[1.2rc3][soekris_net5501] dhcp issue with wake on lan/static lease



  • Hello,
    i have some problems with the dhcp server, a static lease type for my server(lan)  and wake on lan.

    • Server comes up and gets the assigned ip 192.168.0.1.
    • shutting down the server and powering on with magic packet from the webgui works.

    but now the server gets continuously a timeout from the dhcp server.

    I've tried the combination(server,dhcp server + wol) with an other router(openwrt) and it works without problem. So it is not a server NIC problem.

    Is it a bug or a misconfiguration?

    Thanks!

    P.S.: some log messages when rebooting server:
    Dec 12 15:05:19 kernel: vr0: link state changed to DOWN
    Dec 12 15:05:22 kernel: vr0: link state changed to UP
    Dec 12 15:05:24 check_reload_status: rc.linkup starting
    Dec 12 15:05:25 php: : Processing vr0 - start
    Dec 12 15:05:25 php: : Hotplug event detected for vr0 but ignoring since interface is not set for DHCP
    Dec 12 15:05:25 php: : Processing start -
    Dec 12 15:05:25 php: : Not a valid interface action ""
    Dec 12 15:05:25 php: : Processing -
    Dec 12 15:05:25 php: : Not a valid interface action ""



  • hello nylan

    I've the same problem, when I connect my PC directly to the soekris box.
    The dhcp server gives me no new lease when I am connected to LAN port.
    After several times restarting my PC it worked.

    hope someone can help on this one.

    wfg
        thorolf


Log in to reply