Cannot continue to ping & access to CARP IP



  • Dear all,

    I'm getting a problem. It is "Cannot continue to ping & access to CARP IP" . I have 2 PF boxes in the cluster topology. I have also 2 internet connections with 2 CARP IP separate.

    • The CARP IP on 1st line is working well
    • But the other one on 2nd line only work in 15 minutes if I perform to modify on CARP setting. After 15 minutes, it doesn't work again

    I would like to public some services (HTTP, SMTP, POP3, …) on this CARP IP to the internet.

    Could everybody please show me how to fix this problem? May I need to modify speed and duplex on the interface that has problem?

    Thank in advances !
    DQM



  • @DQM:

    I have 2 PF boxes in the cluster topology. I have also 2 internet connections with 2 CARP IP separate.

    You probably need to explain your setup a bit more. Maybe include a topology diagram?

    Do you have 2 physical lines with the same IP address/range? How does the routing work?
    From where to where are you testing?
    Do you have CARP working on the LAN?

    May I need to modify speed and duplex on the interface that has problem?

    You should test this before moving to CARP.



  • Thank you for your reply, SeventhSon !

    You probably need to explain your setup a bit more. Maybe include a topology diagram?

    Attached file is my current topology

    Do you have 2 physical lines with the same IP address/range? How does the routing work?

    I have 2 physical lines from 2 ISP separate, the first is lease line & the other is FTTH (see the topology for detailed information)

    From where to where are you testing?

    I have tested from internet

    Do you have CARP working on the LAN?

    The LAN CARP IP & the WAN CARP IP01 are working well. The WAN CARP IP02 only work in 15 minutes if I perfom modify some configuration (delete & re-create, change to another IP address in the same subnet, duplex, …)

    Did everyone get the same my problem? Pls give me your advice !

    Thanks in advance,
    DQM

    ![Cluster Topology.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Cluster Topology.jpg_thumb)
    ![Cluster Topology.jpg](/public/imported_attachments/1/Cluster Topology.jpg)



  • Any solutions?

    Looking forward to hearing from you soon, Developer team and everybody.

    Best regards,
    DQM



  • is the WAN2 connected to the ISP equipment directly? they might be running some settings that aren't compatible with carp (proxy arp? multicast filtering?)

    can you try with just a (dumb)switch as WAN2?


Log in to reply