TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)
-
Merhaba dosyayı bekliyorum.
1.Perl paketi squid ile yükleniyor. 2.ise Net SMTP paketi ile geliyor. Sorun bundan kaynaklanır mı diye sorarsanız versiyonu düşük olanı kaldırıp test edebilirsiniz. Ben daha önce mail gönderme'de sorun yaşamıstım perl paketlerinden birtanesi kaldırıp sorunu düzeltmiştim.
-
Olarak pkgconf paketinizdende 2 tane var.
-
Ama tıme yapısının bunlarla ilgili olması biraz saçma olacak ama bir deneyelim eğer olmazsa detaylı bir şekilde inceleyebiliriz.
TIB5651ANLrun.sh dosyasında yapacağınız değişikliklerde windows bilgisayar adı yazan bölüme zaten kullanıcı adı yazmanız gerekiyor. Eğer ortamda Active Directory varsa bir tane pfsense adında kullanıcı olusturup o kullanıcı üzerinden dosya aktarımı yapmanız daha saglıklı olacaktır.
-
-
Access loglarınızda boş gözüküyor. Yüksek ihtimal'le squid veya squidguard'da sorun var gibi gözüküyor. İlgili paketleri kaldırıp tekrar kurulum yaparmısınız ?
İsterseniz sıfır'dan beraber'de kurulum yapabiliriz gereksiz paketleri kaldırıp.
-
Merhaba arkadaşlar
Bir haftalık internetsiz bir yaşamdan sonra sonunda internetime kavuştum.
Geçen bu sürede Samet arkadaşımın formla ilgilenip arkaşlarımıza yardımcı olması beni son derece memnun etti. Kendisine teşekkür ederim.
Sonucunda amaç sorunları birlikte aşmak.Hepinize tekrar merhaba.
Saygılarıma
Bülent ÖZKAN -
daha yeni 2.0.3 e yükseltmiştim. bu esnada tüm paketler reinstall olmuştu. bu yetmez ise ne yapmam lazım?
-
Sevgili mbunal
Samet arkadaşımıza gönderdiğin rar dosyasını inceledim. Perl'in yeni versiyonu veya eski versiyonu ile ilgili bir sorun yok Mail için paketleri yüklerken perl 5'ide yüklüyor. Ancak yazılım perl 5 tede çalışalabiliyor olmasına rağmen FreeBSD nin default olan perl'ini kullanıyor. perl 5 i kullanmak komut dizisinde değişiklik yapılması gerekir. Gelelim soruna: Squid'in oluşturduğu lan taraflı (lan-opt gibi) local de kullanılan ethernetler için proxy yapılandırmasında ve filitrelemelerde squid default olarak /var/squid/logs disinde access.log isimli günlük dosya oluşturur lütfen bu dosyanı kontrol edermisin varsa uzunluğu 0(sıfır) değerinin üzerindemi. Çünkü oradan okunan bu access dosyası sende boş olarak gelmekte, dolayısı ile işlemler yarım kalıp saat değerleri dosya boş olduğundan sıfır olarak gözükmekte.
Saygılarımla.
Bülent ÖZKAN -
Sevgili mbunal
Samet arkadaşımıza gönderdiğin rar dosyasını inceledim. Perl'in yeni versiyonu veya eski versiyonu ile ilgili bir sorun yok Mail için paketleri yüklerken perl 5'ide yüklüyor. Ancak yazılım perl 5 tede çalışalabiliyor olmasına rağmen FreeBSD nin default olan perl'ini kullanıyor. perl 5 i kullanmak komut dizisinde değişiklik yapılması gerekir. Gelelim soruna: Squid'in oluşturduğu lan taraflı (lan-opt gibi) local de kullanılan ethernetler için proxy yapılandırmasında ve filitrelemelerde squid default olarak /var/squid/logs disinde access.log isimli günlük dosya oluşturur lütfen bu dosyanı kontrol edermisin varsa uzunluğu 0(sıfır) değerinin üzerindemi. Çünkü oradan okunan bu access dosyası sende boş olarak gelmekte, dolayısı ile işlemler yarım kalıp saat değerleri dosya boş olduğundan sıfır olarak gözükmekte.
Saygılarımla.
Bülent ÖZKANls -lah /var/squid/logs/access.log* -rw-r----- 1 proxy proxy 129B Apr 18 04:36 /var/squid/logs/access.log -rw-r----- 1 proxy proxy 17K Apr 17 16:11 /var/squid/logs/access.log.0 -rw-r----- 1 proxy proxy 0B Apr 15 21:00 /var/squid/logs/access.log.1 -rw-r----- 1 proxy proxy 66K Apr 15 07:49 /var/squid/logs/access.log.2 -rw-r----- 1 proxy proxy 0B Apr 13 21:00 /var/squid/logs/access.log.3 -rw-r----- 1 proxy proxy 788B Apr 13 11:58 /var/squid/logs/access.log.4
-
ben hala çalıştıramadım. ne yapmam lazım? hali hazırdaki sistemde kayıtlı epey bir kullanıcı ve ayar mevcut. format atmadan bunu çalışırtramaz mıyım?
-
Arkadaşlar ben de bir önceki versiyon sorunsuz çalışıyor. Açıkçası çalıştığı için değiştirmek de istemiyorum ama bir sorum var. Bu dosyaların boyutu her defasında biraz daha artıyor. Bu normal mi? Bir de ben bu dosyaları açıp kendim inceleyemez miyim? Ben açmaya kalktığımda notepad çok zorlanıyor. Bunun kolay bir yolu var mı?
