Unstable connection



  • Hi
    I am currently struggling with my ISP, as they keep saying that my equipment is not working properly.
    I have looked in the DHCP-logs of my pfsense router/firewall and this shows that the wan-interface(re0) keeps shutting down.
    The only thing I cannot see from the output is if the interface is reported as down due to a missing IP-address or if the electronic link is down, due to one of the peers rebooting or having issues with the interface.
    Here is a snippet of the logfile:

    Jan 26 20:20:01	dhclient[5393]: re0 link state up -> down
    Jan 26 20:19:56	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:54	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
    Jan 26 20:19:50	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:50	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
    Jan 26 20:19:48	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:48	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 2
    Jan 26 20:19:46	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:46	dhclient[5393]: re0 link state down -> up
    Jan 26 20:19:46	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 2
    Jan 26 20:19:45	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 1
    Jan 26 20:19:42	dhclient[5393]: re0 link state up -> down
    Jan 26 20:19:37	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 19
    Jan 26 20:19:34	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:33	dhclient[5393]: DHCPDISCOVER on re0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
    Jan 26 20:19:32	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:31	dhclient[5393]: DHCPREQUEST on re0 to 255.255.255.255 port 67
    Jan 26 20:19:31	dhclient[5393]: re0 link state down -> up
    

    From the above, would you suggest the issue being with my pfsense box or with the ISP modem?



  • Still could be either device - realtek isn't my favourite NIC.    Link is being detected as dropped - you need to figure out which side dropped the link.  Try connecting different devices and see if the link is still flapping.


Log in to reply