TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)
-
Kerem ve Agasarın yazılarını okuyunca manuel çalıştırmayı anlatmanın daha doğru olacağına karar verdim.
TIB5651Tr yazılımının manuel çalıştırılması.
kurulum açıklamasında anlatılanları yaptıktan sonra sisteme bağlanarak deneme çalışması yapacak isek
1- Önce TIB5651ARPrun.sh komut dizisi yazılımını çalıştırmak zorundasınız. Cron üzerinde 5 dakika arayla çalışacak olan yazılım budur.
Bu yazılım /var/TIB5651Tr/TibDailyControl klasöründe 4 adet dosya oluşturacaktır. Arp.lst - ArpDaily.lst - Dhcpd.leases - DhcpdDaily.leases
2- Bu dosyalar oluşturulduktan sonra analiz ve kopyalama işlemlerini yapacak olan TIB5651ANLrun.sh dosyası çalıştırılmalıdır.Yani TIB5651ARPRun.sh dosyası ile 5 er dakika aralıklar ile sistemi gün içersinde taramakta ve ilgili veri dosyalarını oluşturmakta. Bu dosyalar oluşmaz ise diğer analiz sh dosyası önce kopyalama hatası verecek ve yanlış verileri text edecektir.Sorunların geneli bu, arkadaşlar ya TIB5651ARPRun.sh ve TIB5651ANLrun.sh dos kodlarını 0755 yapmayı unutuyor yada önce TIB5651ARPRun.sh dosyasını çalıştırmadan TIB5651ANLrun.sh dosyasını çalıştırıyorlar. Kurulum zaman ayarlı çalışmaya uygun olarak anlatıldığından bu açıklamanın kurulumu yapıp denemek için çalıştırmak isteyenle yol göstereceği kanaatindeyim.
Sevgili kerem : 0755 kodlamasını yap ve sh /sbin/TIB5651ARPRun.sh <enter> veya cd / <enter>, cd sbin <enter>, sh TIB5651ARPRun.sh <enter> olarak dene sonrasında TIB5651ANLrun.sh dosyasını çalıştır.
Agasar_ts61 merhaba sisteminde Squid - SquidQuard yüklümü Access kopyalama hatası Squid Access dosyasını bulamadığını mesajlamakta kurulum açıklamasını bir daha incele. Sonrasında samba ve talloc yüklemeyide incelersen yerinde olacak.
Sevgi ve saygılarımla
</enter></enter></enter></enter>
-
Kerem ve Agasarın yazılarını okuyunca manuel çalıştırmayı anlatmanın daha doğru olacağına karar verdim.
TIB5651Tr yazılımının manuel çalıştırılması.
kurulum açıklamasında anlatılanları yaptıktan sonra sisteme bağlanarak deneme çalışması yapacak isek
1- Önce TIB5651ARPrun.sh komut dizisi yazılımını çalıştırmak zorundasınız. Cron üzerinde 5 dakika arayla çalışacak olan yazılım budur.
Bu yazılım /var/TIB5651Tr/TibDailyControl klasöründe 4 adet dosya oluşturacaktır. Arp.lst - ArpDaily.lst - Dhcpd.leases - DhcpdDaily.leases
2- Bu dosyalar oluşturulduktan sonra analiz ve kopyalama işlemlerini yapacak olan TIB5651ANLrun.sh dosyası çalıştırılmalıdır.Yani TIB5651ARPRun.sh dosyası ile 5 er dakika aralıklar ile sistemi gün içersinde taramakta ve ilgili veri dosyalarını oluşturmakta. Bu dosyalar oluşmaz ise diğer analiz sh dosyası önce kopyalama hatası verecek ve yanlış verileri text edecektir.Sorunların geneli bu, arkadaşlar ya TIB5651ARPRun.sh ve TIB5651ANLrun.sh dos kodlarını 0755 yapmayı unutuyor yada önce TIB5651ARPRun.sh dosyasını çalıştırmadan TIB5651ANLrun.sh dosyasını çalıştırıyorlar. Kurulum zaman ayarlı çalışmaya uygun olarak anlatıldığından bu açıklamanın kurulumu yapıp denemek için çalıştırmak isteyenle yol göstereceği kanaatindeyim.
