Install Issue



  • Hi,

    I'm trying to install 1.2RC1

    I've tried multiple CF Cards, i keep getting the same problem, won't boot up completely and doesn't find shell.

    I've tried installing the flash cards using the live cd as well as writing them through a physdiskwrite.exe, with the embedded image

    What am I doing wrong ?

    Thanks Stef

    comBIOS ver. 1.30  20070326  Copyright (C) 2000-2007 Soekris Engineering.

    net4801

    0256 Mbyte Memory                        CPU Geode 266 Mhz

    Pri Sla  SILICONSYSTEMS INC 512MB        LBA 1011-16-63  509 Mbyte

    Slot  Vend Dev  ClassRev Cmd  Stat CL LT HT  Base1    Base2  Int
    –-----------------------------------------------------------------
    0:00:0 1078 0001 06000000 0107 0280 00 00 00 00000000 00000000
    0:06:0 100B 0020 02000000 0107 0290 00 3F 00 0000E101 A0000000 10
    0:07:0 100B 0020 02000000 0107 0290 00 3F 00 0000E201 A0001000 10
    0:08:0 100B 0020 02000000 0107 0290 00 3F 00 0000E301 A0002000 10
    0:14:0 168C 0013 02000001 0116 0290 08 3C 00 A0010000 00000000 11
    0:18:2 100B 0502 01018001 0005 0280 00 00 00 00000000 00000000
    0:19:0 0E11 A0F8 0C031008 0117 0280 08 38 00 A0020000 00000000 05

    5 Seconds to automatic boot.  Press Ctrl-P for entering Monitor.

    /boot/kernel/kernel text=0x4a45ec data=0x8ff74+0x411b8 |
    |
    Hit [Enter] to boot immediately, or any other key for command prompt.
    Booting [/boot/kernel/kernel]…
    Copyright (c) 1992-2006 The FreeBSD Project.
    Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
            The Regents of the University of California. All rights reserved.
    FreeBSD 6.1-RELEASE-p2 #0: Sat Jun 17 16:40:19 UTC 2006
        sullrich@builder.livebsd.com:/usr/obj.pfSense/usr/src/sys/pfSense_wrap.6
    Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
    CPU: Geode(TM) Integrated Processor by National Semi (266.66-MHz 586-class CPU)
      Origin = "Geode by NSC"  Id = 0x540  Stepping = 0
      Features=0x808131 <fpu,tsc,msr,cx8,cmov,mmx>real memory  = 268435456 (256 MB)
    avail memory = 253313024 (241 MB)
    wlan: mac acl policy registered
    ath_hal: 0.9.16.16 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
    cpu0 on motherboard
    pcib0: <host to="" pci="" bridge="">pcibus 0 on motherboard
    pci0: <pci bus="">on pcib0
    sis0: <natsemi 10="" dp8381[56]="" 100basetx="">port 0xe100-0xe1ff mem 0xa0000000-0xa000
    0fff irq 10 at device 6.0 on pci0
    sis0: Silicon Revision: DP83816A
    miibus0: <mii bus="">on sis0
    ukphy0: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">on miibus0
    ukphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
    sis0: Ethernet address: 00:00:24:c7:a7:24
    sis1: <natsemi 10="" dp8381[56]="" 100basetx="">port 0xe200-0xe2ff mem 0xa0001000-0xa000
    1fff irq 10 at device 7.0 on pci0
    sis1: Silicon Revision: DP83816A
    miibus1: <mii bus="">on sis1
    ukphy1: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">on miibus1
    ukphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
    sis1: Ethernet address: 00:00:24:c7:a7:25
    sis2: <natsemi 10="" dp8381[56]="" 100basetx="">port 0xe300-0xe3ff mem 0xa0002000-0xa000
    2fff irq 10 at device 8.0 on pci0
    sis2: Silicon Revision: DP83816A
    miibus2: <mii bus="">on sis2
    ukphy2: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">on miibus2
    ukphy2:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
    sis2: Ethernet address: 00:00:24:c7:a7:26
    ath0: <atheros 5212="">mem 0xa0010000-0xa001ffff irq 11 at device 14.0 on pci0
    ath0: Ethernet address: 00:02:6f:39:61:9d
    ath0: mac 5.6 phy 4.1 radio 3.6
    Geode GPIO@ = 6100
    Geode Soekris net4801 comBIOS ver. 1.30 20070326 Copyright (C) 2000-2007
    isab0: <pci-isa bridge="">port 0x6100-0x613f,0x6200-0x623f at device 18.0 on pci0
    isa0: <isa bus="">on isab0
    pci0: <bridge>at device 18.1 (no driver attached)
    atapci0: <national geode="" sc1100="" ata33="" controller="">port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0
    x177,0x376,0xe000-0xe00f at device 18.2 on pci0
    ata0: <ata 0="" channel="">on atapci0
    ata1: <ata 1="" channel="">on atapci0
    Geode CBA@ 0x6000
    Geode rev: 06 03
    Timecounter "Geode" frequency 27000000 Hz quality 1000
    pci0: <bridge>at device 18.5 (no driver attached)
    ohci0: <ohci (generic)="" usb="" controller="">mem 0xa0020000-0xa0020fff irq 5 at device
    19.0 on pci0
    ohci0: [GIANT-LOCKED]
    usb0: OHCI version 1.0, legacy support
    usb0: <ohci (generic)="" usb="" controller="">on ohci0
    usb0: USB revision 1.0
    uhub0: (0x0e11) OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
    uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
    pmtimer0 on isa0
    orm0: <isa option="" rom="">at iomem 0xc8000-0xd0fff on isa0
    ppc0: parallel port not found.
    sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x30 on isa0
    sio0: type 16550A, console
    sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
    sio1: type 16550A
    Timecounters tick every 10.000 msec
    Fast IPsec: Initialized Security Association Processing.
    ad1: 497MB <siliconsystems inc="" 512mb="" v2.27d="">at ata0-slave PIO4
    GEOM_LABEL: Label for provider ad1a is ufs/pfSense.
    GEOM_LABEL: Label for provider ad1d is ufs/pfSenseCfg.
    Trying to mount root from ufs:/dev/ufs/pfSense

    ___
    / f
    / p _
    / Sense
    _

        _
    _/JEnter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh:</siliconsystems></isa></ohci></ohci></bridge></ata></ata></national></bridge></isa></pci-isa></atheros></generic></mii></natsemi></generic></mii></natsemi></generic></mii></natsemi></pci></host></fpu,tsc,msr,cx8,cmov,mmx>



  • Make sure the bootordr is correct. Afaik you can set it in the bios.



  • The it look it's ok, i've played around with it and i need 80 for the CF card to boot

    ConSpeed = 9600
    ConLock = Enabled
    ConMute = Disabled
    BIOSentry = Enabled
    PCIROMS = Enabled
    PXEBoot = Enabled
    FLASH = Primary
    BootDelay = 5
    FastBoot = Disabled
    BootPartition = Disabled
    BootDrive = 80 F0 FF FF
    ShowPCI = Enabled
    Reset = Hard

    but it still doesn't solve my problem


Log in to reply