Android sorunu



  • merhaba arkadaslar  benım 5 tane pf sense serverim var kurulu hepsı calısıyor sorun yok ama gel gelelım pfsense yi wifi verdıgımde bilgisayrdan yanı windowstan sorunsuz internete baglanıyorum fakat windows dısında dıger android, symbian vb mobıl cıhazlarla ip alabılmesine ragmen intenete giremıyorum

    not: pfsense serverlerim kullanıcı bazlı yanı captive portal kuruludur. androıdde wifi ye baglanıp tarayıcı actıgımda kullanıcı adı ve sıfre ekranı gelmektedır yanı ip aldıgını gostermekte fakat kullanıcı adı ıle gırıs yaptıktan sonra bır türlü internete girememekteyim



  • @turgutkusdemir:

    merhaba arkadaslar  benım 5 tane pf sense serverim var kurulu hepsı calısıyor sorun yok ama gel gelelım pfsense yi wifi verdıgımde bilgisayrdan yanı windowstan sorunsuz internete baglanıyorum fakat windows dısında dıger android, symbian vb mobıl cıhazlarla ip alabılmesine ragmen intenete giremıyorum

    not: pfsense serverlerim kullanıcı bazlı yanı captive portal kuruludur. androıdde wifi ye baglanıp tarayıcı actıgımda kullanıcı adı ve sıfre ekranı gelmektedır yanı ip aldıgını gostermekte fakat kullanıcı adı ıle gırıs yaptıktan sonra bır türlü internete girememekteyim

    bende kullanıyorum captive portal telefonum androıd sorunsuz baglanıyor sen user pass gırdıkten sonra redirect yaptıgı sayfayı gorebılıyormusun yoksa baska bır uyarımı verıyor



  • kardeş aynı bu şekilde  gırıs yapıp yonlendırıyo ama orada kalıyo hıc bı yere gırmıyo



  • @turgutkusdemir:

    kardeş aynı bu şekilde  gırıs yapıp yonlendırıyo ama orada kalıyo hıc bı yere gırmıyo

    resım gozukmuyor resmı hızlıresım yukle gıbı bır sıte aracılıgıyla yuklermısınız sız dırek pcnızdekı fızıksek yolu gondermıssınız





  • kullanıcı tanımlarken kısının sıfresını kullanım surelerı gıbı ayarlarda yanlıs yaptıgınız bısıde olabılır sadece ayar vermeden kullanıcı tanımlamasımı yapıyorsunuz sadece



  • aynı kullanıcı adıyla laptop dan gırıs yapabılıyorum hıc bı sıkıntı olmuyo



  • @turgutkusdemir:

    aynı kullanıcı adıyla laptop dan gırıs yapabılıyorum hıc bı sıkıntı olmuyo

    aklıma baska birşey gelmıyor ayarları ınceledıgımde kı zaten pf sense varken androıd yazılımlar yoktu yanı sybıana gır andorıde gır dıyemezler hepsıne ızın vermelı tabletının bı cachlerı temızleyıp tekrar denesene yanı herseyı unutsun yada daha once denemedıgın bır cıhazlar yenı kullanıcı acarak tekrar dene



  • hepsini denedim dostum  kurdugum dıger serverlerdede denedım yenı kullanıcıda actım sildim tekrar kullanıcı actım tarayıcıyıda tekrar kurdum falan ama sonuc yıne aynı.
    benım için önemli konu bı turlu cozemedım. hiç bir mobıl cıhaz gırmıyo nete ip alıyo kullanıcı ekranı gelıyo ama nete cıkış yapmyo. sorun pfsense ayarlarıyla ılgılı gıbı gelıyo bana. VPN ayarlarında ipsec ayarları diye bı kısım var oralarda flan bıseyler yaptım ntten bakıp ama cozemedım acaba oradan bı ayar yapmam mı gerekıyor sende ipsec ayarı falan yaptın mı mobile clıent falan dıyo orda



  • @turgutkusdemir:

    hepsini denedim dostum  kurdugum dıger serverlerdede denedım yenı kullanıcıda actım sildim tekrar kullanıcı actım tarayıcıyıda tekrar kurdum falan ama sonuc yıne aynı.
    benım için önemli konu bı turlu cozemedım. hiç bir mobıl cıhaz gırmıyo nete ip alıyo kullanıcı ekranı gelıyo ama nete cıkış yapmyo. sorun pfsense ayarlarıyla ılgılı gıbı gelıyo bana. VPN ayarlarında ipsec ayarları diye bı kısım var oralarda flan bıseyler yaptım ntten bakıp ama cozemedım acaba oradan bı ayar yapmam mı gerekıyor sende ipsec ayarı falan yaptın mı mobile clıent falan dıyo orda

    yok ben ıpsec kullanmıyorum onları de aktıf duruma getır eger calısan vpnın yoksa yada durdurabılırsen



  • herşey aktif durumda ama aynı  :-\



  • @turgutkusdemir:

    herşey aktif durumda ama aynı  :-\

    disable yapın demek ıstemıstım deaktif yani:)



  • onuda yaptımm  :-[ :-[



  • Bu sorun benimde başıma geldi ve ben artık bunun telefonun kendi sorunu olduğuna kanaat getirdim ya kurulu olan bi uygula yada sistemsel bi sorun ancak android sıfırlandığında  sorun ortadan kalkıyor



  • Merhaba,

    CaptivePortal ayarlarındaki bandwitdh değerlerinle herhangi birşey yaptınız mı ? Oradaki değerleri gösteren ekran görüntüsünü bizimle paylaşırmısınız.Ayrıca DHCP Server'da DNS olarak 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 dnslerini dağıtın ve CaptivePortal -> Allowed Ip Address bölümüne bu iki ip adresini ekleyip tekrar wifi'ye baglanıp denermisiniz.