• Lightsquid Problem

2
    0 Votes
    2 Posts
    780 Views
    A

.htacess ile yapabilirsiniz. biraz google ile araştırın bulursunuz.

• Pfsense 2.1 TI5651 Cron Çalıştıramıyorum (Çözüldü)

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    I

@tuzsuzdeli:

Asia/Istanbul seçip bir de öyle dener misiniz ?

teşekkür ederim @tuzsuzdeli şimdi denedim asia/istanbul a çektim ayarları sanırım şimdi zamanında çekecek bu gün de deneme olarak bekleyeceğim yarın neticeyi yazarım. İlginize çok teşekkür ederim. Başlığı Çözüldü olarak değiştirme imkanınız var mı?

Edit// 17:19 güncellemeyi ben yapabiliyormuşum başlığı güncelledim teşekkür ederim

• Kullanıcı sifresini sadece tek kisi kullanabilme

4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    M

disable concurent logins seçeneği user manager bölümünde değil captive portal ayarlarının yapıldığı menüde bulunur

• PfSense İnternet Bağlantı Sorunu

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    F

Lan kısmının gateway ini girme. yani ;

Interfaces:LAN kısmı şu şekilde : Ipv4 Conf. : Static IPv4 Ipv4 adress : 10.0.0.1/24 Gateway : 10.0.0.1
  • Pfsense internet gelmiyor

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    K

Ip yapınız nasıl ?  Büyük ihtimal  wan ve lan  ipleriniz aynı blokta olabilir.

• Sistem gereksinimleri tavsiyesi

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    3

Yardımlarınız için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

• Captive Portal Hasta bilgi platformuna ulasma sorunu

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    J

kolay gelsin

acil olarak yardımcı olabilecek birini arıyorum halen düzeltemedim sorunu captive portalı aktif edince direk internet kesiliyor devlet sunucularından veri aldığım için internet devamlı aktif olmalı videolu anlatımlarıda izledım herseyı duzgun yapıyorum ama kendi pcmde akif olarak sifre ekranı bazen geliyor bazen gelmiyor ama aktif ettiğim andan itibaren internet bağlantım kapanıyor yardmcı olabilecek birisini varmı

iletişim bilgilerim
    0541 939 89 52 tolga hızlı
    e-mail: tolgahizli@windowslive.com

• 2.1 release Captiveportal Squid Transparent Problemi

15
    0 Votes
    15 Posts
    4k Views
    S

Selam,
    2.1 sürümünde cp denemedim ama eski sürümlerde denedim işe yaramıştı.

/etc/inc/captiveportal.inc dosyasını yedegini alıp
    aşagıdaki kod ile değiştirmen yeterlidir..

Not: Kodları almadıgı için aşagıdaki linkten alabilirsin.

https://github.com/downloads/marcelloc/pfsense-packages/captiveportal_201_amd64.inc

• Free Bsd upgrade

1
    0 Votes
    1 Posts
    771 Views
    No one has replied
  • 4 WAN Load balance 1 LAN pfsende sorun yaşarmıyım..

5
    0 Votes
    5 Posts
    1k Views
    E

@Sinami:

@tuzsuzdeli:

sorun yaşamazsınız
    ssd gereksiz olur

Çok teşekkürler bir arkadaşım hotspotda özellikle 4 load blance sorun olur dedi  bu yüzden sorma gereği duydum deneyip deneyimimi paylaşırım.

Yaşamazsın örnek ben 5 wan kullanıyorum aşağıdaki bağlantıda resimler mevcut.
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,70960.0.html

• Eski versiyon pfsense downlaod linki bulamıyorum

4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    S

Umarım yanlış anlamamışsınızdır. Bizdekin de bilgelik değil, boş zaman  :)

• Invalid credentials specified hatası

2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    S

Captive portaldaki ayarlar konusunda biraz daha bilgi verebilir misiniz.
    Ayrıca kullanıcıları eklerken Add privileges kısmından User - Services - Captive Portal Login seçeneğini her bir kullanıcı için eklemeniz gerekir (Yada bir grup oluşturup o gruba bu özelliği ekledikten sonra kullanıcıları sadece bu gruba dahil etmeniz yeterlidir.)

