DHCP Server problem - Solved



  • My DHCP server has stoped to work.

    The DHCP Server can only be enabled on interfaces configured with static IP addresses.

    Only interfaces configured with a static IP will be shown.

    Description  LAN
    IPv4 Configuration Static IPv4
    IPv6 Configuration None

    IPv4 address  192.168.x.x /24

    2.2-BETA  (amd64)
    built on Tue Nov 04 07:24:39 CST 2014

    FreeBSD 10.1-RC4



  • That prompt just shows up in general there, beneath that it'll show all interfaces that are configured as static IPv4. That works fine in general, you saying your LAN configured as shown doesn't show up there?



  • My clients also gets no IP.



  • Problem remains in

    2.2-BETA  (amd64)
    built on Tue Nov 04 14:39:06 CST 2014

    FreeBSD 10.1-RC4



  • Does the LAN tab exist under Services>DHCP Server? Do you have it enabled there with a pool defined? Service show as running?

    It works fine in general.



  • Yes, the LAN-tab is there and everything looks ok there if you ignore the error message on top see first comment in this thread.

    I will do a fresh install, this is a installation that has been upgraded since one of the first Alphas.



  • A fresh install solved the problem.



  • @falumas:

    Yes, the LAN-tab is there and everything looks ok there if you ignore the error message on top see first comment in this thread.

    That's not an error, it's an informational message that always comes up.



  • I know but that the clients doesn't get any IPs was problematic for me.



  • @cmb:

    @falumas:

    Yes, the LAN-tab is there and everything looks ok there if you ignore the error message on top see first comment in this thread.

    That's not an error, it's an informational message that always comes up.

    Good morning.

    The colors for informational messages should be different.



  • "The colors for informational messages should be different."

    I know everyone is trying to get 2.2 out the door and it's been like this for a long time but I completely agree with this  - good UI says error and informational messages should definitely be different.


Log in to reply