• Pfsense 2.0 RC1 squid hata sayfası iptal etme

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    7k Views
  • IMSpector IP bilgisi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    0

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47863.0.html
    Kardeşim aradğını bu linkte bulabilirsin ;)
    Güle güle kullan.

@Murad:

Merhaba, herkese iyi bir sene diliyorum.
    IMSpector Log viewer'da veya başka bir yerde MSN kullanıcılarının IP bilgileri görülebiliyor mu?

Teşekkürler

• Web sitesi hatası

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    darkthroneD

sisteminizde hangi paketler kurulu?

• Pfsense 2.0 RC1 lan dan modem arayüzlerine erişim

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    S

@tuzsuzdeli:

Ekteki ekran görüntüsüne bakınız.
    Destination kısmında, alias ile tanımlı 192.168.1.1 ya da direkt olarak single host seçip modeminizin ip'sini yazıp, gateway kısmında da bağlanmak istediğiniz modem ile oluşturmuş olduğunuz gateway seçili olmalı.
    ikinci üçüncü modemler için de aynı şekilde birer satır ekleyin.
    bu kurallar diğer tüm kuralların üstünde olsun.

Merhabalar cevabınız için teşekkürler  interface_GW lerinde problem varmış  pfsense birşekilde o interfaceler üzerinden  içeriden dışarıya çıkış yapmıyordu interface  ayarlarını silip  tekrar tanımladım ve dediğiniz rule u oluşturunca bağlana bildim.

teşekkürler iyi çalışmalar

• Spike problemi

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    C

selamlar
    intel onboard ethernet kartıyla yaşadığım ve yukarıda bahsettiğim sorunu, ayrıca eklediğim bir ethernet kartı ile hallettim.
    bu gun sorunsuz geçti. oyunların portlarını da 2. modeme vererek inanılmaz rahatlık sağladım kafede.
    yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    saygılar.

cengiz selçuk
    Mamba
    İstanbul/Avcılar

• LoadBalance'da Lan'dan 1 Pc'yi Tek Hatta Yonlerdirme!

Locked
    19
    0 Votes
    19 Posts
    7k Views
    O

Bu basligin altinda cok anlmasiz olucak ama affiniza sihinarak ve bosuna bir baslik daha acmayim diye bu konu altinda sorayim dedim.

Loadbalance yapilandirmasi olan sistemde wan'lardan 1 inde sorun oldugunda komple internet felc oluyor. yani hic bir sekilde net kullanilamiyor. Failover yapilandirmamda bi sikinti oldugunu dusunuyorum.
    System + Routing + Groups altinda yazili olanlar sirasiyla
    Multigatway icin priority degerleri iki wan içinde 1
    Olasilik_1 icinde wan1 priority 1 - wan2 priority 2
    Olasilik_2 icinde wan2 priority 1 - wan1 priority 2

sirasiyla yazili.. sisdemde squid paketi kurulu olduhu icin daha onceki kurcalamalarimda sistemde yuklu olan paketler stoped olmustu.
    Soru 1 :multigatway i silip olasiliklarin altina tekrar yazdigimda wan'lardan birinde sorun olduhunda digeri kopukluk olmadan interneti saglarmı?
    Soru 2 : busekilde yapilandirdigimda hiz testi yaptigimda yada download yaptigimda iki wan'ida kullana bilirmiyim yoksa musayit olan tek hattanmi cikis yaparim?
    soru 3 : Multigatway'i silip olasiliklarin altina ekledigimde yine yuklu olan squid ve bir kac paket daha yine stoped olurmu?

Forumu arastirdim ama tam olarak sorularima cevap olacak bir baslik olmadigi icin yazma ihtiyaci hissettim. Tekrardan ozur dileyerek yardimlarinizi bekliyorum. Fikri olup belirtenlere simdiden cok tesekkur ederim.

• 0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Bir tek biletlerin otomatik oluşturulması olmayabilir, diğerleri var.

• Hotmail mail silme sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    technicalT

sistemde proxy varmı (squid,squidguard) ekran görüntüsü koyabilirmisiniz ?

• Pfsense DHCP leases Hk.

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    H

windows bir pc ye KİWİ sys log server kur pfsense de Status: System logs: Settings kısmından log server PC nin ip sini yaz (sabitlediğin ip li olsun bu pc). kiwi tüm dhpc kayıtlarını üzerine alıp kendi klasörüne kaydeder işini görür bence

• Airties 2310 + pfSense = AP mümkün mü?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    O

