Dhcp not working



  • Unable to obtain an address from dhcp service. Unusual entry in the system log:

    dhcpd: No bpf devices. Please read the README section for your operating system.

    Thanks for the great work !



  • That's fallout from the switch to FreeBSD 7, and should have been fixed yesterday. I'll test in a bit.



  • got the same problem, fresh install (cdrom)



  • Fixed.  Try next snap (this has been mentioned in the last 5 threads I have read).



  • 1.2.1-TESTING-SNAPSHOT
    built on Wed Jul 9 01:01:43 EDT 2008

    DHCP working.  :)



  • Confirming dhcp is working with latest snapshot update.



  • Noticed that if you have a client assigned an address via DHCP it works…

    Go into "Services/DHCP SERVER"

    Change available range to something outside of what the clients were assigned.

    Clients will not refresh ip if "repair" is used. Testing to see if restart works.

    Statically assigning clients seems to avoid this.

    Edit=  just changing the gateway IP will cause issues...



  • run this from a shell:

    sh /tmp/dhcpd.sh

    What does it report?



  • @chpalmer:

    Noticed that if you have a client assigned an address via DHCP it works…

    Go into "Services/DHCP SERVER"

    Change available range to something outside of what the clients were assigned.

    Clients will not refresh ip if "repair" is used.

    Of course they won't, no properly functioning DHCP server is going to renew a lease for an IP that it is no longer configured to provide. If what you're doing on the client releases the old lease and requests a new one, that should work fine.



  • I learned something today…

    the repair option for networking does not do a release/ renew like I thought it did...

    Release / Renew does in fact work!  Sorry for the mixup...  Seems the "repair" option worked before with 1.2R but Ive been known to be wrong...


Log in to reply