DNS issue



  • Hi Guys,
    today bought a new router because my old one is dead with power cycle.
    after i received the new one it firmware closed and provide 192.168.1.1 as subnet.
    my previously one was providing 192.168.7.1 .
    so i went to the pfsense and changed the up gateway to the new one 192.168.1.1
    somehow the internet is still now working can't access the internet.

    can't even ping 8.8.8.8

    PS : Pfsense is using my Domain controller as DNS forwarder.

    please help fix this

    thank you


  • LAYER 8 Global Moderator

    and what is your lan network??  Can't have same network on both sides..



  • @johnpoz:

    and what is your lan network??  Can't have same network on both sides..

    Thank you John for your answer
    LAN is 192.168.4.0/24
    WAN is 192.168.1.0/24

    thank you
    i've configured the pfsense to use WAN router as Gateway



  • @cyberbot:

    @johnpoz:

    and what is your lan network??  Can't have same network on both sides..

    Thank you John for your answer
    LAN is 192.168.4.0/24
    WAN is 192.168.1.0/24

    thank you
    i've configured the pfsense to use WAN router as Gateway

    does your WAN has a assigned Gateway ?



  • @Jamerson:

    @cyberbot:

    @johnpoz:

    and what is your lan network??  Can't have same network on both sides..

    Thank you John for your answer
    LAN is 192.168.4.0/24
    WAN is 192.168.1.0/24

    thank you
    i've configured the pfsense to use WAN router as Gateway

    does your WAN has a assigned Gateway ?

    thank you so much you saved me
    yes the WAN adres didn't had a assigned Gateway.

    now everything is working


Log in to reply