C2758 issues (resolved)



  • Hi folks,

    I just wanted to post an issue I ran into, which I have since resolved. I built a few C2758 appliances with SuperMicro SuperServers, pretty much identical clones to the ones being sold on the pfSense store. OS loaded up fine and I rebooted several times to test. No issues. I plugged in the patch cables I needed to, did the initial config, and it seemed stable. I simulated some traffic.. worked great. Finished up all of my testing and packed the FW up, went to client site.

    When I arrived at the site and plugged in FW including patch cables, fired it up, pfSense would not boot. It hanged very early in the boot process - almost immediately after the boot loader. I turned serial redirection off in the BIOS as well, as I had very little output on my screen. I ended up with the same level of output and the box still hanged.

    If I unplugged the patch cables (including its KVM), it would boot up without issue.

    I spoke to the pfSense team and they said I should demo out the 2.2 beta. I updated the FW to that, and it is working flawlessly now.

    Just thought I'd share in case anyone else came across it.



  • Mine has been working fine on 2.1.x.  I'm booting a full install from USB though so it's possible there's some kind of strange issue with booting from SATA or running the embedded version.  No idea.  Can you give a full listing of all the hardware you used?



  • @Jason:

    Mine has been working fine on 2.1.x.  I'm booting a full install from USB though so it's possible there's some kind of strange issue with booting from SATA or running the embedded version.  No idea.  Can you give a full listing of all the hardware you used?

    Super micro 5018A-FTN4
    Intel DC s3500 80gb

    I will have to try to track down memory dimm  info

    Also the USB 3 ports were not working on 2.1.5 but work fine on 2.2-beta