Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Hız Limitleme ve Online Oyunlar İçin Cache

Turkish
    7
    36
    12.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      StrGt
      last edited by

1 sene once bende kafedeydim onun için bir kaç kod verim gerisini siz artık hangi oyunları kullanıyorsanız onlar ve update yollarını takip edip eklersiniz..

refresh_pattern l3cdn.riotgames.com/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
      refresh_pattern ngm.nexon.net/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
      refresh_pattern dl.heroesofnewerth.com/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
      refresh_pattern metin2.de/.. 43200 100% 43200 reload-into-ims;
      refresh_pattern downloadhttp.knightonlineworld.com/.*.(zip) 43200 100% 129600 reload-into-ims;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        Liderweb
        last edited by

Ben sana en kolay yolu söyledim sanırım hiç dediğime bakmadan direk web filtre dedin. Bende internet cafe işletiyorum. Bu forumda dahil olmak üzere pek çok yerde bu patch işini araştırdım. Bir kaç üstat hariç pek fazla yardım eden değil edebilen olmadı. SGTR hocam sana çok güzel bir kod vermiş. Olayın mantığını anlaman için yeterlidir bu olay. Zahmet olmazsa 2 3 dakika yorulsamda olur dersen sen dediğimi yapacaksın. Patchleri yapılmamış bir pc ye gideceksin. Önce tüm patchleri çekeceksin. Sorna filtreyi açacak loglarına bakacaksın. Orada tüm oyunların yamaları çekerken kullandığı yama adreslerini göreceksin. Ondan sonra gelip forumda kimse yardım etmiyor yerine teşekkür edeceksin. Alttaki kodlara bak. Üsteki LOL ün patch adresi alttaki KO nun mesela. Filtreyi inceleyince zaten tüm oyunların patch yollarını göreceksin. Bu arada LOL cache işe yaramıyor. Şimdiden söyleyeyim. 1 ay önce sorunsuzdu. 1 aydır siteden çekiyor dosyaları. Oyun yama manyağı oldu zaten.

refresh_pattern l3cdn.riotgames.com/.. 4320 100% 43200 reload-into-ims;
        refresh_pattern download.nttgame.com/.*.(zip) 4320 100% 43200 reload-into-ims;

Bu arada StrGT hocam bu rakamlar ne işe yarar. Mesela siz 43200 100% 129600 yazmışsınız ben 4320 43200 kullanıyorum. İnternette okadar araştırdım mantığını bulamadım bu rakamların. Hangisi doğrudur.

• yakarY
          yakar
          last edited by

Merhaba,

Aslında asıl araştırmanız gereken konu squid cache özelliği, bunun için örneğin refresh_pattern özelliği ve detaylarına aşağıdaki url'den bakabilirsiniz:

http://www.squid-cache.org/Doc/config/refresh_pattern/

Belirtilen kodları Proxy Server (squid) "Custom Options" kısmına yazarak aktif edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta squidGuard gibi modüllerle birlikte kullanılıyor ise Custom Options'da bulunan kod yapısını bozmamanız.

Bilgi paylaştıkça artar!
          5651 sayılı kanun (güncel)
          pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• G
            goztepeleeee
            last edited by

yardımlar için teşekkürler ama şu anda squid ayarlarım yapılı olmasına rağmen cacheleme yapmıyor yani hiç bir adres girmedim sadece gerkli ayarlarınıı yaptım herşeyi cachelemesi gerekirken hiç bir şey cachelemiyor servis aktif gözüküyor :S

• G
              goztepeleeee
              last edited by

arkadaşlar bu kodları yazmadan sadece ayarları yaparak normalde tüm verileri cachelemesi gerekmiyormu yoksa sadece ayar yapıncamı cache olayı çalışıyor
              birde lol ün patchleri problem değil onları elle yaparım sıkıntım diğer oyunlar

• S
                StrGt
                last edited by

@goztepeleeee:

arkadaşlar bu kodları yazmadan sadece ayarları yaparak normalde tüm verileri cachelemesi gerekmiyormu yoksa sadece ayar yapıncamı cache olayı çalışıyor
                birde lol ün patchleri problem değil onları elle yaparım sıkıntım diğer oyunlar

Squid ayarı yapacaksın tabiki.. yoksa boş boş servis neden çalışsın..:D bir kaç deger gireceksinki oda one göre işlem yapmaya başlıyacak..

• G
                  goztepeleeee
                  last edited by

ayardan kastım yani bu custom kodları girmesem bile normal ayarlarını yaptığımda tüm neti cachelemesi gerekmiyormu ?

• G
                    goztepeleeee
                    last edited by

custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı

• S
                      StrGt
                      last edited by

@goztepeleeee:

custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı

Yaptıgın ayarların SS lerini eklersen daha kolay yardımcı oluruz..

