TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)
-
Merhaba Arkadaşlar
PFSense yeniden kurmak zorunda kaldım. TIB5651 için yüklenecek olan bazı paketlerin güncel versiyonları bulunmakta. Eski versiyonlar kullanımdan kaldırılmış.ESKISI : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.7.tbz
YENİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.8.tbzESKİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
YENİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.18.tbzMail Paketi ise geçerli sistemde mevcut
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.1-RELEASE/packages/Latest/p5-Net-SMTP-TLS.tbzSelam ve Sevgilerimle
-
Merhaba Arkadaşlar
PFSense yeniden kurmak zorunda kaldım. TIB5651 için yüklenecek olan bazı paketlerin güncel versiyonları bulunmakta. Eski versiyonlar kullanımdan kaldırılmış.ESKISI : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.7.tbz
YENİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.8.tbzESKİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.7.tbz
YENİSİ : pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.18.tbzMail Paketi ise geçerli sistemde mevcut
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.1-RELEASE/packages/Latest/p5-Net-SMTP-TLS.tbzSelam ve Sevgilerimle
Teşekkür ederim Paketleri güncelledim,
Fakat bende sonuç yine aynı… Halen daha aynı sonucu veriyor.Şöyle birşey fark ettim
pkg_add -r http://ftp.fre ebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.8.tbz
Fetching http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/tal loc-2.0.8.tbz... Done.
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'libiconv-1.14_1', but 'libiconv-1.14' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'gettext-0.18.3', but 'gettext0.18.1.1' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'gettext-0.18.3', but 'gettext-0.18.1.1_1' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'python27-2.7.5_2', but 'python27-2.7.3_3' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'python27-2.7.5_2', but 'python27-2.7.5_1' is installedPaket yüklenirken sistem gereksinimlerini sanırım karşılamıyor. Örneğin;
'python27-2.7.5_2 isterken yüklü olan sürüm python27-2.7.5_1.
Bununla alakalı olabilir mi ? -
pkg_add -r http://ftp.fre ebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.8.tbz
Fetching http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/tal loc-2.0.8.tbz… Done.
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'libiconv-1.14_1', but 'libiconv-1.14' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'gettext-0.18.3', but 'gettext0.18.1.1' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'gettext-0.18.3', but 'gettext-0.18.1.1_1' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'python27-2.7.5_2', but 'python27-2.7.3_3' is installed
pkg_add: warning: package 'talloc-2.0.8' requires 'python27-2.7.5_2', but 'python27-2.7.5_1' is installed2.0.8 versiyonunu kurarken 2.0.7 ile kurulmuş olan bazı dosyaların sistemde var olduğunu söylüyor.Dolayısı ile önce 2.0.7 kaldırıp yerine 2.0.8 kurmak daha doğru olacaktır.
Selam ve Sevgiler
-
Loglarda bilgisayarların açılış ve kapanış saatlerini göstermiyor sebebi ne olabilir.
-
Sevgili Ikandemir
Log dosyasında saatlerin olmayışının nedeni ;
Yazılım tarafından üretilen "Tib5651LogAdmin-xxxxxxxx-xxxxxx.tar.gz" dosyası açıldığında Tib5651_Admin klasöründe BaseDailyLog klasörü içerisindeki Base_Access.log dosyasının uzunluğu sıfırdan büyük bir değere sahip olmalıdır.
Değer sifir ise;
PFsense menüsünde Services başlığında bulunan Proxy Server linkini tuşlayın ve sonrasında karşınıza gelecek olan "Proxy Server: General Settings" sayfasında Enable Loggin satırını bulun bunun işaretli (onaylanmış) olması gerekir.
Önce Enable Logging işaretlimi ona bakın.Tüm bunlara rağmen yine sorun yaşarsanız. Lütfen bildirin, yardımcı olayım
Selam ve Sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Çok teşekkür ederim. şimdi olay tamam. Proxy server - General Settings de Log kayıt klasörü
/var/squid/log
şeklinde tanımlıymış.
/var/squid/logs ile değiştirdim.
işlem tamam oldu.
şunuda belirteyim
önceden benim loglar devamlı artarak geliyordu. eski kayıtların üzerine eklenerekten. buda çok büyük dosyalar oluşmasına sebep oluyordu.
şimdi log rotate değerini 1 yaptım . sanırım bu seçenek log dosyasını günlük olarak sıfırlayacaktır. forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarımızın böyle bir problemi vardı. bu çözümü olabilir. Log dosyalarının her geçen gün daha büyük boyutlara çıkması yüzünden sistemi formatlayıp tekrar kurmuştum halbuki :( -
Log dosyalarını şu şekilde almayı başardım.
