WAN LINK



  • Hi gurus,

    After i update my pFsense to version 2.10 i begun had this issue on WAN interface ( static IP on /29 network).

    If i lost the link, reboot or remove the cable from wan interface, my wan interface not works even not ping my gateway and after 30 minutes everything works.

    I put some logs about this issue:

    Dec  5 21:05:35 pfsenseao check_reload_status: Linkup starting em0 Dec  5 21:05:35 pfsenseao kernel: em0: link state changed to UP Dec  5 21:05:35 pfsenseao kernel: em0_vlan100: link state changed to UP Dec  5 21:05:35 pfsenseao check_reload_status: Linkup starting em0_vlan100 Dec  5 21:05:35 pfsenseao php: rc.newwanip: rc.newwanip: Informational is starting em0_vlan100.
    Dec  5 21:05:35 pfsenseao php: rc.newwanip: rc.newwanip: on (IP address: XX.XX.XX.158) (interface: wan) (real interface: em0_vlan100).
    Dec  5 21:05:37 pfsenseao php: rc.linkup: Hotplug event detected for WAN(wan) but ignoring since interface is configured with static IP (XX.XX.XX.158 )

    And after 30 minutes:

    Dec  5 21:05:39 pfsenseao php: rc.newwanip: rc.newwanip: Informational is starting em0_vlan100.
    Dec  5 21:05:39 pfsenseao php: rc.newwanip: rc.newwanip: on (IP address:  XX.XX.XX.158) (interface: wan) (real interface: em0_vlan100).
    Dec  5 21:05:49 pfsenseao check_reload_status: updating dyndns WANGW Dec  5 21:05:49 pfsenseao check_reload_status:
    Restarting ipsec tunnels Dec  5 21:05:49 pfsenseao check_reload_status: Restarting OpenVPN tunnels/interfaces Dec  5 21:05:49 pfsenseao check_reload_status:
    Reloading filter Dec  5 21:06:06 pfsenseao php: rc.newipsecdns: IPSEC: One or more IPsec tunnel endpoints has changed its IP. Refreshing.


Log in to reply