Noob Help - Dual NIC Configuration



  • Hi,

    I am quite new to PFSense. We are a startup and to save some money, yet use a powerful firewall, i thought of going the PFSense way. We can't buy netgate boxes in our country, so it had to be a custom box.

    The motherboard is GA-H110M-S21 running a corei3 processor with 8gb of RAM. It has an onboard Realtek Ethernet port. In addition, I pulled a working Intel I350-t4 from another machine and put it in this box.

    Installing PFSense went smooth.

    But when I am trying to assign the interface, I have issues.

    If I assign WAN or Lan to Realtek it works. But unfortunately, that's just one port.

    If I assign WAN and/or Lan to Intel (which I can see, along with the 4 MAC Addresses), it doesn't work. This Intel board is genuine, was working on another box and has it's firmware updated. I can also see it in the interface options. But if I assign WAN, it doesn't connect to the internet. If I assign Lan, then no machine can get DHCP from it or ping it.

    I have PFSense 2.3.2 update 1 with me.

    Your advice would be highly appreciated. Thanks!



  • Someone else had a similar problem and updated their I350 to the latest flash - read and try:
    https://forum.pfsense.org/index.php?topic=86065.0



  • @phil.davis:

    Someone else had a similar problem and updated their I350 to the latest flash - read and try:
    https://forum.pfsense.org/index.php?topic=86065.0

    Yes, I went through all those hoops, the fatal error 12 etc and have updated my Intel NIC to the latest F/W as mentioned in the original post.

    I can even see the NIC in the WebGUI or in the PFSense VGA terminal. But on assigning WAN or LAN to it, the device just doesn't work.


Log in to reply