Trouble with dropped connections.



  • hi,

    i have pfsense running on a dedicated box. i have openvpn running on it as well.
    things were great for a while but now i notice that i can't keep a connection to one of my ip cameras.
    i have two. one is wireless to an access point and stays up all the time. the other is wired to a switch. that's the one
    that can't keep a connection. when i uplug it and plug it in again, it stays up for about an hour. then i can't ping it after that.

    which one of my other logs might offer a clue?

    Feb 10 12:34:08 php: rc.openvpn: OpenVPN: One or more OpenVPN tunnel endpoints may have changed its IP. Reloading endpoints that may use AVPN.
    Feb 10 12:34:12 php: rc.openvpn: OpenVPN: One or more OpenVPN tunnel endpoints may have changed its IP. Reloading endpoints that may use AVPN.
    Feb 10 16:48:37 check_reload_status: Linkup starting em1
    Feb 10 16:48:37 kernel: em1: link state changed to DOWN
    Feb 10 16:48:40 php: rc.linkup: DEVD Ethernet detached event for lan
    Feb 10 16:48:42 check_reload_status: Linkup starting em1
    Feb 10 16:48:42 kernel: em1: link state changed to UP
    Feb 10 16:48:44 php: rc.linkup: DEVD Ethernet attached event for lan
    Feb 10 16:48:44 php: rc.linkup: HOTPLUG: Configuring interface lan
    Feb 10 16:48:44 php: rc.linkup: The command '/sbin/ifconfig 'em1' inet delete' returned exit code '1', the output was 'ifconfig: ioctl (SIOCDIFADDR): Can't assign requested address'
    Feb 10 16:48:49 check_reload_status: updating dyndns lan
    Feb 10 16:48:51 check_reload_status: Linkup starting em1
    Feb 10 16:48:51 kernel: em1: link state changed to DOWN
    Feb 10 16:48:53 php: rc.linkup: DEVD Ethernet detached event for lan
    Feb 10 16:49:23 check_reload_status: Linkup starting em1
    Feb 10 16:49:23 kernel: em1: link state changed to UP
    Feb 10 16:49:26 php: rc.linkup: DEVD Ethernet attached event for lan
    Feb 10 16:49:26 php: rc.linkup: HOTPLUG: Configuring interface lan
    Feb 10 16:49:26 php: rc.linkup: The command '/sbin/ifconfig 'em1' inet delete' returned exit code '1', the output was 'ifconfig: ioctl (SIOCDIFADDR): Can't assign requested address'
    Feb 10 16:49:31 check_reload_status: updating dyndns lan
    Feb 10 17:13:24 php: /index.php: Session timed out for user 'admin' from: 192.168.1.148
    Feb 10 17:13:30 php: /index.php: Successful login for user 'admin' from: 192.168.1.148

    sorry, i don't know how to insert text so it scrolls.