DHCP log output seems to be stuck in a loop



  • I was originally having issue with the WAN interface flapping, but 2.2 RC has fixed that :). However when I look at my LAN DHCP System log it seems to show a never ending loop of DHCPACK and DHCPREQUEST statements. I can't complain too much since it all works just fine, but I wonder if this is the way it is supposed to look. I am using a Fit-PC2 with the NIC for the WAN and a USB Ethernet dongle for the LAN side. I haven't tried switching them to see if it's the dongle that causes the loop.

    Here' s a snippet of the stream (MAC addr changed to protect the innocent):
    Dec 14 11:19:53 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:19:53 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:12 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:12 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:19 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:19 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:28 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:28 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:44 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:44 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:56 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:20:56 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:21:14 dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.0.101 from ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0
    Dec 14 11:21:14 dhcpd: DHCPACK on 192.168.0.101 to ff:ff:ff:ff:ff:ff (ubuntu-desktop) via ue0

    The stream of REQUEST and ACK statements continues, but I figured this was enough.



  • What's your DHCP lease length? Do all your DHCP clients show up that way or only that one?



  • The lease length is set to the default of 7200 sec. I cleared the logs and all is quiet for now. I don't see it flapping yet. I'll check tomorrow and see what happened.


Log in to reply