![Ekran Al?nt?s?11.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?11.JPG)
![Ekran Al?nt?s?11.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?11.JPG_thumb) -
Arkadaşlar ben de bir önceki versiyon sorunsuz çalışıyor. Açıkçası çalıştığı için değiştirmek de istemiyorum ama bir sorum var. Bu dosyaların boyutu her defasında biraz daha artıyor. Bu normal mi? Bir de ben bu dosyaları açıp kendim inceleyemez miyim? Ben açmaya kalktığımda notepad çok zorlanıyor. Bunun kolay bir yolu var mı?
88 mb :o kayıt dosyası bu büyüklükte olması iyi bi durum değil. ilerde hdd yi de doldurur :o
-
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Hafta içi format atıp sıfırdan kuracağım. Umarım bu sefer çalışır. Sonucu bildireceğim.
-
88 mb :o kayıt dosyası bu büyüklükte olması iyi bi durum değil. ilerde hdd yi de doldurur :o
Bence de iyi değil. Zaten o yüzden yazdım. Toplamda kullanıcı sayısı 70'i geçmez. Acaba herkeste böyle midiye sordum. :)
-
Merhabalar
Mbunal dosyaları incelediğimizde raporların sizin ayarlarına göre doğru geldiği kanaatine varmıştık. Diğer sorunlarınız yani proxy filtere uğramadan geçen IP sorunlarınız mı hala devam ediyor.
Sevgili arkadaşlar bir önceki versiyon ile yeni versiyon arasındaki 2 ana fark var 1.fark son yazılımın daha detaylı ve stabil oluşu 2. farkı mail atması. Ben son yazılımı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve en ufak bir hatası olmadı. Her gün maillerini de alıyorum. Elbetteki tercih sizin ilk yazılım işinizi görüyorsa tabiki kullanırsınız. Dosyaların boyutlarının artması kullanıcıların gün içerisindeki internet kullanımı ile ilgili. Örneğin bir gün (bende) 26Mb olurken diğer gün 38MB ertesi günde 16MB olabiliyor. Hele pazar günü 1.5Mb oluyor yani gün günü tutmuyor.Ancak belirttiğiniz gibi artılı eksili değil de devamlı artan bir değerle karşınıza geliyorsa sorun başka bir şeydir. Elbette tar (sıkıştırılmış) dosyayı açıp tamamını inceleyebilirsiniz. Ancak bunu windows notepad ile değil notepad plus (ücretsizdir) programını internetten download edip kurup incelemeniz daha doğru olacaktır.
Sorunu olan veya sorusu olan her arkadaşımla yazılımla ilgili her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum. Önerileri varsa onları da dikkate alacağımı belirtirim
Selam ve sevgilerimle
Bülent ÖZKAN -
Mbunal dosyaları incelediğimizde raporların sizin ayarlarına göre doğru geldiği kanaatine varmıştık. Diğer sorunlarınız yani proxy filtere uğramadan geçen IP sorunlarınız mı hala devam ediyor.
evet. hafta içi format atıp tekrar denemeyi düşünüyorum. belki formattan önce sadece paketleri kaldırıp config.xml i temizleyerek deneyebilirim. format atmak zoruma gidiyor.
-
sorunu keşfettim. squidguard varsayılanda her şeyi red ediyor. izin verince herşey olması gerektiği gibi oldu.
herkese teşekkürler.
-
Arkadaşlar Merhaba,
Bülent Bey'in hazırlamış olduğu yazılımı 2.1 versiyonda test eden var mı acaba?
-
Arkadaşlar Merhaba,
Bülent Bey'in hazırlamış olduğu yazılımı 2.1 versiyonda test eden var mı acaba?
siz 2.1 kullanıyorsanız yeterince stabil çalışıyor mu?
-
Kullandığım anakart gereği mecburen 2.1 kullanmak zorundayım. Çünkü üzerindeki eternet kartlarını 2.1 tanıyor. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Stabil çalışıyor diyebilirim. Sürekli güncellemeler oluyor zaten. Hatta günde 2-3 defa olduğu oluyor.
-
çok güzel çalışma elinize sağlık bende vmware üstünde deneme şansım oldu sorunsuz çalıştı.
kullanan kişileri uyarmakta fayda var. ağınızdaki çalışan personelin internet loglarını onların yazılı izni olmadan kayıt altına alıp bunları incelemek kanunen suçtur.
hatta yazılı izin verse dahi kayıt altına alabilirsiniz ancak inceleme işini yapmanız yine kanunen suçtur. sadece yetkili makamlarca incelenebilir. patron bakmak istiyor vs gibi şeyler olabiliyor evet bakılabilir ancak bu loglara göre işlem yapılmaya kalkılırsa sonuçları ciddi olur.
5651 sayılı kanun kesinlikle sizden bunu istememektedir. uygulamada böyle olmuyor savcılık bunu istiyor gibi şeylerde konuşuluyor. savcılık bunu sizden varsa ister. yoksa niye tutmadın diyemez. bunlar servis sağlayıcı tarafından tutulacak şeylerdir.
5651'in sizden istediği sadece dhcp kullanıyorsanız bunun loglarıdır.
-
mrb ben ayarları yaptım logları atıyor ama dosya boyutları çok büyük admin için olanın boyutu 530 mb diğeri ise 130 mb sorun benim sistemde mi yoksa normal bir durum mu. 20 tane bağlı bilgisayar var.
-
Merhaba,
Emeği geçen herkese çok teşekkürler…
Ayarları yaptım log kaydımı aldım. Ufak bir problemim var. Sanırım cron da yaptığım ayarlar normal olmasına rağmen, komutu putty den yazınca lodlar geliyor. 5 dakika da bir gelen bişi yok
"*/5" yaptım cron ayarlarında.
Teşekkürler şimdiden..
not: TIB den indirilen ip imzalama programı yok hanüz. Biryere taşınma gibi bi durum yok o sebepten.