pfSense 2.4.4 e2Guardian 5 SARG Rapor
-
Sarg'ı kaldırıp tekrar da yükleyebilirsiniz. Ama Lightsquid'i de denemenizde fayda var tabii ki. Çünkü en azından, proxy tarafında günlük tutulduğunu teyit etmiş olursunuz.
-
Peki lighsquid squid paketi olmadan çalışacak mı ?
-
Tabiki çalışır. Lightsquid access.log dosyasına bakar sonuçta. E2Guardian'ın da access.log dosyası mevcut ve ondan alacak verileri. Kurduktan sonra aşağıdaki komutu çalıştırın.
fetch -o /usr/local/pkg/lightsquid.inc http://e-sac.siteseguro.ws/lightsquid/inc.txt
-
Yahut /usr/local/pkg/lightsquid.inc dosyasını Edit File ile açıp aşağıdaki satırları değiştirin.
Bul;
if (file_exists('/usr/local/pkg/squid.inc')) { require_once('/usr/local/pkg/squid.inc'); } else { echo "No squid.inc found. You must have Squid package installed to use LightSquid."; }
Değiştir;
/* if (file_exists('/usr/local/pkg/squid.inc')) { require_once('/usr/local/pkg/squid.inc'); } else { echo "No squid.inc found. You must have Squid package installed to use LightSquid."; } */
Bul;
//} else { define('LS_SQUIDLOGPATH', '/var/squid/logs'); //}
Değiştir;
//} else { define('LS_SQUIDLOGPATH', '/var/log/e2guardian'); //}
-
Çok teşekkür ederim, ayrıntılı bilgilendirmeler için ... Çalışıyor şu anda sorunsuz ancak 5652 Loglama patchini uygulayamayız sanırım bu durumda ...
-
Maalesef uygulayamazsınız. Çünkü 5652 Loglama diye bir işlem henüz yok pfsense'de, yaş sebze-meyve işiyle ilgilenmiyor netgate. Halbuki iyi de para var kabzımallıkta ama... :)
Ha; 5651 Loglama'dan bahsediyorsanız, o işlemin lightsquid ile bir alakası yok. O raporlar dhcp server ve proxy üzerinden alınıyor.
-
5651 Loglama yazım hatası yüzünden 5652 olmuş kusura bakma. + Kabzımallık kelimesi yukarıda yapmış olduğunuz bir çok paylaşımın değerini kalitesini ölçüsünü düşürmüş. Netgate size ne veriyor bilmiyorum, Lightsquid ile alakası olmayabilir ancak onun için de bir çok modifikasyon yapılıyordu dosyalar üzerinde diye hatırlıyorum.
Mallığa lüzum yok ! Önce insan olmak lazım ... Önce insan !
Not : Bu forumda @firatnemis kullanıcı adıyla pfSense NETGATE'e geçmeden önce yüzlerce paylaşım yaptım örneğin https://forum.netgate.com/topic/65535/pfsense-l7-torrent-ve-p2p-engelleme-100 o zamanlar pfSense çok daha iyi bir forum platformuna sahipti demek ki bunu anlamış oldum
Bilgi ancak terbiyeli insanların elinde değerli ...
-
5652 nolu kanunu bulun ve okuyun. Sonra bir daha değerlendirirsiniz...
-
Gereksiz bir gerginlik oluştuğunun farkında olduğunuzu düşünüyorum.
Konu teknikten uzaklaşıp şahsileşecekse lütfen özel mesaj yolu ile devam ediniz -
@tuzsuzdeli konuyu moderatörlere kişiyi şikayet ettim bu tarz durumlara göz yumup, postu hala düzeltmeden burada tutuyorsa arkadaş ve hiç bir moderatör bu konuda uyarıda veya post içeriğinde uygunsuzluk bulmuyorsa konunun tekniğinin de dışında burada tartışılması gereken çok şey var gibi duruyor.
Gereksiz gerginliğin sebebi bence forum kurallarına uyulmaması diye düşünüyorum zira arkadaşın özelden de telefon numarasını adresini istedim ancak klavye efeliği dışında bir durum söz konusu değil. Burası ne hale gelmiş üzücü ...
-
@sfiratn
Değerli arkadaşım.
Karşılıklı olarak, yaşını başını almış insanlar olduğumuzu düşünüyorum, bu sebeple her ne kadar gereksiz bulsam da bu açıklamayı yapmak zorundayım.
Konuyu şikayet ettiğiniz moderatörlerden biri benim.
Yaptığınız bir yazım hatası sebebi ile (5651 yerine 5652 yazmış olmanız), diğer forum kullanıcısı ve size yardımcı olmaya çalışan arkadaşın yaptığı küçük espriyi anlamamış olmanız (5652 sayılı kanun hallerle ve yaş meyve alım satımı ile ilgilidir, ayrıca "kabzımal" bir hakaret değildir), ile aşırı coşup karşınızdaki insanı "mal" olmakla, insan olmamakla itham etme, terbiyesizlikle itham etmeniz forum kurallarına aykırıdır.
Bunca yıldır bu forum ne böyle bir tartışmaya ne de adres telefon isteme gibi agresif şeylere şahit olmamıştır.
Konuyu, başlık altında uzatmaya devam etme ısrarınızdan vazgeçip, ister forum kullanıcısı ile ister moderatörlerle özelden tartışabilirsiniz.
-
Aslında arkadaş ince bir espiri yapmış. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/05/20070523-2.htm
Çok sert tepki vermek gerekli değil çünki ifade etmek istediğinizi anlayıp cevaben birşeylerde eklemiş.
konuda lütfen uzatma olmasın @tuzsuzdeli gerekli uyarıyı yapmış zaten.
Herkese iyi forumlar ...