• Pfsense PPOE çevirme Hakkında.

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • PfSense arıza durumunda hizmet kesintisi olmasın.

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

@Mehmet:

Arkadaşlar. PfSense pc si bir problemden dolayı interneti aksatırsa, onarım oluncaya kadar hızlı bir şekilde (Bir kablo sayesinde pfsenseyi bypass etme) mümkünmüdür. Kendimce bişiler denedim olmadı. Bağlantı aşağıdaki resimde gösterilmiştir

http://www.youtube.com/watch?v=RBSx1HXy-tQ
    yardımcı olur umarım

• PfSense de Cfosspeed benzeri bir ayar var mı?

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

pfsense'deki Traffic shaper, işinizi görecektir.

• 2 lan ve 2 dhcp server internet sorunu

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    E

çok teşekkürler.

• 0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

kardeş banakalırsa sorunun radius tan kaynaklanıyor ama detaylı olarak nerededir orasını bilemem

• BandwithD servisi başlamıyor..

7
    0 Votes
    7 Posts
    2k Views
    M

Sanal makinede kullanıyorum. Nedendir olmadı bilmiyorum. Fakat PfSense 2.0.3 de çalışlıyor.. Sanırım bu sürümü kullanacağım.

Denemek için BandwithD yi 2.0.3 de kurdum. sonra 2.1.Relase ye yükselttim. 5651TIB paketlerini yükledim.
    Sonuç.. BandwithD çalışıyor (Serviste öyle görünüyor) fakat Access BandwithD tıklayınca Grafik yerine, "Please start bandwidthd to populate this directory." mesajı beni karşılıyor..

• PfSense ye dış ip den ulaşamıyorum.

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    R

Eğer DNS Rebind'ı kapatmak istemiyorsan diğer bir çözüm de yine aynı yerdeki ("System: Advanced: Admin Access") "Alternate Hostnames" satırına erişmek için kullandığın DNS adresini ekleyebilirsin.

• Pf sense filtre yardım.

1
    0 Votes
    1 Posts
    968 Views
    No one has replied
  • Kurulum Yardım

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    S

kurulumu yapıyorum browser adress ip diyo lan bacağına atadığım ipden arayüz gelmiyo direk lan bacağından aldığım kabloyu laptopuma giriyorum doğru demi bağlantı ilker bey

• Pfsense 2.1 backup sorunu

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    N

Arkadaşlar merhaba,

Sorunu halen daha çözebilmiş değilim, bu sorunu yaşayan arkadaşlar tam yedeklemeyi nasıl yapıyor acaba ? Yada çözüm önerisi olan varmı ?

• VMware Üzerinden pfSense Yardım.!

2
    0 Votes
    2 Posts
    911 Views
    tuzsuzdeliT

Mümkündür

• Squidguard ldap ayarı

1
    0 Votes
    1 Posts
    815 Views
    No one has replied
  • Squid ile java uygulamaları sorunu

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    M

@tuzsuzdeli:

squidguard kullanıyor musunuz ?

evet ama squidguardı etkisizleştirmeme rağmen sonuç değişmedi, firewaldan hedef ip ye izin veren bir kural oluşturup, squid'den de bypass edersem yani direk bağlantıyı açarsam sorun çözülüyor ama ben her java uygulaması için ayrı ayrı firewall ve squid ayarı yapmak istemiyorum

• Google HTTPS Arama Problemi (Uzman Kişiler Baksın)

6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    N

güvenli arama aktif olduğunda  ( tarayıcı üzerinden ) google ana sayfadan arama yapıldığında sonuç sayfası URL'si. her arama sonucu adresinin sonuna &safe=active , ifadesi ekleniyor. bu şekilde sistem çalışıyor. bu ifadeyi proxy ile ekletebilirsem tarayıcıdan kullanıcılar ayarı değiştiremeyecekler.

http://www.google.com.tr/#q=haber&safe=active

• Script Interface Restart

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

iki yöntemle yaparsın
    1. gatewayi monitör edebiliyorsun zaten statüste gösteriyor oradan gaetway durumu down ise restart atablir
    2. küçük bir shell script yazıp sürekli olarak biryeri pingletirsin (google gibi) pinge cevabı (belirlediğin sürede) gelmezse reset atsın

gibi çözümler uygun olabilir

• Policy based routing

2
    0 Votes
    2 Posts
    928 Views
    A

nat ile yaparsın policye gerek yok

source ve destination portlara göre natlarsın kolayca

• Kablosuz Ağ Sorunu

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    T

@TechnicaL:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,55915.0.html

Soru sormadan önce forumda araştırma yapınız.

Ben 2 adet adsl modemimi şu anda birdge modunda kullanırken kablosuz özelliklerini de kullanıyorum.

Hocam ikinci kabloyu takarak hallettim sorunu.
    Forumda arama yapmış fakat bulamamıştım, demek ki iyi bakmamışım. Bundan dolayı özür diliyorum.
    Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

• 0 Votes
    39 Posts
    10k Views
    S

forumda "TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)" başlığı altında aradğın herşeyi bulabilirsin bende oradan bulduğum bilgilerle kurulum yaptım.

• HTTPS karşılama ekranı sorunu.

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Kullanıcıya Mesaj veya İlk Açılışta Yönlendirme

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    B

Radius'u SQL desteği ile kurarsan ve kayıt olan kullanıcıları mysql veritabanında toplarsan dilediğin kullanıcıya SMS yolu ile mesaj yada karşılama ekranında Mac adresini filtreleyerek mesaj gönderebilirsin. Forumda bir yerde FreeRadius MYSQL ile ilgili bir konu mevcut oradaki bilgiler ışığında istediğini elde edebilirsiniz.

Saygılarımla.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.