[updated] couple problems - FTP and local network stuff



  • Hi everyone,

    I have PFsense installed (1.2-RC3
    built on Wed Nov 7 19:02:16 EST 2007)

    Problem 1:  I have 2 ftp servers, both port 21, I want to use WAN for one of them and OPT1 for the other. I have set up the NAT and firewall rules and from the outside I can now access the FTP on WAN but I can't access the FTP on opt1. (I am testing this from outside my network) I have deleted and recreated the rules and same problem.

    Problem 2: I have 2 domain names that I use for home, let's call them domain.ca and domain.org. from INSIDE my network if I try to go to www.domain.ca or domain.org it don't work.

    it works fine from the outside (I have 2 web servers running behind pfsense) from outside they work like a charm) but from inside firefox times out. if I use the internal ip address then it is fine but I would rather use the domain (easier to remember)

    Any ideas?

    thank you much

    Luc



  • @lpmartineau:

    Hi everyone,

    I have PFsense installed (1.2-RC3
    built on Wed Nov 7 19:02:16 EST 2007)

    Problem 1:  I have 2 ftp servers, both port 21, I want to use WAN for one of them and OPT1 for the other. I have set up the NAT and firewall rules and from the outside I can now access the FTP on WAN but I can't access the FTP on opt1. (I am testing this from outside my network) I have deleted and recreated the rules and same problem.

    could you post screenshots of your rules?
    (NAT forwardings, and firewall on WAN, OPT1 and LAN)

    i suspect a policy routing error.

    @lpmartineau:

    Problem 2: I have 2 domain names that I use for home, let's call them domain.ca and domain.org. from INSIDE my network if I try to go to www.domain.ca or domain.org it don't work.

    it works fine from the outside (I have 2 web servers running behind pfsense) from outside they work like a charm) but from inside firefox times out. if I use the internal ip address then it is fine but I would rather use the domain (easier to remember)

    search the forum for NAT reflection.



  • Here you go:



    as for problem 2 I will go and search for that, thanks.

    Luc



  • Anyone have any ideas as to why I am having the problem?

    PS I have fixed the issue with getting to my domains from the inside, thank you

    Luc


Log in to reply