Multiwan bir tane hattım offline görünüyor
-
arkadaşlar bir tanesini offline görüyor neden? offline görüyor yada graberin data falan bişeyler yazooıyor bir kere aktif ettim ama offline geçti tekrar bir ayar mı kaçırıyorum gözden ? iki modeminde dhcp leri açık farklı ip gruplarında
192.168.1.1
192.168.2.1de ama ikisini aynı anda aktif edemedim bir türlü yardımcı olurmusunuz
WAN bacaklarında dhcp açık yaptım modemden ip alması için biri alıyor diğeri almıyor
Birini PPOE olarak şifre girmemmi gerekiyo?BİRDE birşey download ettim hız çok yavaş geliyor neden ? pfsensenin default ayarlarında hız ayarı düşük mü ? hız ayarını ayarlama yeri varmı yardımcı olun lütfen?

-
merhaba,
öncelikle wan interface ip alamıyor ekran görüntülerinde.
bu interface'e bakan kabloyu herhangi bir pc-ntb üzerine takarak, ip alıp/almadığını kontrol ediniz.
eğer ip alabiliyorsa diğer host'larınız, wan interface'e bakan ethernet kart sorunlu olabilir. değiştirerek test edebilirsiniz.Pfsense default kurulum sürecinde herhangi bir bant genişliği kısıtlaması bulunmamakta.
genelde sorun donanım tercihlerinden çıkmakta. Kritik uygulamalar kullanan bir kurum yada internet hizmetinin durmaması gereken bir lokasyon için pf konumlandırıyorsanız, özellikle ethernet kartı seçimlerinde, Intel-D-Link-Ati-3Com vb. kalite markaları seçmenizde fayda var.
keyifli çalışmalar -
Selam,
Bir diğer nokta da modeminideki dhcp server servisini disable etmiş ya da yapılandırmamış olabilir misiniz?
Sevgilerle,
SGTR -
iki modemin DHCP server ı açık olması sorun yaratmaz demekki . ben ikiside açık diye sorun yapar diye düşünmüştüm
download çok yavaş demiştim şimdi şöle bi durum var birtanesi onboard realtek birisi davicom diğeri adını unuttum :)
WAN olanlar hariçten taktıklarım LAN lan realtek hızlı çıkış verir düşüncesiyle onboard olanı LAN seçtimöleyse başka ethernet deniyeceğim
Resimde görülenlere göre hata yapmıyorum dimi arkadaşlar . ?
-
sorunsuz bir yapı için intelin ürünlerini tercih edebilirsiniz
-
"davicom" kullanmayınız.
Aşağıdaki ürünü tercih edebilirsiniz.
http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-en-9235tx32-en-9235tx32-101001000-ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=43770
Not: Sunucunuzda esxi server kullanıyorsanız tavsiye ettiğim bu kart sorunsuz çalışacaktır.