Pfsense işletim sistemini koruma
-
Merhaba arkadaşlar
Ben şunu sormak istiyorum piyasada bir çok güvenlik karları satan şirketler var bu güvenlik kartları ne olduğunu soracak olursanız bunlar şu işe yarıyor pci slotuna takılıyor ve pc üzerindeki işletim sistemini koruyor benim araştırmalarıma göre bunlardan bazıları linüx ve unix sistemlerini de desteklediğini gördüm acaba bu karlar pfsense de işe yarar mı çalışırmı
-
bildiğim kadarıyla bahsettiğin kartın driver ını kurmadan çalışmadığı en mantıklısı pfsense yüklü bilgisayarın yedeğini almak olası bir durumda bu yedeği yüklersin yok daha basit birşey olsun diyorsan 1 adet hdd alıp pfsense yüklü hdd yi buna clonlamak ihtiyaç halinde 2. hdd yi pc ye takman yeterli
-
pfsense sistemini bu şekilde koruyamazsınız.
pfsense sistemi zaten windows tabanlı olmadığı için kolay kolay çökmez
elektrik kesintileri için gerekli önlemleri almanız yeterli.
ayrıca düzenli olarak backup/restore kısmından yedek alın bir sorun olduğunda yapılandırmanızı tamamen geri getirmenizi sağlar.
ayrıca forumda CARP ile ilgili araştırma yapınız.
-
bu tarz bir kart t akarsan eger yeni bir kural girdiginde vs. ilk restartta kuralın uçar. sakın bu işlere girme. kendisi zaten firewall.
-
Eliniz de kart var ise merakınızı gidermek açısından test edebilirsiniz. Araştırmanızı pfSense yerine "FreeBSD" için kullanılabiliyor mu şeklinde sürdürmeniz daha mantıklı olacaktır.