Cyberoam vs Pfsense
-
evet pfsense ile bayağı haşır neşirim. geçen cyberoam arayüzünü biraz inceledim. neden şirketlerin ıt personeli para verip cyberoam kurduruyor ? artısı nedir yani pfsense ile cyberoam arasında ne fark var ki para ödeme gereği duyuluyor. Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden birinde pfsense var.istanbuldaki birçok üniversitelerde pfsense var endian filan var. bu konuyu merak ettim doğrusu
-
merhaba,
sorunuzu cevaplamadan önce, sadece merakımdan dolayı soruyorum,
pf ile ne kadar zamandır "haşır, neşir" 'siniz ?
kıyaslamayı, fw / utm /ngutm seçeneklerine göre hangi kategoride yapıyorsunuz ? -
Arkadaşında dediği gibi siz cihazı ne için kullanıyorsunuz önemli olan o. Eğer pfsense'e squid kurup web filtreleme ve loglama gibi şeyler yaptıracaksanız cyberoam ile pfsense'i kıyaslamanız bile dogru olmaz. Bu konularda kanımca pfsense cyberoam'ın yanına bile yaklaşamaz. Zaten olması gerekende budur. Ama cyberoam'ı lisanssız sadece firewall olarak kullandırmaksa kastınız bencede pfsense ve cyberoam arasında fark yoktur.
-
Bence en iyisi sophos tavsiye ederim
-
Bence en iyisi sophos tavsiye ederim
yeni başladığım firmada var biraz zaman geçtikten sonra altından girip üstünden çıkıcam :D
-
merhaba,
sophos = cyberoam
post bambaşka bir noktaya gitmiş, açan arkadaş hala hangi yönü ile pf<>cyberoam veya farklı bir kullanıcı sophos tercih ettiğini belirtmemiş.
tecrübelerinizi paylaşırsanız, bizlerde yararlanmış oluruz değil mi ?