Radvd not starting with Jan 24 snapshot and lastest gitsync



  • radvd is not starting with the lastest snapstop… I'm able to get it to manually start aftering adding the interface to the config file

    2.1-BETA1 (i386)
    built on Thu Jan 24 19:53:59 EST 2013
    FreeBSD 8.3-RELEASE-p5

    
    Jan 27 07:08:40 	php: /status_services.php: The command '/usr/local/sbin/radvd -p /var/run/radvd.pid -C /var/etc/radvd.conf -m syslog' returned exit code '1', the output was ''
    
    Jan 27 07:08:40 	radvd[93938]: Exiting, failed to read config file.
    Jan 27 07:08:40 	radvd[93938]: error parsing or activating the config file: /var/etc/radvd.conf
    Jan 27 07:08:40 	radvd[93938]: syntax error in /var/etc/radvd.conf, line 3: {
    Jan 27 07:08:40 	radvd[93938]: version 1.8.5 started
    
    


  • Should be fixed on last snapshot.



  • thanks Ermal! Its fix now.. Noticed another problem. My IPv6 DHCP isn't providing a static IP address anymore. Has something change or is it broke? I checked the process and its not running. Noticed another thread on the issue but no one has responded yet.

    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,57259.0.html

    edit: I checked the file system and the dhcpdv6.conf hasn't been updated since the 25th when i did a firmware update. I was able to manually run it typing:

    
     /usr/local/sbin/dhcpd -6 -user dhcpd -group _dhcp -chroot /var/dhcpd -cf /etc/dhcpdv6.conf -pf /var/run/dhcpdv6.pid em2
    
    


  • Should be fixed in latest code.



  • thank you! its running now and shelling out ipv6 addresses



  • I just updated to the following build and have have the same issue (radvd won't start)

    2.1-BETA1 (i386)
    built on Sun Jan 27 04:27:25 EST 2013

    Previously I was on a beta build from last October and it was working fine. Any suggestions?



  • You need the one that will come next or gitsync.


Locked