Bu basligin altinda cok anlmasiz olucak ama affiniza sihinarak ve bosuna bir baslik daha acmayim diye bu konu altinda sorayim dedim.
Loadbalance yapilandirmasi olan sistemde wan'lardan 1 inde sorun oldugunda komple internet felc oluyor. yani hic bir sekilde net kullanilamiyor. Failover yapilandirmamda bi sikinti oldugunu dusunuyorum.
System + Routing + Groups altinda yazili olanlar sirasiyla
Multigatway icin priority degerleri iki wan içinde 1
Olasilik_1 icinde wan1 priority 1 - wan2 priority 2
Olasilik_2 icinde wan2 priority 1 - wan1 priority 2
sirasiyla yazili.. sisdemde squid paketi kurulu olduhu icin daha onceki kurcalamalarimda sistemde yuklu olan paketler stoped olmustu.
Soru 1 :multigatway i silip olasiliklarin altina tekrar yazdigimda wan'lardan birinde sorun olduhunda digeri kopukluk olmadan interneti saglarmı?
Soru 2 : busekilde yapilandirdigimda hiz testi yaptigimda yada download yaptigimda iki wan'ida kullana bilirmiyim yoksa musayit olan tek hattanmi cikis yaparim?
soru 3 : Multigatway'i silip olasiliklarin altina ekledigimde yine yuklu olan squid ve bir kac paket daha yine stoped olurmu?
Forumu arastirdim ama tam olarak sorularima cevap olacak bir baslik olmadigi icin yazma ihtiyaci hissettim. Tekrardan ozur dileyerek yardimlarinizi bekliyorum. Fikri olup belirtenlere simdiden cok tesekkur ederim.