Sevgili kerem : 0755 kodlamasını yap ve sh /sbin/TIB5651ARPRun.sh <enter>veya cd / <enter>, cd sbin <enter>, sh TIB5651ARPRun.sh <enter>olarak dene sonrasında TIB5651ANLrun.sh dosyasını çalıştır.
Agasar_ts61 merhaba sisteminde Squid - SquidQuard yüklümü Access kopyalama hatası Squid Access dosyasını bulamadığını mesajlamakta kurulum açıklamasını bir daha incele. Sonrasında samba ve talloc yüklemeyide incelersen yerinde olacak.
Sevgi ve saygılarımla</enter></enter></enter></enter>
squid yüklü accesss dosyası 121mb acaba ondan olabilir mi? buarada squidguard yüklü değil
-
Sayın Bulo Bey,
Dediklerinizi yaptım. Manuel olarak çalıştı. Dosyaları oluşturdu fakat bozuk karakterli olarak oluşturuyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Dosyaları oluştururken şöyle hata veriyor;
a TibAnalysis/BaseDailyLog/Base_Dynamic.log
a TibAnalysis/BaseDailyLog/Base_Daily.log
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
No such file or directory
/usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
session request to 10.0.0.99 failed (Called name not present)
Domain=[KEREM-PC] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
putting file TibAnalysis-20130307-115900.tar.gz as \TibAnalysis-20130307-115900.tar.gz (1943.5 kb/s) (average 1943.5 kb/s)
a Tib5651
a Tib5651/UserLog
a Tib5651/Base_Access.log
a Tib5651/SqAcsConvertEN.log
a Tib5651/FormTIB5651.txt
a Tib5651/UserLog/10.0.0.6
a Tib5651/UserLog/10.0.0.57
a Tib5651/UserLog/10.0.0.126
a Tib5651/UserLog/10.0.0.44
a Tib5651/UserLog/10.0.0.58
a Tib5651/UserLog/10.0.0.247
a Tib5651/UserLog/10.0.0.238
a Tib5651/UserLog/10.0.0.127
a Tib5651/UserLog/10.0.0.147
a Tib5651/UserLog/10.0.0.77
a Tib5651/UserLog/10.0.0.239
a Tib5651/UserLog/10.0.0.80
a Tib5651/UserLog/10.0.0.240
a Tib5651/UserLog/10.0.0.85
a Tib5651/UserLog/10.0.0.220
a Tib5651/UserLog/10.0.0.99
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
No such file or directory
/usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
session request to 10.0.0.99 failed (Called name not present)
Domain=[KEREM-PC] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
putting file Tib5651-20130307-115900.tar.gz as \Tib5651-20130307-115900.tar.gz (1857.8 kb/s) (average 1857.8 kb/s)Birde acaba bu yaptıklarımızı windows xp bilgisayarında yapabilirmiyiz. Çünkü bütün bilgisayarlar xp :D
Saygılarımla
-
Cron paketinin menü ismi farklı olabilir mi?
Bende services menüsünün altında Cron çıkmadı. Bütün yazılanları eksiksiz yaptım. -
Akdeniz nikli arkadaşım;
Cron paketi
Pfsense konsolünden System>>Pacages tıklandığında System:Package Manager Ekranında
a) Installed Packages : bize sistemimizde yüklü olan paketleri (Kontrol edermisin Cron varmı)
b) Aviable Packages : bize sisteme yükleyebileceğimiz paketlerin listesini verir.Cron aynı ismi ile aviable packages listesindedir. Buradan yükleyebilirsiniz.
Agasar_ts61 nickli arkadaşım: Access copy hatası /var/ TIB5651Tr/ içerisinde ilgili klasörler oluşturulamadığı zaman oluşan hatadır.
