Cant VPN to work network



  • I am trying to VPN to my work using pfsense. I have squib and squid gard running. I also have static DHCP reservations set for almost everything on my network. I cant connect to my works VPN.  It works fine with a Netgear router basic set up nothing forwarded or changed to make the VPN to my job work. I did a fresh install on the pfsense box and cannot get to my jobs VPN.

    Running v2.0.2

    Here are some logs. I am sorry if this is posted somewhere else but when I searched I mainly kept getting tutorials and questions on how to set up a VPN to log into the LAN behind pfsense.

    Logs:

    The remote connection was not made because the attempted VPN tunnels
    failed. The VPN server might be unreachable. If this connection is
    attempting to use an L2TP/IPsec tunnel, the security parameters
    required for IPsec negotiation might not be configured properly.
    (Error 800) For customized troubleshooting information for this
    connection, click Help.
    Not enough memory available to complete this command.
    (Error 0x80100006) For customized troubleshooting information for
    this connection, click Help.


    Operating System      : Windows NT 6.1 Service Pack 1
           Dialer Version        :
           Connection Name       : REMOVED
           All Users/Single User : All Users
           Start Date/Time       : 12/28/2012, 17:34:54


    Module Name, Time, Log ID, Log Item Name, Other Info
           For Connection Type, 0=dial-up, 1=VPN, 2=VPN over dial-up


    [cmdial32]      17:34:54        03      Pre-Init Event  CallingProcess = C:\Windows\Explorer.EXE
    [cmdial32]      17:34:58        04      Pre-Connect Event       ConnectionType = 1
    [cmdial32]      17:34:58        06      Pre-Tunnel Event        UserName = REMOVED
    Domain =  DUNSetting = REMOVED VPN Tunnel DeviceName =
    TunnelAddress = REMOVED
    [cmdial32]      17:37:00        21      On-Error Event  ErrorCode = 800 ErrorSource = RAS
    [cmdial32]      17:37:06        06      Pre-Tunnel Event        UserName = REMOVED
    Domain =  DUNSetting = REMOVED VPN Tunnel DeviceName = WAN Miniport
    (PPTP) TunnelAddress = REMOVED
    [cmdial32]      17:39:00        20      On-Cancel Event
    [cmdial32]      17:56:17        04      Pre-Connect Event       ConnectionType = 1
    [cmdial32]      17:56:17        06      Pre-Tunnel Event        UserName = REMOVED
    Domain =  DUNSetting = REMOVED VPN Tunnel DeviceName = WAN Miniport
    (PPTP) TunnelAddress = REMOVED
    [cmdial32]      17:58:19        21      On-Error Event  ErrorCode = 800 ErrorSource = RAS
    [cmdial32]      17:58:25        06      Pre-Tunnel Event        UserName = REMOVED
    Domain =  DUNSetting = REMOVED VPN Tunnel DeviceName = WAN Miniport
    (PPTP) TunnelAddress = REMOVED



  • What do the pfsense logs reveal, if anything?  Status | System Logs, and then the "System" and "Firewall" tabs in particular.  Using the "dynamic" option in the "Firewall" section is nice for real-time updates if something is getting dropped/blocked along the way.  Are you using the built-in VPN tools in Windows?



  • Well it started working. Not sure why but it just started working the other day. After a month of using untangle so I could use my works vpn I decided to try smoothwall. Smoothwall wouldn't install because the drivers wouldn't work so I figured might as well install pfsense again and get some logs for this thread. The only thing I did different was to not use the auto install. I just clicked through the defaults. So, I doubt this had anything to do with the vpn working this time but figured I would post about it so maybe it will help someone else. Maybe my work changed something but I have no idea. Its a very large enterprise network so I never submitted a ticket to network team.


Log in to reply