Redirected spontaneously to a different port number on wan interface



  • When clients trying to access any of my websites (http), sometime they been redirected spontaneously to a different port number.  After a time I found out they were redirected to the port number of the webConfigurator. In my case it was https 443, so the clients get a certificate error and sometime a “Potential DNS rebind attack detected” message.

    The clients are accessing the website on the wan interface.
    When testing I found out that I could simulate this behavior by changing a nat rule

    Now I changed my webConfigurator port to HTTP and a non-existing port number (8443).
    Now the clients sometimes have to wait 30sec before they get a connection.

    I am using the 2.1 release on esx4.1.
    Never had this problem before, a few months ago I upgraded to the lasted version.

    I need some help



  • Do you have automatic port redirect turned on? You probably do since it is enabled by default. Go To System -> Advanced -> Admin Access (default tab), then disable WebGUI redirect by checking the box.



  • @podilarius:

    Do you have automatic port redirect turned on? You probably do since it is enabled by default. Go To System -> Advanced -> Admin Access (default tab), then disable WebGUI redirect by checking the box.

    Tnx
    I have disabled the WebGUI redirect, but it is unfortunately still the same



  • If you can, try to reboot pfsense and see if the issue persists.



  • Tnx podilarius,

    i rebooted the machine.

    I tried to simulate this behavior again, now I cannot reproduce this problem.
    Now I hope that the client have no problems any more. If so?  I let you know.