Bu klasörleri oluşturup diğer işlemleri de gerçekleştiren TIB5651ANLrun.sh komut dizinlerine sahip yazılımdır.
Deneme çalışmalarında Kesiinlikle pl uzantılı dosyalar çalıştırılmamalı çalışması gerekli olan dosyalar sadece önce TIB5651ARPrun.sh sonra TIB5651ANLrun.sh
MB uzunluğu sorun değil(denemedim ama sistemin sorun çıkaracağını sanmıyorum)
yazılım squid-squidguard verisi kullanıyor. Sanıyorum yanlış uygulama yapıyor olabilirsin önceki açıklamalarımı da okuyup tekrar deneKerem Özyurt nickli arkadaşım: Xp Bilgisayarında transferi denemedim bendekiler de hepsi Win7 dolayısı ile bilmiyorum ama müsait anımda deneyip paylaşacağım:)
Gelelim diğer soruna yazılım kurulum hatan var:)Windows XP ortamında denendi çalışıyor. DİKKAT windows güvenlik duvarları (tüm Windowslarda) kapalı olmalı yoksa dosya transferlerini gerçekleştiremezsiniz.
selam ve sevgilerimle -
G Ü N C E L L E M E
Merhaba arkadaşlar, 07-03-2013 tarihi itibariyle yazılım güncellemesi yapılmıştır.
Açıklama:
Proxy server General settings sayfasında bazı ip numaralarını Proxy için Bypass ediyorsak eski yazılımda bunları izleme imkanı vermiyordu. Bu konuda raporlama eklendi.
Gün boyunca açık olup ancak hiçbir şekilde interneti kullanmayan bilgisayarları listeye dahil etmekte
Acıklama word dosyası mevcutGüncel Temel(Full) Dosya Yükleme Adresi : https://hotfile.com/dl/197351251/00d0095/PFSWeb_TIB5651_2013-03-07_FULL.rar.html
Güncel Ek Dosya Yükleme Adresi : https://hotfile.com/dl/197351359/38a0b80/PFSWeb_TIB5651_2013-03-07_EK.rar.html
Güncel Resimli Kurulum Anlatımı : https://hotfile.com/dl/197454891/b896ce5/PFSense_TIB5651_Kurulum_Resimli.rar.htmlTemel(Full) : İlk yükleyecekler için
Ek : Daha önce yüklemiş olanların yapacakları değişiklilerÇalıştırmayı başaran arkaşlar lütfen görüş bildirsinler ki yazılım eksikliklerini veya gelişimini daha verimli hale gelmesinde katkıda bulunsunlar. İlk katkı Xman den geldi değerlendiriyorum
Saygılarımla
Bülent ÖZKAN -
Sıkıştırılmış dosya link
http://hotfile.com/links/197361178/fb01251/TibAnalysis-20130307-115900.tar.gz
-
squid3 demi çalışcak,squidguard ayarlamaları nasıl olcak bunları yazmamışsınız ?
-
Merhaba
Kurulumda anlatıldığı gibi yazılımın çalışması için
1-squid
2-squidguard
3-cron
paketleri Pfsense üzerinde kurulu ve çalışıyor olması gerekir.
Squid ve Squidguard kurulumları standart olup bu konuda herhangi bir özel yapılandırması yoktur. Sadece logların tutulması kutucuklarının onaylı olaması gerekir ki bunu zaten yapıyoruz. Yapılandırma sadece cron üzerindedir. Oda yazılımın çalışma saatleri ile yaptığımız zaman ayarlarıdır. Squid ve Squidguard kurulumu ile ilgili bir çok resimli makale var ayrıca PFSensin ABC si isimli PDF dosyasıda mevcut.
