Console output with NA110 AxiomTek



  • Hello,

    I am testing a new platform sent by one of my supplier.
    I was able to run It smoothly using a i386-2.0.1-NanoBSD-VGA install

    But I am absolutely unable to have the output sent to COM1 port with the standard i386-2.0.1-NanoBSD (no VGA) install.

    I have tried all possible combination on the BIOS setting… nothing works.

    Processor : AMD T24L
    Chipset : AMD A50M
                Jimicron JMB368
    System Memory : One SODIMM DIMMs socket support up to 2GB unbuffer and none-ECC Memory (DDRIII,
    single channel)
    BIOS : AMI 4Mbit PnP Flash BIOS with function of BIOS redirected to COM port
    S-ATA interface : Support one S-ATA.for HDD (1st ) in default
    LAN : 4 LAN (10/100/1000Mbps) ports in default
            Realtek 8111E (10/100/1000Mbps)
            The 4-port all can support the PXE boot

    Any help will be appreciated…



  • @gregober:

    But I am absolutely unable to have the output sent to COM1 port with the standard i386-2.0.1-NanoBSD (no VGA) install.

    I presume you mean you don't see anything on the COM port. What are you using to read the COM port?

    @gregober:

    I have tried all possible combination on the BIOS setting… nothing works.

    Does this mean you can see BIOS output on the COM port?

    @gregober:

    I was able to run It smoothly using a i386-2.0.1-NanoBSD-VGA install

    You saw output on the COM port when running the VGA version of pfSense?

    I would check
    1. The cable connecting to the COM port is correctly wired - do you ever see any output from the COM port?
    2. FreeBSD runs the COM port at the same speed the BIOS runs the COM port. From memory, by default FreeBSD runs the console port at 9600bps.


Locked