3G Modem USB Stick doesn't detected



  • Hi,
    I have an internet stick from my provider congstar (t-mobile), but it doesn't work. I searched about the model, I think ist is ZTE MF190.
    But I have no idea about the config or why it doesn't work.

    Can anyone help me ??

    ugen1.2: <internetstick internetstick="">at usbus1, cfg=255 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) pwr=ON

    bLength = 0x0012
      bDescriptorType = 0x0001
      bcdUSB = 0x0200
      bDeviceClass = 0x0000
      bDeviceSubClass = 0x0000
      bDeviceProtocol = 0x0000
      bMaxPacketSize0 = 0x0040
      idVendor = 0x19d2
      idProduct = 0x2000
      bcdDevice = 0x0000
      iManufacturer = 0x0003  <internetstick>iProduct = 0x0002  <internetstick>iSerialNumber = 0x0004  <mf1900tmod010000>bNumConfigurations = 0x0001

    Thank you

    The WebWasher</mf1900tmod010000></internetstick></internetstick></internetstick>


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Try it on a 2.1 snapshot. If it doesn't work there, then we don't have a way to support it at the moment.



  • Thank you for your response. I had update on 2.1 RC1 Snapshot, but pfsense doesn't work with this version.
    The Routing and the Webinterface doesn't work. So I downgraded to 2.0.3 and wait until 2.1 is released.



  • Hi Everybody,
    actual I run 2.1 Release on Pfsense. I can choose Congstar as 3G UMTS Provider. But the Link ist flapping on 3G Modem.
    Can Anyone help me ??

    Sep 17 11:06:32 kernel: da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
    Sep 17 11:06:32 kernel: da0: 40.000MB/s transfers
    Sep 17 11:06:32 kernel: da0: <internet mmc="" storage="" 2.31="">Removable Direct Access SCSI-2 device
    Sep 17 11:06:32 kernel: da0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
    Sep 17 11:06:32 kernel: (probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
    Sep 17 11:06:32 kernel: (probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
    Sep 17 11:06:32 kernel: (probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
    Sep 17 11:06:31 kernel: (probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
    Sep 17 11:06:31 kernel: umass0: <internetstick 0="" 2="" internetstick,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 0.00,="" addr="">on usbus1
    Sep 17 11:06:31 kernel: u3g0: Found 3 ports.
    Sep 17 11:06:31 kernel: u3g0: <internetstick 0="" 2="" internetstick,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 0.00,="" addr="">on usbus1
    Sep 17 11:06:31 kernel: ugen1.2: <internetstick>at usbus1
    Sep 17 11:06:29 kernel: stray irq7
    Sep 17 11:06:28 kernel: ugen1.2: <internetstick>at usbus1 (disconnected)
    Sep 17 11:06:27 kernel: ugen1.2: <internetstick>at usbus1

    Sep 17 11:22:18 ppp: [opt6_link0] CHAT: The modem is not responding to "AT" at ModemCmd: label.
    Sep 17 11:22:05 ppp: [opt6_link0] Link: reconnection attempt 61
    Sep 17 11:22:02 ppp: [opt6_link0] Link: reconnection attempt 61 in 3 seconds
    Sep 17 11:22:02 ppp: [opt6_link0] LCP: Down event
    Sep 17 11:22:02 ppp: [opt6_link0] Link: DOWN event
    Sep 17 11:22:02 ppp: [opt6_link0] MODEM: chat script failed</internetstick></internetstick></internetstick></internetstick></internetstick></internet>


Log in to reply