1. smb-client.conf hatası veriyordu smb-client.conf.sample ın adını smb-client.conf olarak değiştirdim ve içeriğindeki workgroup u da kendi grubum olarak düzelttim.
2. Arp_Daily.log kopyalama hatası verip bu dosyaya yok diyordu ama klasörde mevcutdu.close arpREAD;
system($callparseLEASES); bu satırı ekleyerek aştım.
my %duplicate_hash = ();bunlar log alma sorunumu çözdü ama doğru çözümler mi bilmiyorum.
Şu an iki problemim var.
1. Log dosyalarının içeriği düzgün bir formda değil tüm bilgiler yan yana yazılmış şekilde yani tüm bilgiler tek satır halinde yazılmış olarak görünüyor.
2. Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules ve
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity ruleshataları alıyorum bunun sebebi nedir?
Teşekkürler.
-
smb-client.conf.sample ismini bende değiştirdim. ancak yazılımda bir değişiklik yapmama gerek kalmadı. Sorun yoksa meselede yok demektir. :D
Gelelim iki probleme1. Log dosyalarının içeriği düzgün bir formda değil tüm bilgiler yan yana yazılmış şekilde yani tüm bilgiler tek satır halinde yazılmış olarak görünüyor.
Log dosyasını iyi bir editor veya notepad plus ile aç windows ve basit text yazılımları yan yana vey bozuk formatta vermekte.2. Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules ve
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rulesBu hataları nerede alıyorsun.
Selam ve sevgierimle
Bülent Özkan -
TIB5651ARPrun.sh sorunsuz çalışıyor
TIB5651ANLrun.sh dosyasını çalıştırınca aşağıdaki mesajları alıyorum.
(email ayarlarını yapmadığım için gelen hata mesajlarıda var)MESAJ : Gunluk Loglari Kopyala
MESAJ : Imzalanacak YASAL TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
MESAJ : Yedeklenecek ADMIN TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
Connect failed :IO::Socket::INET: Bad hostname ''
at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 71
a Tib5651_Admin
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog
a Tib5651_Admin/UserLog
a Tib5651_Admin/FormTIB5651_Admin.txt
a Tib5651_Admin/UserLog/192.168.1.141
a Tib5651_Admin/UserLog/192.168.1.15
a Tib5651_Admin/UserLog/192.168.1.174
a Tib5651_Admin/UserLog/192.168.1.11
a Tib5651_Admin/UserLog/192.168.1.18
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_Access.log
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DhcpdConf.log
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DhcpdLeases.log
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyARP.log
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyLeases.log
a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_AccessConv.log
Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Domain=[SAVAS-XP] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
putting file Tib5651LogAdmin-20131115-154542.tar.gz as \Tib5651LogAdmin-20131115-154542.tar.gz (317.5 kb/s) (average 317.5 kb/s)
a Tib5651_Yasal
a Tib5651_Yasal/UserLog
a Tib5651_Yasal/FormTIB5651.txt
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.1.141
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.1.15
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.1.174
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.1.11
a Tib5651_Yasal/UserLog/192.168.1.18
Domain=[SAVAS-XP] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
putting file Tib5651LogImza-20131115-154542.tar.gz as \Tib5651LogImza-20131115-154542.tar.gz (730.5 kb/s) (average 730.5 kb/s) -
aynı hataları benim sistemimde aynı yerde veriyor.
-
Evet bendede bu 2 hata mevcut ama sistem çalışıyor gözüküyor şuan.
-
Bende bir sorun daha var aslında oda mail gönderimi ile ilgili pfsense gmail üzerinden bütün adreslere mail gönderiyor ama şirket mailini tanıttığım zaman maalesef göndermiyor.
verdiği hata,
EHLO command failed: 220 We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 71 -
Merhaba arkadaşlar
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rulesGerek bizim ve gerekse yurtdışı formlarda (upcase-lowcase) hatası ile karşılaşan bir kişinin çok yazısını okudum. Genelde bir çözüm en azından ben bulamadım.
Zaten biliyorusunuz ki "Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules"
manası upcase.dat dosyası yüklenemedi, geçerli-ASCII-sadece küçük harf duyarlılığı kurallarını kullanacaktır
dolayısı ile samba çalışırken bu dosyaları yükleyemeyip standart ASCII karakter tablosu ile işlem görmekte.
