Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Hız Limitleme ve Online Oyunlar İçin Cache

Turkish
    7
    36
    12.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      goztepeleeee
      last edited by

custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

@goztepeleeee:

custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı

Yaptıgın ayarların SS lerini eklersen daha kolay yardımcı oluruz..

• K
          kalender
          last edited by

@goztepeleeee şimdi şöyle bir durum var
          pfsense arayüzünde sırasıyla services > proxy server > açtığımızda "cache mgmt" tabı var o kısımda
          en altta "enable offline mode" var onun tiki işaretli mi ? bende o tik işaretli ve custom options a hiç bir kod girmedim
          ve online oyunlarda cachelemede bir sıkıntı yok lol dahil sayılır
          online oyunlar
          knight
          metin2
          wolfteam
          pointblank
          araf online
          s4league
          world of tanks
          league of legends(bazı patchleri netten çekiyor bazılarını cacheden)
          mars online
          son silah2

bu oyunlarda cacheleme yapıyor

şöyle bir şey önerebilirim sendeki online oyunların patch atılmamış kalsörlerini deneme isimli bir klasörde topla
          sonra deneme klsörününde deneme2 ve deneme3 gibi iki kopyasını al örneğin point blank i önce kalsörün birinde güncelle
          daha sonra diğer deneme2 kalsöründe güncelle ve caheden çekip çekmediğini kontrol et
          bu şekilde uğraşarak bir sonuca ulaşabildim kolay gelsin

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• G
            goztepeleeee
            last edited by

• G
              goztepeleeee
              last edited by

lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
              birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntı

• L
                Liderweb
                last edited by

@goztepeleeee:

lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
                birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntı

Bende 30 client var. 16+8 mbit çift hat var. Trafic Shaper ile 4mbit limitlemem var. Sadece oyunları cacheletiyorum herhangi bir sorun yaşamıyor. Sonuçta kişi 4mbit (512kbit) ile dosya çekiyor oyuna girişte. En büyük yama 25mb olsun deseniz 2 dakikada indirir biter. Tüm interneti cacheletmeye çalışmayın HDD yetiştiremezsiniz :) Sadece oyunları cacheye aldırın. Bu Trafic Shaper hızına çok takılmayın. 2 3 oyuna yüksek yama geldiğinde ben korumaları açıyorum. TS download limitini 4 yerine 400 yazıyorum. Yamalar bitince indiriyorum :)

Bu arada custom options hatalı. Alttaki gibi düzenle. Bu arada bende squid guard yok. Cacheleme kodlarım ona göre ayarlıdır.

tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
                refresh_pattern download.nttgame.com/.*.(zip) 4320 100% 43200 reload-into-ims;
                range_offset_limit 0;

• G
                  goztepeleeee
                  last edited by

yok hocam senin dediğin gibide yaptım yok cachelemiyor inat ediyor benimle

• G
                    goztepeleeee
                    last edited by

tw ile bağlanıp yapmak isteyen varmı ?

• G
                      goztepeleeee
                      last edited by

acaba bnm kurulumda bi sıkıntı olabilirmi herkesin çok kolay diyerek yaptığı şeyi günlerdir uğraşıp yapamadım :S

• K
                        kalender
                        last edited by

@goztepeleeee önceki mesajımı görmediniz sanırım orda yazılanı uyguladınız mı? araya resimler girdi gerçekten görmediğini düşünüyorum!!!

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• G
                          goztepeleeee
                          last edited by

denedim hocam squid3 kurulu yapmadığım şey kalmadı yok cachelemiyor inatçı çıktı

• M
                            memo535
                            last edited by

2 ayrı kod veriyorum ayrı ayrı ayrı dene
                            tcp_outgoing_address 127.0.0.1
                            refresh_pattern -i .(patchmanifest|version|tr?|BIN_0x00000000|BIN_0x 000000(0|1|2|3|4)|fsb|png|properties|usm|compresse d|pandurl) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(dat|REZ|tga|xt|dll|wav|mp3|aes|ui|txt|lto|fxd|B IK|bik|eix|dxt|fxb|epk) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(cab|dat|xfs|flt|asx|bin|i3i|i3pack|i3chk|I3PACK |deb|dvr-ms|ram|rpm|exe|inc|qt) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(fev|fsv|raf|raf.dat|dds|anm|skn|skl|troybin|sco |luaobj|inibin|bin) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(rar|jar|gz|tgz|bz2|iso|m1v|m2(v|p)|mo(d|v)|arj| lha|lzh|zip|tar) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(jp(e?g|e|2)|gif|pn[pg]|bm?|tiff?|ico|swf|dat|ad|txt|dll) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(avi|ac4|mp(e?g|a|e|1|2|3|4)|mk(a|v)|ms(i|u|p)|o g(x|v|a|g)|rm|r(a|p)m|snd|vob) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            refresh_pattern -i .(pp(t?x)|s|t)|pdf|rtf|wax|wm(a|v)|wmx|wpl|cb(r|z |t)|xl(s?x)|do(c?x)|flv|x-flv) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
                            memory_pools off
                            forwarded_for off
                            reload_into_ims on
                            pipeline_prefetch on

1. kod olmazsa aşşağıdaki kodu dene

tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
                            refresh_pattern -i .index.(html|htm|php)$ 0 20% 10080;
                            refresh_pattern -i .(html|htm|css|js|php|asp|aspx)$ 0 0% 0;
                            refresh_pattern . 129600  99% 259200  override-expire reload-into-ims ignore

birde Dynamic and Update Content başlığı altındaki centiği kaldır  dil kısmını tr-tr olarak seç  elimden gelen bu kadar büyük ihtimalle sorununu çözecektir

• First post
                              Last post
                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.