Mountroot problem on Firebox X750e



  • Good day,

    I'm very new to pfsense, and successfully followed the instructions at https://www.hexhound.com/how-to-flash-pfsense-2-1-to-a-watchguard-firebox-x750e-x550e-ssl-500/ to adjust the BIOS and get the CF cards imaged.

    Problem is, when I try to boot, it gets only so far and then bombs out with a mountroot error. Here's the pertinent section of the boot dump.

    Timecounter "TSC" frequency 1300074289 Hz quality 800
    uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
    uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
    (ada0:ata0:0:0:0): READ_DMA. ACB: c8 00 6e 7e 77 40 00 00 00 00 01 00
    (ada0:ata0:0:0:0): CAM status: Command timeout
    (ada0:ata0:0:0:0): Retrying command
    ada0 at ata0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
    ada0: < > detached
    (ada0:ata0:0:0:0): READ_DMA. ACB: c8 00 6e 7e 77 40 00 00 00 00 01 00
    (ada0:ata0:0:0:0): CAM status: Command timeout
    (ada0:ata0:0:0:0): Error 5, Periph was invalidated
    (ada0:ata0:0:0:0): Periph destroyed
    ada0 at ata0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
    ada0: < > ATA-0 device
    ada0: 3.300MB/s transfers (PIO0, PIO 512bytes)
    ada0: 0MB (0 512 byte sectors: 0H 0S/T 0C)
    ada0: Previously was known as ad0
    Trying to mount root from ufs:/dev/ufs/pfsense0 [ro,sync,noatime]…
    mountroot: waiting for device /dev/ufs/pfsense0 ...
    Mounting from ufs:/dev/ufs/pfsense0 failed with error 19.

    Loader variables:
      vfs.root.mountfrom=ufs:/dev/ufs/pfsense0
      vfs.root.mountfrom.options=ro,sync,noatime

    Manual root filesystem specification:
      <fstype>: <device>[options]
          Mount <device>using filesystem <fstype>and with the specified (optional) option list.

    eg. ufs:/dev/da0s1a
            zfs:tank
            cd9660:/dev/acd0 ro
              (which is equivalent to: mount -t cd9660 -o ro /dev/acd0 /)

    ?              List valid disk boot devices
      .              Yield 1 second (for background tasks)
      <empty line="">Abort manual input

    mountroot>
    panic: mountroot: unable to (re-)mount root.
    cpuid = 0

    Could this be due to a setting I need to change? Or perhaps the CF card I've chosen is not optimal for this kind of application? I know Watchguard's hardware can be picky about such things.

    Anyone?

    Thanks much.</empty></fstype></device></device></fstype>



  • I'm running into this exact same issue on 2.2.6 Release. Can anyone help please?



  • The same issue.
    Some one resolve it?
    pfSense-CE-2.3.3-RELEASE-4g-i386-nanobsd