Yazılım 2 aşamalı çalışmakta 1. aşama gün içerisinde her 5 dakikada bir sistemi kontrol etmekte ve 2. aşamada çalışacak yazılım için gerekli dosyaları üretmekte. 2. aşama gün sonunda (Cron üzerinde 23:45 verdiğimiz) 1. aşamanın ürettiği dosyalar ile diğer günlük dosyalarını kopyalayıp temel doslayarı oluşturup bu dosyalar üzerinden analiz ve formları hazırlamakta. Hazırladığı bu dosyaları sıkıştırıp windows PC gönderdikten sonra Pfsense üzerinde bir sonraki gün analizi için ilgili klasörler ve dosyaları silmekte.Sorunu olan arkadaşlarım için mail adresim : buloeposta@gmail.com
Saygılarımla
Bülent ÖZKAN -
bahse konu dosyaları "mailreport" paketi ile mail attırabilir miyiz acaba ?
-
Merhaba
Uzun bir süredir yazamadım. Yapılanmada değişiklik oldu. Dolayısı ile yazılımı da güncelliyorum.
Mevcut 1. yazılım 1 adet WAN 1 adet LAN ile çalışmakta idi.
Yeni yazılım ise MultiWan ve 2 adet lan(lan-opt1) ile çalışmak üzere güncellenmekte.
Moderator tuzsuzdeli'ye bilgilendirme için teşekkürler. -
Arkadaşlar aynen dediklerinizi uyguladım ama bazı hatalar alıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
pkg_info
bsdinstaller-2.0.2012.1207 BSD Installer mega-package
cyrus-sasl-2.1.26_2 RFC 2222 SASL (Simple Authentication and Security Layer)
db41-4.1.25_4 The Berkeley DB package, revision 4.1
expat-2.0.1_2 XML 1.0 parser written in C
fontconfig-2.9.0,1 An XML-based font configuration API for X Windows
freetype2-2.4.11 A free and portable TrueType font rendering engine
gd-2.0.35_8,1 A graphics library for fast creation of images
gettext-0.18.1.1 GNU gettext package
jpeg-8_4 IJG's jpeg compression utilities
libexecinfo-1.1_3 A library for inspecting program's backtrace
libiconv-1.14 A character set conversion library
libwww-5.4.0_4 The W3C Reference Library
lightsquid-1.8_2 A light and fast web based squid proxy traffic analyser
openldap-client-2.4.33_1 Open source LDAP client implementation
p5-GD-2.46_1 A perl5 interface to Gd Graphics Library version2
perl-5.14.2_2 Practical Extraction and Report Language
pkgconf-0.8.9 Utility to help to configure compiler and linker flags
png-1.5.14 Library for manipulating PNG images
python27-2.7.3_3 An interpreted object-oriented programming language
samba36-smbclient-3.6.7 Samba "ftp-like" client
squid-2.7.9_3 HTTP Caching Proxy
squidGuard-1.4_4 A fast redirector for squid
squid_radius_auth-1.10 RADIUS authenticator for squid proxy 2.5 and later
talloc-2.0.7 Hierarchical pool based memory allocator
tdb-1.2.9,1 Trivial DatabaseMESAJ : Log Kopyala
DhcpdLeases copy hatasi. : No such file or directory at PFSenseTIB5651.pl line 50.
a TibAnalysis
a TibAnalysis/BaseDailyLog
a TibAnalysis/UserLog
a TibAnalysis/BaseDailyLog/Base_Access.log
a TibAnalysis/BaseDailyLog/Base_Static.log
session setup failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE
a Tib5651
a Tib5651/UserLog
session setup failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE -
Sevgili özgürcocuk :)
samba ve talloc versiyonları tamamDhcpdLeases copy hatasi. : No such file or directory at PFSenseTIB5651.pl line 50.
bu mesaj klasör hatası
dökümanda "TibDailyControl" klasörü nasıl oluşturulmalı onu oku sonucunda sisteminde
/var/TIB5651Tr/TibDailyControl klasörü olmak zorundaSelam ve sevgilerimle
-
mrb
ben mac filtre ile sabit ip dağıtıyorum.log benim için okadar önemli değil.
yanlış anlamadıysam elle girilen iplerde log almak için demişsiniz
bu şekilde benim sistemde elle ip giren internete çıkamıyor
yanlış anlamadıysam bi şekilde giren olduysa (ki nasıl girer ?) mac dinleme falan mı ?
girdiği zaman öğrenip rapor alalım diyemi bu program yoksa benmi yanlış anladım ? -
Mrb Alcan
güzel bir soru :=
Bende mac flitreleme ile sabit IP dağıtıyorum.
