Hız Limitleme ve Online Oyunlar İçin Cache
-
yardımlar için teşekkürler ama şu anda squid ayarlarım yapılı olmasına rağmen cacheleme yapmıyor yani hiç bir adres girmedim sadece gerkli ayarlarınıı yaptım herşeyi cachelemesi gerekirken hiç bir şey cachelemiyor servis aktif gözüküyor :S
-
arkadaşlar bu kodları yazmadan sadece ayarları yaparak normalde tüm verileri cachelemesi gerekmiyormu yoksa sadece ayar yapıncamı cache olayı çalışıyor
birde lol ün patchleri problem değil onları elle yaparım sıkıntım diğer oyunlar -
arkadaşlar bu kodları yazmadan sadece ayarları yaparak normalde tüm verileri cachelemesi gerekmiyormu yoksa sadece ayar yapıncamı cache olayı çalışıyor
birde lol ün patchleri problem değil onları elle yaparım sıkıntım diğer oyunlarSquid ayarı yapacaksın tabiki.. yoksa boş boş servis neden çalışsın..:D bir kaç deger gireceksinki oda one göre işlem yapmaya başlıyacak..
-
ayardan kastım yani bu custom kodları girmesem bile normal ayarlarını yaptığımda tüm neti cachelemesi gerekmiyormu ?
-
custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı
-
custom ayarlarıda yaptım tüm herşey yapılı servis çalışıyor fakat cache yapmıyor delircem az kaldı
Yaptıgın ayarların SS lerini eklersen daha kolay yardımcı oluruz..
-
@goztepeleeee şimdi şöyle bir durum var
pfsense arayüzünde sırasıyla services > proxy server > açtığımızda "cache mgmt" tabı var o kısımda
en altta "enable offline mode" var onun tiki işaretli mi ? bende o tik işaretli ve custom options a hiç bir kod girmedim
ve online oyunlarda cachelemede bir sıkıntı yok lol dahil sayılır
online oyunlar
knight
metin2
wolfteam
pointblank
araf online
s4league
world of tanks
league of legends(bazı patchleri netten çekiyor bazılarını cacheden)
mars online
son silah2bu oyunlarda cacheleme yapıyor
şöyle bir şey önerebilirim sendeki online oyunların patch atılmamış kalsörlerini deneme isimli bir klasörde topla
sonra deneme klsörününde deneme2 ve deneme3 gibi iki kopyasını al örneğin point blank i önce kalsörün birinde güncelle
daha sonra diğer deneme2 kalsöründe güncelle ve caheden çekip çekmediğini kontrol et
bu şekilde uğraşarak bir sonuca ulaşabildim kolay gelsin -
-
lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntı -
lol o kadar sıkıntı değil elle yaparım lolleri ama diğer oyunlarla uğraşmak istemiyorum çoğu oyunda start butonuna basmadan yada id şifre girmeden patch atmıyor beni bunaltan bu
birde net limitlemeyi yaparsam cache ile tam anlamıyla çalışmıcak ona ne gibi öneriniz olabilir 21 masa içerde 10 kişiyede dışardan veriyorum çatımda tplink 5210 var işyeri sıkıntı değilde dışardakiler sıkıntıBende 30 client var. 16+8 mbit çift hat var. Trafic Shaper ile 4mbit limitlemem var. Sadece oyunları cacheletiyorum herhangi bir sorun yaşamıyor. Sonuçta kişi 4mbit (512kbit) ile dosya çekiyor oyuna girişte. En büyük yama 25mb olsun deseniz 2 dakikada indirir biter. Tüm interneti cacheletmeye çalışmayın HDD yetiştiremezsiniz :) Sadece oyunları cacheye aldırın. Bu Trafic Shaper hızına çok takılmayın. 2 3 oyuna yüksek yama geldiğinde ben korumaları açıyorum. TS download limitini 4 yerine 400 yazıyorum. Yamalar bitince indiriyorum :)
Bu arada custom options hatalı. Alttaki gibi düzenle. Bu arada bende squid guard yok. Cacheleme kodlarım ona göre ayarlıdır.
tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
refresh_pattern download.nttgame.com/.*.(zip) 4320 100% 43200 reload-into-ims;
range_offset_limit 0; -
yok hocam senin dediğin gibide yaptım yok cachelemiyor inat ediyor benimle
-
tw ile bağlanıp yapmak isteyen varmı ?
-
acaba bnm kurulumda bi sıkıntı olabilirmi herkesin çok kolay diyerek yaptığı şeyi günlerdir uğraşıp yapamadım :S
-
@goztepeleeee önceki mesajımı görmediniz sanırım orda yazılanı uyguladınız mı? araya resimler girdi gerçekten görmediğini düşünüyorum!!!
-
denedim hocam squid3 kurulu yapmadığım şey kalmadı yok cachelemiyor inatçı çıktı
-
2 ayrı kod veriyorum ayrı ayrı ayrı dene
tcp_outgoing_address 127.0.0.1
refresh_pattern -i .(patchmanifest|version|tr?|BIN_0x00000000|BIN_0x 000000(0|1|2|3|4)|fsb|png|properties|usm|compresse d|pandurl) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(dat|REZ|tga|xt|dll|wav|mp3|aes|ui|txt|lto|fxd|B IK|bik|eix|dxt|fxb|epk) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(cab|dat|xfs|flt|asx|bin|i3i|i3pack|i3chk|I3PACK |deb|dvr-ms|ram|rpm|exe|inc|qt) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(fev|fsv|raf|raf.dat|dds|anm|skn|skl|troybin|sco |luaobj|inibin|bin) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(rar|jar|gz|tgz|bz2|iso|m1v|m2(v|p)|mo(d|v)|arj| lha|lzh|zip|tar) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(jp(e?g|e|2)|gif|pn[pg]|bm?|tiff?|ico|swf|dat|ad|txt|dll) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(avi|ac4|mp(e?g|a|e|1|2|3|4)|mk(a|v)|ms(i|u|p)|o g(x|v|a|g)|rm|r(a|p)m|snd|vob) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
refresh_pattern -i .(pp(t?x)|s|t)|pdf|rtf|wax|wm(a|v)|wmx|wpl|cb(r|z |t)|xl(s?x)|do(c?x)|flv|x-flv) 43200 999999% 43200 ignore-no-cache ignore-no-store ignore-must-revalidate override-expire override-lastmod reload-into-ims
memory_pools off
forwarded_for off
reload_into_ims on
pipeline_prefetch on1. kod olmazsa aşşağıdaki kodu dene
tcp_outgoing_address 127.0.0.1;
refresh_pattern -i .index.(html|htm|php)$ 0 20% 10080;
refresh_pattern -i .(html|htm|css|js|php|asp|aspx)$ 0 0% 0;
refresh_pattern . 129600 99% 259200 override-expire reload-into-ims ignorebirde Dynamic and Update Content başlığı altındaki centiği kaldır dil kısmını tr-tr olarak seç elimden gelen bu kadar büyük ihtimalle sorununu çözecektir