No Network Or Internet from Bridge



  • I have had to installed the latest pfsense 2.2.1 from scratch because Freeradius 2 has been removed from 2.0.3 and I can not get this new version to work from the bridge.

    It is installed on an FX5624-G which has been running for almost 2 years with 2.0.3 with no problems until last week when Freeradius 2 stopped, it has 2 x Gb ports and 4 x 10/100 individual ports and therefore they have to be assigned to a bridge.

    It will work if I set it up with a single Wan and a Single LAN but as soon as I create the Bridge it will not work.

    I have set the system tuneables, it still does not work

    net.link.bridge.pfil_member - Set to 0 - default (1)
    net.link.bridge.pfil_bridge - Set to 1 - default (0)

    I can log on to the box both from LAN side and WAN side but there is no traffic flow I have tried auto and manual NAT

    I have tried fully open firewall rules on each LAN interface and Bridge

    I have had no problems with 2.1.4 bridging.


  • Banned

    @opalit:

    It will work if I set it up with a single Wan and a Single LAN but as soon as I create the Bridge it will not work.

    Bridge between what? Get a switch.



  • I do not want a switch I would like the software to bridge as it should as 2.0.3 has done for almost 2 years, it will not even bridge the wireless card to any of the LAN ports.



  • @doktornotor:

    @opalit:

    It will work if I set it up with a single Wan and a Single LAN but as soon as I create the Bridge it will not work.

    Bridge between what? Get a switch.

    You again, If you have nothing constructive to offer, then stop posting.


  • Banned

    The suggestion to get $20 switch instead of this crap was extremely constructive… Too bad you don't realize this.



  • Upgrading from 2.0.3 and the bridge configuration works OK, however Freeradius 2 does not.

    This machine is a backup radius server as well as my VPN router, I use pfsense because it used to work OK.

    Version 2.0.3 had one of the few IPsec VPN servers that not only did site to site VPN but also IPsec for road warriors and it supported Iphone/Ipad VPN as well as Shrewsoft.

    Now it appears to be garbage, what a shame.



  • How is your bridge assigned, or is it assigned at all? The sysctls you're using are opposite the default, so you must assign the bridge. There were some bridge configs in 2.1x and prior versions that could work even though they were wrong in that regard.

    @opalit:

    Version 2.0.3 had one of the few IPsec VPN servers that not only did site to site VPN but also IPsec for road warriors and it supported Iphone/Ipad VPN as well as Shrewsoft.

    All that works in 2.2x versions too.



  • See the pictures, the bridge is working after it has had an upgrade from 2.0.3, it is the Freeradius 2 that is no longer working after the upgrade and even from a clean install it would only work with manual start, it would not start automatically.

    As well as my personal router, this box ran as a backup radius server because the main radius server was over a mile away, although both are on UPS's, it is rare to have power cuts at both sites, the network is a wireless network and the radios will go 3 days on their UPS, if the mains goes down at the main site and UPS battery's drain, I would enable the radius on this box and my users would still have internet.








  • @cmb:

    How is your bridge assigned, or is it assigned at all? The sysctls you're using are opposite the default, so you must assign the bridge. There were some bridge configs in 2.1x and prior versions that could work even though they were wrong in that regard.

    @opalit:

    Version 2.0.3 had one of the few IPsec VPN servers that not only did site to site VPN but also IPsec for road warriors and it supported Iphone/Ipad VPN as well as Shrewsoft.

    All that works in 2.2x versions too.

    See Pictures in other posting


Log in to reply