XMLRPC Fails on Backup Node (PHP-FPM crash?)



  • Hello,

    Since upgrading to 2.2.6, I get a lot of alerts about XMLRPC failing to push to the backup node.
    When I try to get to webconfigurator on the backup node, I don't get any response (times out in the browser).

    SSHing to the box and restarting PHP-FPM cures the issue for a short amount of time, but it eventually comes back.

    Has anyone else experienced similar? Are there any logs I can provide to potentially track the issue down?

    Adam



  • Jan 20 17:59:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:59:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:58:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:58:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:57:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:57:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:57:04 php-fpm[4164]: /index.php: XML error: no leases object found!
    Jan 20 17:57:04 php-fpm[92536]: /index.php: XML error: no leases object found!
    Jan 20 17:56:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:56:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:56:46 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2673) fcgi-server re-enabled: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:44 rc.php-fpm_restart[90054]: >>> Restarting php-fpm
    Jan 20 17:56:43 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2846) backend died; we'll disable it for 1 seconds and send the request to another backend instead: reconnects: 0 load: 1
    Jan 20 17:56:43 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.1744) connect failed: No such file or directory on unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 896 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /firewall_aliases.php?tab=ip, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 831 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /xmlrpc.php?, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 1987 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /xmlrpc.php?, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 831 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /xmlrpc.php?, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 56773 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /xmlrpc.php?, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.3171) response not received, request sent: 831 on socket: unix:/var/run/php-fpm.socket for /xmlrpc.php?, closing connection
    Jan 20 17:56:42 lighttpd[13543]: (mod_fastcgi.c.2390) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 0 socket: unix:/var/run/php-fpm.socket
    Jan 20 17:55:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:55:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:54:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:54:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number
    Jan 20 17:53:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:140760FC:SSL routines:SSL23_GET_CLIENT_HELLO:unknown protocol
    Jan 20 17:53:49 lighttpd[13543]: (connections.c.291) SSL: 1 error:1408A10B:SSL routines:SSL3_GET_CLIENT_HELLO:wrong version number

    Round and round - this is pretty much all that I see in the last few lines of the log. Anybody?

    Considering a reinstall due to a plethora of other issues introduced since the upgrade to 2.2.6 anyhow, but I don't want to start planning that out until I am reasonably certain it won't just happen on a fresh install.



  • This problem seems to have been solved by a reinstall on both machines. Fingers crossed!


Log in to reply