No virtual IP found for %any requested



  • Hi,

    I tried to setup VPN and my laptop, which is OS X, tries to connect to the server. After hours of trial-and-error, I guess I'm almost there but got stuck on the following error. The following is part of the IPSec log:

    Sep 25 18:05:28 charon: 16[NET] <con1|1>sending packet: from 111.111.111.111[4500] to 222.222.222.222[4500] (68 bytes)
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[ENC] <con1|1>generating TRANSACTION response 3049913950 [ HASH CP ]
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[IKE] <con1|1>no virtual IP found for %any requested by 'vpnuser'
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[IKE] <con1|1>no virtual IP found for %any requested by 'vpnuser'</con1|1></con1|1>

    Sep 25 18:05:28 charon: 16[IKE] <con1|1>peer requested virtual IP %any
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[IKE] <con1|1>peer requested virtual IP %any
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[ENC] <con1|1>parsed TRANSACTION request 3049913950 [ HASH CPRQ(ADDR MASK DNS NBNS EXP VER U_BANNER U_DEFDOM U_SPLITDNS U_SPLITINC U_LOCALLAN U_PFS U_SAVEPWD U_FWTYPE U_BKPSRV (28683)) ]
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[ENC] <con1|1>unknown attribute type (28683)
    Sep 25 18:05:28 charon: 16[NET] <con1|1>received packet: from 131.179.56.23[4500] to 128.97.92.37[4500] (172 bytes)
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>maximum IKE_SA lifetime 28506s
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>maximum IKE_SA lifetime 28506s
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>scheduling reauthentication in 27966s
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>scheduling reauthentication in 27966s
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>IKE_SA con1[1] established between 111.111.111.111[111.111.111.111]…222.222.222.222[MyIdentifier]
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>IKE_SA con1[1] established between 111.111.111.111[111.111.111.111]…222.222.222.222[MyIdentifier]
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[ENC] <con1|1>parsed TRANSACTION response 1458875374 [ HASH CPA(X_STATUS) ]
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[NET] <con1|1>received packet: from 222.222.222.222[4500] to 111.111.111.111[4500] (68 bytes)
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[NET] <con1|1>sending packet: from 111.111.111.111[4500] to 222.222.222.222[4500] (68 bytes)
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[ENC] <con1|1>generating TRANSACTION request 1458875374 [ HASH CPS(X_STATUS) ]
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>XAuth authentication of 'vpnuser' successful
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>XAuth authentication of 'vpnuser' successful
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>XAuth-SCRIPT succeeded for user 'vpnuser'.
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[IKE] <con1|1>XAuth-SCRIPT succeeded for user 'vpnuser'.
    Sep 25 18:05:28 charon: user 'vpnuser' authenticated
    Sep 25 18:05:28 charon: 14[ENC] <con1|1>parsed TRANSACTION r

    I'm not sure the problem happens in IPSec configuration, but I feel I missed some other settings. Does anyone have any idea what's going on?

    Some info:
    The VPN Type from OS X I chose is "Cisco IPSec", though I'm not 100% sure but I think my account name, password, shared secret, and group name are correctly entered.

    I can provide more information if it's necessary.</con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1></con1|1>


Log in to reply