Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

KULLANICI ÇOĞALINCA PFSENSE ŞİŞİYOR

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    18 Posts 8 Posters 6.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      husgur
      last edited by

Merhaba arkadaşlar emekli öğretmenim  pfsense ile tanışınca merak sardım cafemize kurdum  herşey iyi güzel ama kullanıcı sayısı çoğalınca  pfsense ağırlaşıyor  hatlarda kopmalar başlıyor biri kopuyor  gelince başkası kopuyor 3 hatta sağlıklı çalışmıyor squid i kaldırınca biraz iyileşiyor ama kullanıcı çoğalınca tam felaket  cafe hakkında gerekli bilgileri vereyim pfsense görüntülerinide ekledim gözden kaçırdığımız bir şeymi var arkadaşlar lütfen bi yardımcı olun
          Cafede toplam 75 pc var  2 tane 8mbps sınırsız ttnet adsl hattı
                                              1 tane 8 mbps  sınırsız smile adsl hattı
      pfsense kurulu makina hp DC7800P e 6500 işlemcili 160 gb sata hdd 2 gb ddr2 ram
                                      dc7800 makinanın onboard lan (1000Mbps)lan bacağı
                                      DN-10130  Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Express Ethernet Kartı
                                        DN-10110 Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Ethernet Kartı, 32-bit, Realtek RTL8169SC chip
      ana makina sıfır tp link TP-SG1024D  switc e bağlı  sistem bu şekilde kurulu
      ekran görüntülerinide ekliyorum yardımlarınızı çok acil bekliyorum saygılar
      ![1 (600 x 450).jpg](/public/imported_attachments/1/1 (600 x 450).jpg)
      ![1 (600 x 450).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/1 (600 x 450).jpg_thumb)
      ![floating (600 x 450).jpg](/public/imported_attachments/1/floating (600 x 450).jpg)
      ![floating (600 x 450).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/floating (600 x 450).jpg_thumb)
      ![geteways (600 x 450).jpg](/public/imported_attachments/1/geteways (600 x 450).jpg)
      ![geteways (600 x 450).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/geteways (600 x 450).jpg_thumb)
      ![groups (600 x 450).jpg](/public/imported_attachments/1/groups (600 x 450).jpg)
      ![groups (600 x 450).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/groups (600 x 450).jpg_thumb)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        husgur
        last edited by

birinci resimdeki ip ler belli olmuyor  köprüleme yaptığım modemlerden biri ip 3. bacağı olarak 1 alıyor lan da 3. bacagı 1 sıkıntı bundan olabilirmi
          lan:  192.168.1.2
        wan3:    94.121.1.73

1.JPG
        1.JPG_thumb

• N
          netugur
          last edited by

resimleri anlaşılır şekilde tekrar yüklerseniz iyi olur. hiç bir şey okunmuyor.
          bu arada bir şey dikkatimi çekti. gateway ping'leri neden bu kadar yüksek anlamadım. benim sistemde 2 wan var. gateway pingleri 0,520 ms. ve 0,700 ms. civarında. buradan yola çıkarak ethernet kartlarıyla ilgili bir sorun olabilir mi ? diye düşündüm.

kolay gelsin

• K
            kankabir
            last edited by

modemleriniz dhcp modda ve monitör ip vermediğiniz için ping değerleriniz  0.520 çıkıyordur. Buda haliyle gerçekçi bir dğer değil.  Beyfendinin pin değerleri doğru ama normale göre yüksek

• H
              husgur
              last edited by

şu anda pingler yine iyi  5 -6 binlere falan çıkıyor  resimleri yeniden gönderiyorum

groups.JPG
              groups.JPG_thumb

• H
                husgur
                last edited by

lan ve floating resimleri

![lan (864 x 648).jpg](/public/imported_attachments/1/lan (864 x 648).jpg)
                ![lan (864 x 648).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/lan (864 x 648).jpg_thumb)
                ![floating (576 x 432).jpg](/public/imported_attachments/1/floating (576 x 432).jpg)
                ![floating (576 x 432).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/floating (576 x 432).jpg_thumb)

• H
                  husgur
                  last edited by

demin bir başlık açmıştım orada eksik bıraktığım birşeyi  de yazmak istedim sistemde
                  CPU usage sık sık yüzde 50 lerin üzerine çıkıp iniyor

![cpu usage.JPG](/public/imported_attachments/1/cpu usage.JPG)
                  ![cpu usage.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/cpu usage.JPG_thumb)

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

floatingdeki alttaki kuralı silin
                    floatingdeki üstteki kuralda gateway olarak loadbalancer seçin

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
                      bkaragul
                      last edited by

Zyxell vb. gibi klasik modemler belli bir kullanıcı sayısını aşınca şişme yapıyorlar. Bu da Modem üzerinde bulunan Router'in RAM miktarının düşük olması, dolayısı ile Sesion tablosunun yeterli gelmemesi. Bunu aşmak için modemi bridge moda alıp, işi tamamen pfsense'e devretmek gerekiyor.

