Feedback - VLANs on 2.2 with Alix 2D13



  • 2.2-ALPHA (i386)
    built on Tue Apr 15 04:48:58 CDT 2014

    I setup ports 2,3,4,5,6,7 with VLAN 20,30,40,50,60,70 respectively on my GS108Tv2 VLAN switch, and made port 8 a trunk/tagged port for all of those.

    Plugged port 8 into my pfSense LAN.

    Interfaces->Assign, VLANs, added VLAN 20,30,40,50,60,70 on the LAN "vr" device.
    Interfaces->Assign - assigned an OPTn interface to each
    Interfaces->OPTn - enabled each interface, gave it a nice name, static IP like 10.11.20.250/24 10.11.30.250/24 etc.
    Services->DHCP Server - enabled DHCP on each with an appropriate range.
    Interfaces->Assign, Interface Groups. Made an Interface Group that includes all these 6 VLANs.
    Firewall->Rules, added a general pass rule to the Interface Group.

    Plugged a laptop into each of the VLAN switch ports 2,3,4,5,6,7 and received the first IP address in the specified DHCP range for each VLAN subnet. Could browse internet (so NAT rules got generated correctly), login to WebGUI, generally do stuff fine.
    I am using Hybrid Outbound NAT - that was very nice, my extra Outbound NAT rule stayed in place, and automatic NAT rules for all these new VLAN subnets happened under-the-hood.

    Before adding the VLANs, dashboard memory use was at around 45%, now it shows 50%. That seems very reasonable on a 256MB system.

    I can't find any problems here - pass.



  • since you have the setup.

    Can you find issues with CP on multiple interface?


Log in to reply