• Pfsense konfigürasyon tavsiyesi hk

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Server Kurulu Bilgisayara istenilen iplerin ulaşmasına izin vermek

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    Q

Merhaba.

Yapiniz hakkinda biraz bilgi verirseniz yardimci olabiliriz.
    Anlatmak istediginiz bahsi gecen 5 kisinin server userindeki paylasima acilmis dosyalara erisebilmesini mi istiyorsunuz?
    Eger oyleyse server uzerinde "Active Directory" yapilandirip butun kullanicilari domain yapisina dahil edip paylasima actigini klasor uzerinde ilgili kullanicilara yatki verip yapabilirsiniz

Saygilar.

• 5651 Log Tutma PfSense 2.1 Hakkında

7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    S

Bir aksilik çıkmaz ise yarın programı bir kılavuzla beraber yayınlayacağım.

"python /dsbin/dhcplogger.py" yazdığınız komutu açıklayabilir misiniz ?
    Ben komutu bu şekilde verince çalışmamıştı. "python /sbin/dhcplogger.py"

• Http ile girip s ekle filter devre dışı garip bir sorun

4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    M

pfsense de squid ve squidguard kullanarak https bağlantılarını iki yolla engelleyebilirsiniz, bu metodlarla her site için ayrı ayrı firewal kuralı tanımlamak zorunda kalmayacaksınız.

1. squid non-transparent olacak, clientlere ya tarayıcılarından proxy tanımlayacaksınız ya da wpad/pac yapısı kurup proxy'i otomatik dağıtacaksınız, yine lan'dan Wan'a 80 ve 443 nolu portalara çıkış için block kuralı oluşturacaksınız, bu şekilde squidguard ile domain bazında http ve https linklerini bloklama imkanı bulmuş olacaksınız, yalnız https bloklandığında squidguard ın blok sayfası görünmeyecektir

2. squid3-dev paketinde yer alan transparent HTTP ve transparent HTTPS proxy seçeneği (MITM) ile https bağlantıları decyrpt edilecek ve squidguard ile url bazında bloklanacaktır, yalnız bu metodun etik ve yasal açıdan uygun olmayabileceğini göz önünde bulundurun lütfen

• DeepFreeze Console portları aktifleşmiyor.

12
    0 Votes
    12 Posts
    2k Views
    F

Merhaba.
    Oncelikle ilgili port yonlendirmelerini kaldirin derim. Ardindan sizin makinanizin pfsense altinda mi yoksa ustundemi konumlandigini netlestirin.
    Sanki lan interface ayarlarinda en altta iki blok secenegi vardi. Tam olarak hatırlamıyorum ama onlari kaldirip dener misiniz?

n

• Captive Portal aktif olunca internet kesiliyor

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    F

Arkadaslar kurulumun sorunsuz calistigi biliniyor. Dolayisi ile yaptiginiz captiva portal veya radius adimlarinizda sıkıntı var. Videoyu tekrar seyretmenizi o eririm. En azindan ben 20 defa kurdum captiva da sorun olmuyor.

• Yazıcı paylaşım Sorunu

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    F

@tuzsuzdeli:

Aynı subnet içindeki bilgisayarlar birbirleri ile haberleşirken Pfsense e uğramazlar.
    Pfsense bir router dır. Dolayısı ile sizin sorununuz Pfsense ile alakalı değildir.

@tuzsuzdeli arkadaşımızın böyle bir yorumu var. Buna istinaden eğer yazıcı ağ yazıcısı ise hiçbir şey yapmamıza gerek yok diyebilir miyiz?

usb içinde yazıcı paylaşım port unu aktif etmemiz gerekiyor galiba. ama onu nasıl yaparız?

• Oyun portlari

1
    0 Votes
    1 Posts
    996 Views
    No one has replied
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.