RSS widget has funny chars in the feeds



  • The RSS widget seems to have these funny black diamond question marks randomly sprinkled throughout the feed.  I don't see this behaviour with the 2.1.5 RSS widget.



  • Yes, it does that for me also. On a 2.1.5 system the same feed looks clean. I had a look at the page source from https://blog.pfsense.org and that looks like quite clean text.
    I put the rss.widget.php from 2.1.5 onto 2.2 - didn't fix it. Copied a few css, js from 2.1.5, refreshing each time. None of that fixed it.
    It uses simplepie.inc and strip_tags() to fetch and clean the content for display - can't see an obvious place where that changed.
    There will be something somewhere in css, js, inc file that changed - but I can't see it in a reasonable amount of time.
    (Or my testing is not effective - perhaps my refreshes are not really invoking the old code I copied on…)



  • IT'S A SHOW-STOPPER!  ICEBERG AHEAD!!



  • I thought it would be a 5 to 10 minute job to find an obvious bit of code in a change that no longer stripped the RSS fed characters completely. But it seems to be a deep mystery of the universe, along with 42.



  • Appears to be a couple of issues:

    
    We are proud to announce pfSense® software version 2.2 Release Candidate is now available! This should be a short release candidate cycle, so we encourage you to try it out ASAP to help us with the final push to release. Jim posted a [good overview of the significant changes](https://blog.pfsense.org/?p=1486) previously. A more comprehensive list of changes can be found on the [2.2 New Features and Changes page](https://doc.pfsense.org/index.php/2.2_New_Features_and_Changes).
    
    

    (1) The space has been hardcoded with HTML and
    (2) it appears that the feed doesn't like special characters, for example; the registration mark after pfSense.

    It does appear in both v2.1.5 (amd64) and v2.2-RC (amd64).



  • It does appear in both v2.1.5 (amd64) and v2.2-RC (amd64).

    I have 2 instances of pfSense running, 2.1.5 and 2.2-RC.  The problem only shows itself in the RSS feed of 2.2-RC.



  • @KOM:

    It does appear in both v2.1.5 (amd64) and v2.2-RC (amd64).

    I have 2 instances of pfSense running, 2.1.5 and 2.2-RC.  The problem only shows itself in the RSS feed of 2.2-RC.

    Same for me - on 2.1.5 the widget handles and displays the non-breaking space thing OK. On 2.2-RC it displays the "?" diamond box.
    Then I went to a 2.1.5 system that had not used RSS widget before. When I first enabled it, the "?" diamond boxes appeared, then it refreshed a few seconds later (maybe when I pressed Save Settings on the new dashboard layout) and the "?" diamond boxes were gone.
    So, some more clues to track down this highly important bug  ;)



  • So, some more clues to track down this highly important bug

    The Black Diamond bug is the kind of bug you can really sink your teeth into…



  • Black diamonds are missing from RSS feed's NTP story.  Hooray!


Log in to reply