Sonuç itibariyle samba bu 2 uyarı bilgisini verdikten sonra kopyalaması gereken dosyayı harici PC mizde belittiğimiz dizin (dizinler) içerisine kopyalama
işlemini başarıyla gerçekleştiriyor. Bizim de arzumuz bu.Samba Config dosyası için ise;
/usr/local/etc dizinindesmb-client.conf.sample dosyasının ismini smb-client.conf olarak değiştirin
bu değişiklik sambanın çalışmasında verdiği smb-client.conf dosyası bulunamadı hatasını düzeltecektir.ayrıca smb-client.conf dosyasını editleyin
; workgroup = MYGROUP satırında MYGROUP isminin yerine kendi kullandığımız gurup ismini yazabiliriz.
Ben değiştirdim şirkette kullandığım gurubu belirttim. Ne değişti belirli birşey yok ancak stabil çalışmasını sağlamak adına yaptım :D
Belki domain ortanında çalışan arkadaşlarımıza ciddi faydası olabilir.Selam ve Sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Sevgili Next
Bende bir sorun daha var aslında oda mail gönderimi ile ilgili pfsense gmail üzerinden bütün adreslere mail gönderiyor ama şirket mailini tanıttığım zaman maalesef göndermiyor.
verdiği hata,
EHLO command failed: 220 We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 71Şirket maili derken Mail Server mı kullanıyorsun yoksa şirket mailleriniz için hizmeti dışardanmı alıyorsun.
Eğer mailserver kullanıyorsanız onda sorun olabilir mümkün.
Yok dişardan alıyorsanız sorun pek çıkacağını sanmıyorum çünkü benim de kullandığım şirket mailimden gmail hesabıma gönderiyorum.Selam ve Sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Bulo hocam merhaba,
Mail server kullanmıyorum hocam servis hizmetini dışarıdan alıyorum, pfsense@şirketadım.com.tr diye mail adresi açtım ve bu bilgileri giriyorum ama mail göndermiyor yazdığım hatayı veriyor,
mesela pfsense@gmail.com diye mail tanıtıyorum sorunsuz gönderiyor, mailler gelmeye başlıyor.
Posta sunucusu olarak gmail de pop.gmail.com kullanılıyor ama benim şirket maillerimde mail.şirketadım.com.tr bununla ilgili bir sorun olabilirmi acaba ?
-
Sevgili Next
GonderenMailSMTP <mail.sirketim.com.tr>GonderenMailHesabi bulent.ozkan@sirketim.com.trGonderenMailSifresi<şifrem>
GonderenMailPort<587>
AliciMailHesabi <gmail adresim="">GonderenMailSMTP <mail.sirketim.com.tr>şirket maili kullanıldığında onun popu yazılmak zorunda
bunu düzeltince sorun kalmayacaktırSelam ve sevgilerimle
Bülent ÖZKAN</mail.sirketim.com.tr></gmail>/bulent.ozkan@sirketim.com.tr</mail.sirketim.com.tr> -
Bülent hocam,
Maalesef sonuca ulaşamadım şirket maili üzerinden pfsense ye çıkış yaptıramadım, şimdilik gmail üzerinden kullanıyorum. İlginize teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhabalar.
bir kaç sorum olacak. 5651 sayılı kanun için hangi versiyon pfsense kurulumu yapmam gerekiyor. birde baya foruma baktım ancak 5651 sayılı kanun için verilen dökümanlardan bir sonuç elde edemedim. konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
-
hangi yöntemlerin denedin? 2 tane yöntem var
hangi sürümü kullanıyorsun? 2 yöntemden bir tanesi çalışmıyor en yeni sürümdenereye kadar işlemi getirdin nerede takıldın ?
biraz detaylı yazarsan işlemi bitirmen için gerekli yardımı sağlayabiliriz..
-
hangi yöntemlerin denedin? 2 tane yöntem var
hangi sürümü kullanıyorsun? 2 yöntemden bir tanesi çalışmıyor en yeni sürümdenereye kadar işlemi getirdin nerede takıldın ?
biraz detaylı yazarsan işlemi bitirmen için gerekli yardımı sağlayabiliriz..
MESAJ : Imzalanacak YASAL TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
MESAJ : Yedeklenecek ADMIN TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
Can't locate Net/SMTP/TLS.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib/perl5/5.14/BSDPAN /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14 /usr/local/lib/perl5/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/5.14 .) at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
BEGIN failed–compilation aborted at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
a TibAnalysis
a TibAnalysis/BaseDailyLog
a TibAnalysis/UserLog
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
No such file or directory
/usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
putting file TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz as \TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz (34.2 kb/s) (average 34.2 kb/s)
a Tib5651
a Tib5651/UserLog
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
No such file or directory
/usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
putting file Tib5651-20131127-093742.tar.gz as \Tib5651-20131127-093742.tar.gz (5.1 kb/s) (average 5.1 kb/s)en sona geldim ancak böyle bir hata alıyorum loglarım windows pc ye düşmüyor