• K
                        kalender
                        last edited by

@goztepeleeee şimdi şöyle bir durum var
                        pfsense arayüzünde sırasıyla services > proxy server > açtığımızda "cache mgmt" tabı var o kısımda
                        en altta "enable offline mode" var onun tiki işaretli mi ? bende o tik işaretli ve custom options a hiç bir kod girmedim
                        ve online oyunlarda cachelemede bir sıkıntı yok lol dahil sayılır
                        online oyunlar
                        knight
                        metin2
                        wolfteam
                        pointblank
                        araf online
                        s4league
                        world of tanks
                        league of legends(bazı patchleri netten çekiyor bazılarını cacheden)
                        mars online
                        son silah2

bu oyunlarda cacheleme yapıyor

şöyle bir şey önerebilirim sendeki online oyunların patch atılmamış kalsörlerini deneme isimli bir klasörde topla
                        sonra deneme klsörününde deneme2 ve deneme3 gibi iki kopyasını al örneğin point blank i önce kalsörün birinde güncelle
                        daha sonra diğer deneme2 kalsöründe güncelle ve caheden çekip çekmediğini kontrol et
                        bu şekilde uğraşarak bir sonuca ulaşabildim kolay gelsin

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• G
                          goztepeleeee
                          last edited by

• G
                            goztepeleeee
                            last edited by

lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
                            birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntı

• L
                              Liderweb
                              last edited by

@goztepeleeee:

lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
                              birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntı

Bende 30 client var. 16+8 mbit çift hat var. Trafic Shaper ile 4mbit limitlemem var. Sadece oyunları cacheletiyorum herhangi bir sorun yaşamıyor. Sonuçta kişi 4mbit (512kbit) ile dosya çekiyor oyuna girişte. En büyük yama 25mb olsun deseniz 2 dakikada indirir biter. Tüm interneti cacheletmeye çalışmayın HDD yetiştiremezsiniz :) Sadece oyunları cacheye aldırın. Bu Trafic Shaper hızına çok takılmayın. 2 3 oyuna yüksek yama geldiğinde ben korumaları açıyorum. TS download limitini 4 yerine 400 yazıyorum. Yamalar bitince indiriyorum :)

Bu arada custom options hatalı. Alttaki gibi düzenle. Bu arada bende squid guard yok. Cacheleme kodlarım ona göre ayarlıdır.

tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
                              refresh_pattern download.nttgame.com/.*.(zip) 4320 100% 43200 reload-into-ims;
                              range_offset_limit 0;

• G
                                goztepeleeee
                                last edited by

yok hocam senin dediğin gibide yaptım yok cachelemiyor inat ediyor benimle

• G
                                  goztepeleeee
                                  last edited by

tw ile bağlanıp yapmak isteyen varmı ?

• G
                                    goztepeleeee
                                    last edited by

acaba bnm kurulumda bi sıkıntı olabilirmi herkesin çok kolay diyerek yaptığı şeyi günlerdir uğraşıp yapamadım :S

• K
                                      kalender
                                      last edited by

@goztepeleeee önceki mesajımı görmediniz sanırım orda yazılanı uyguladınız mı? araya resimler girdi gerçekten görmediğini düşünüyorum!!!

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• G
                                        goztepeleeee
                                        last edited by

denedim hocam squid3 kurulu yapmadığım şey kalmadı yok cachelemiyor inatçı çıktı

• M
                                          memo535
                                          last edited by

2 ayrı kod veriyorum ayrı ayrı ayrı dene
                                          tcp_outgoing_address 127.0.0.1
                                          refresh_pattern -i .(patchmanifest|version|tr?|BIN_0x00000000|BIN_0x 000000(0|1|2|3|4)|fsb|png|properties|usm|compresse d|pandurl) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(dat|REZ|tga|xt|dll|wav|mp3|aes|ui|txt|lto|fxd|B IK|bik|eix|dxt|fxb|epk) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(cab|dat|xfs|flt|asx|bin|i3i|i3pack|i3chk|I3PACK |deb|dvr-ms|ram|rpm|exe|inc|qt) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(fev|fsv|raf|raf.dat|dds|anm|skn|skl|troybin|sco |luaobj|inibin|bin) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(rar|jar|gz|tgz|bz2|iso|m1v|m2(v|p)|mo(d|v)|arj| lha|lzh|zip|tar) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(jp(e?g|e|2)|gif|pn[pg]|bm?|tiff?|ico|swf|dat|ad|txt|dll) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(avi|ac4|mp(e?g|a|e|1|2|3|4)|mk(a|v)|ms(i|u|p)|o g(x|v|a|g)|rm|r(a|p)m|snd|vob) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          refresh_pattern -i .(pp(t?x)|s|t)|pdf|rtf|wax|wm(a|v)|wmx|wpl|cb(r|z |t)|xl(s?x)|do(c?x)|flv|x-flv) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                                          memory_pools off
                                          forwarded_for off
                                          reload_into_ims on
                                          pipeline_prefetch on

1. kod olmazsa aşşağıdaki kodu dene

tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
                                          refresh_pattern -i .index.(html|htm|php)$ 0 20% 10080;
                                          refresh_pattern -i .(html|htm|css|js|php|asp|aspx)$ 0 0% 0;
                                          refresh_pattern . 129600  99% 259200  override-expire reload-into-ims ignore

birde Dynamic and Update Content başlığı altındaki centiği kaldır  dil kısmını tr-tr olarak seç  elimden gelen bu kadar büyük ihtimalle sorununu çözecektir

• First post
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.