Elimde 2 adet 3G modem vardı.. ZTE MF100 ve ZTE M190.. Avea'nın verdiği modemler bunlar.. İlk olarak dediğinizi denedim.. Hem burada hem de başka birçok forumda yazılanları denedim ama bir türlü sonuca erişemedim.. Hatta kurcalamalarım sırasında ZTE MF100 modemim sizlere ömür, telef oldu :( Daha sonra ZTE MF190'u denedim.. Dosya sisteminin kapatılması gerekiyormuş öğrendiğim kadarıyla.. Tera Term ile bağlanıp "AT+ZCDRUN=8" komutuyla dosya sistemini kapattım.. Ama olmadı yine.. Daha önceden de dediğim gibi pfsense'i ilk defa kullanıyorum.. İlk başta benim için büyük bir hedeftii 3G'yi pfsense üzerinden paylaşmak.. Bende hedef küçülttüm :) Önce, ilk mesajımda verdiğim yapıyı oluşturmayı, ardından da sizin dediğiniz yapıyı kurmayı planlıyorum.. Adım adım yani :)

Az önce anladım ki ethernet kartı bulmak çok zor bir iş.. İzmir'de Balçova'da oturuyorum.. Burada Mediamarkt, Vatan Bilgisayar, Darty ve Teknosa Ekstra mağazaları mevcut.. Bunlardan Darty ve Teknosa'da maalesef ethernet kartının e'si yok :S Mediamarkt'ta "dandik" tabir edebileceğim HAMA marka kartlar mevcut.. Vatan'da ise Edimax mevcut :( Yani "basit" bir ethernet kartını bile internet üzerinden alıp, ethernet kartı kadar parayı kargoya vermek zorunda kalıcam anladığım kadarıyla..

• Pfsense 2.1 Captive Portal Sorunu

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    S

Proxy ayarı yapıyor musun?

• Hyper-v veya win7

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

Merhaba bende pfsense kurulumunu Hyper-V üzerinde denedim. kurulabiliyor fakat interfacelerde sıkıntı yaşanılıyor. Vmware üzerinde hiç bir problem çıkarmadı. isterseniz aşağıda ki linki inceleyebilirsiniz.
    http://pfsensedestek.com/pfsense-2-0-kurulum-ve-yapilandirma/

• Ipsec vpn

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    B

Her iki tarafta anı kuralı oluşturun ilgili ayarlar ekte

saygılar

Capture.PNG
    Capture.PNG_thumb

• Pfsense 2.0 RC1 pppoe bağlantı problemi

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    S

Merhabalar,

sorunu çok saçma bir sebebten dolayı interface i aktif ettiğimde "OPT" diye oluşturuyor bunun ben ismini değiştirip  hangi hattı kullanıyorsun onun ismini veriyordum  bu yüzden pppoe tanımım çalışmıyordu ama DHCP ile bağlanmayı denediğimde hat aktif oluyordu  anlaşılan  varsayılan olarak gelen  interface adını "OPT" değiştirmemek gerekli  8)

iyi çalışmalar…

• Pfsense sql bağlantısı yapmak.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    yakarY

Mevcutta pfSense xml olarak ayarları tutuyor, her modül ise kendi log yapısına göre farklı dosyalarda tutuyor. Mevcutta herhangi bir database (MySQL, MsSQL vb.) kullanmıyor. İsterseniz mysql kurup php ile logları mysql  de tutabilirsiniz. pfSense 2.0 RC için hazırladığım MySQL kurulum dökümanını forumda arayarak bulabilirsiniz.

• Yasakli Gruba Site İzni

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    M

Squid ve SquidGuard kurulu,Transparent modda çalışıyor.

• Pfsense 2.0.1 web arayüzü problemi

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    darkthroneD

aslında isa dan pek memnun değilim, ama şirket içi data server im active directory ile policy tanımlı isa ya bağlı, üzerinde bir çok rule tanımlı eğer pfsense bu işleri yapabilirse isa'yı devreden çıkaracağım, bir de asıl amacım şirket içi idari kata isadan diğer pc lere pfsense den interneti vermek … pfsense de yeniyim ama captive portal olayı wifi için mükemmel bişey, yardımlarınızla çözmek istiyorum şu an interneti algıladı ve squid paketlerini kuruyorum...

ilginize teşekkür ederim...

• Pfsense ile Ofis içi Ağ Düzeni ve Yönetimi Hk.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    D

@tuzsuzdeli:

tuzsuzdeli ya da tuzsuzdelibekir, genelde kullandığım nicktir, ancak mesajınızda bahseyyiğiniz ben değildim.

Anladım hocam, tekrar teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Bu hafta içerisinde donanımları dizip sistemi başlatmayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak.  :)

• Pfsense Firewall hakkında bir soru

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    U

tıklayınca herhangi bir kural falan yazmıyor firewall rule de.Benimde zaten o kafama takıldı.

Biyerlere bişey atıyormu tam olarak bilmiyorum.Görünen birşey yok.

• Multi WAN Squid ve Privileged Users

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    yakarY

Firewall rule'da yaptığınız gibi squid'te de belirlediğiniz ip'lerin diğer WAN'dan çıkmasını tanımlamalısınız. Aksi halde sorun yaşarsınız. Çift WAN ve çift LAN şeklindeki tanımlamalarımız da squid'te de hangi WAN'dan çıkmaları gerektiğini belirtiyorum. Muhtemelen çift WAN ve tek LAN yapılarda da buna ihtiyaç olacaktır.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.