Draytek gibi üst düzey modemlerin bile 15000 session sınırı var ve kullanıcının biri bile uTorrrent gibi p-p programı çalıştırdıklarında doluyor.

Sizin yapılandırmanızda WAN1'e bağlı modem bridge modda değil. Bütün bilgisayarlar büyük bir ihtimal dns sorgularını WAN1 üzerinden yapıyor.  Tavsiyem bütün  modemleri de bridge mode'a almanız. Zaten router modda çalışan modemin ardına pfsense bağlamak bence mantığına ters. Ardarda iki adet router çalıştırılmasına hiç gerek yok.

• H
                        husgur
                        last edited by

teşekkür ederim  2 modemi bridge yapmıştım üçünüde yapmamın sakıncası olmaz değilmi

• H
                          husgur
                          last edited by

sayın tuzsuz bey kardeşim  floating  yeni resmini ve en üstteki kural kısmını  gönderiyorum sonrada 2. ve 3. yü ekleyecem şimdi olmuşmu bakarmısınız

1.JPG
                          1.JPG_thumb
                          2.JPG
                          2.JPG_thumb
                          3.JPG
                          3.JPG_thumb

• H
                            husgur
                            last edited by

floating 2ve 3. satır

2.1.JPG
                            2.1.JPG_thumb
                            2.2.JPG
                            2.2.JPG_thumb
                            3.1.JPG
                            3.1.JPG_thumb
                            3.2.JPG
                            3.2.JPG_thumb

• B
                              bkaragul
                              last edited by

Bir sakıncası olmaz.

• H
                                husgur
                                last edited by

3. modemide b ridge  yaptım dur bakalım ne olacak

• G
                                  geniusphp
                                  last edited by

benim modemlerden sadece bir tanesi bridge modda 3 hat ve 80 client var dediğiniz gibi şişme olmuyor.

• yakarY
                                    yakar
                                    last edited by

@husgur:

floating 2ve 3. satır

tuzsuzdeli 2. kuralı kaldırmanızı ve ilk kuralın gw loadbalance yapmanızı istemiş, 3. satır eklemeniz çok anlamlı olmamış sanki..

Bilgi paylaştıkça artar!
                                    5651 sayılı kanun (güncel)
                                    pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• H
                                      husgur
                                      last edited by

2.satır 443 https bankacılık sitelerine girebilmek için bi kural diye araştırmalarımda buldum ve yazdım

• A
                                        alcan01
                                        last edited by

@husgur:

Merhaba arkadaşlar emekli öğretmenim  pfsense ile tanışınca merak sardım cafemize kurdum  herşey iyi güzel ama kullanıcı sayısı çoğalınca  pfsense ağırlaşıyor  hatlarda kopmalar başlıyor biri kopuyor  gelince başkası kopuyor 3 hatta sağlıklı çalışmıyor squid i kaldırınca biraz iyileşiyor ama kullanıcı çoğalınca tam felaket  cafe hakkında gerekli bilgileri vereyim pfsense görüntülerinide ekledim gözden kaçırdığımız bir şeymi var arkadaşlar lütfen bi yardımcı olun
                                             Cafede toplam 75 pc var  2 tane 8mbps sınırsız ttnet adsl hattı
                                                                                1 tane 8 mbps  sınırsız smile adsl hattı
                                        pfsense kurulu makina hp DC7800P e 6500 işlemcili 160 gb sata hdd 2 gb ddr2 ram
                                                                         dc7800 makinanın onboard lan (1000Mbps)lan bacağı
                                                                         DN-10130  Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Express Ethernet Kartı
                                                                          DN-10110 Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Ethernet Kartı, 32-bit, Realtek RTL8169SC chip
                                        ana makina sıfır tp link TP-SG1024D  switc e bağlı  sistem bu şekilde kurulu
                                        ekran görüntülerinide ekliyorum yardımlarınızı çok acil bekliyorum saygılar

Admin'imizin paylaştığı bu konudaki adımlarıda uygulamanı tavsiye ederim
                                        http://forum.pfsense.org/index.php/topic,22258.0.html

• First post
                                          Last post
                                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.