Eğer kullandığınız IP bloğunun tüm değerlerine mac ile ip dağıtıyorsanız elbette haklısınız. Elle giriş tespitlenmez.
örnek : 192.168.0.1 - 192.168.0.254 tamamına dağıtım yapılıyor ise:
eğer örnekteki blok içerisinde belli ıp numaralarını dağıtımda kullanıyorsanız. sizin tanımladığınız ip numaralarının dışında internete girmek aynı blokta mümkün.
yani sizin bir kullanıcıya verdiniz xxx mac ise 192.68.0.20 kullan dediğinizde kişi pfsense üzerinde eğer ihtiyaç var ise proxy dışına aldığınız ip numararından birini bilgisayarına tanımlayıp internete çıkması mümkün (tabi proxy dışı ıp o anda kullanılmıyorsa yoksa ıp çakışması hatası verecektir). Sonrasında ki bende var serbets bırakmak zorunda kalacağınız belli bir blok ıp olabilir dhcp ile burada mac tanımlamasına bağlı ıp tanımlaması yapamazsınız. herkese açık bir alan olduğu için dhcp otomatik ip atar. dolayısı ile sisteme kim hangi ip hangi mac dahil oldu bilemezsiniz. işte 5651 yasa internete çıkan her bilgisayarın mac-ip başlama ve bitiş saatlerini istiyor. Benim amacım gün içerisinde mac ile sabitleyerek dağıtımını yaptığım ip ler ile proxy de serbest bıraktığım ip ler ve bu arada tanımladığım belli ip range aralığın kullananları tespitlemek ve yazmak. aynı zamanda mac ile belirlediğim ip kullanıcıları elle değişiklik yaparak kullanım yapıyorlar ise tespitlemek.
Umarım yardımcı oldum.
Selam ve sevgiler -
Merhaba arkadaşlar ;
5651 yasasına göre loglama işlemini başarıyla tamamladığımı düşünüyorum fakat log dosyasını dhcplogpfsense.hostname.com bu sekilde kaydediyor. Herhangi bir problem olmaz değilmi ?
-
merhabalar;
bu patch araçılığıyla squid ve portal auth loglarınıda imzalama durumu olabilirmi.
-
Sevgili vgumus
yazılım squid-dhcpd(conf-leasess) loglarını kullanarak analizini yapıp TIB5656 yasanına göre raporlayan bir yapıya sahiptir. Hazırlanan raporlar sıkıştırılmış dosya halinde ilgili windows bilgisayarınızdaki klasörlere gönderilerek log imzalayaıcı yazılım ile imzalanmasını işlemi gerçekleştirir.Selam ve sevgilerimle
-
Değerli Bulo Hocam,
Son görüşmemizde TIB5651Tr ile ilgili birkaç küçük sorun tespit ettiğinizi ve bunları geliştirmekle uğraştığınızı söylemiştiniz. Bu konuda bir gelişme var mı acaba?
Bu arada benim sistem hala çalışmamakta ısrar ediyor :)
-
Sevgili Akdeniz yazılım sil baştan yeniden yazıldı ve daha verimli ve stabil olduğu kanaatindeyim. Ayrıca analiz raporunu size mail olarakta gönderiyor. Sanırım bu hafta sonu forma link edeceğim. İlginize Teşekkür ederim.
sistem çalışmamakta derken windows bilgisayarına kopyalamayı diyorsunuz değilmi. O hata mesajını bana gönderebilirseniz sevinirim. İnceleyip gerekiyorsa forma paylaşır yardım isteriz.
Saygılarımla
Bülent ÖZKAN