Updated Failed



  • I recently purchased a SG-1000 and did the upgrade.  Noticed that I wasn't getting and IP.  I consoled in and discovered this.  I did setup a Micro-SD card with the latest image.  Did try shorting the pins to attempt to boot from the SD.  The image was created on Windows via Rufus.

    Booting from: mmc 0 ubldr.bin
    reading ubldr.bin
    217364 bytes read in 20 ms (10.4 MiB/s)
    ## Starting application at 0x88000000 ...
    Consoles: U-Boot console
    Compatible U-Boot API signature found @0x9ef3ab58
    
    FreeBSD/armv6 U-Boot loader, Revision 1.2
    (root@buildbot2.netgate.com, Wed May 17 08:19:35 CDT 2017)
    
    DRAM: 512MB
    Number of U-Boot devices: 3
    U-Boot env: loaderdev='mmc 0'
    Found U-Boot device: disk
      Checking unit=0 slice= <auto>partition=<auto>... good.
    Booting from disk0s2a:
    /boot/kernel/kernel data=0x85fd24+0x482dc syms=[0x4+0x8fe80+0x4+0xa370b]
    
    Hit [Enter] to boot immediately, or any other key for command prompt.
    Booting [/boot/kernel/kernel]...
    /boot/dtb/ufw.dtb size=0x79f4
    Loaded DTB from file 'ufw.dtb'.
    Kernel entry at 0x0x88200100...
    Kernel args: (null)
    Copyright (c) 1992-2016 The FreeBSD Project.
    Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
            The Regents of the University of California. All rights reserved.
    FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
    FreeBSD 11.0-RELEASE-p10 #0 51c8a24f312(RELENG_2_4): Wed May 17 08:21:33 CDT 2017
        root@buildbot2.netgate.com:/xbuilder/crossbuild/work/obj-ufw-recover-armv6/arm.armv6/builder/factory/tmp/FreeBSD-src/sys/uFW arm
    FreeBSD clang version 3.8.0 (tags/RELEASE_380/final 262564) (based on LLVM 3.8.0)
    sysctl: OID number(2) is already in use for 'model'
    CPU: ARM Cortex-A8 r3p2 (ECO: 0x00000000)
    CPU Features:
      Thumb2, Security, VMSAv7
    Optional instructions:
      UMULL, SMULL, SIMD(ext)
    LoUU:2 LoC:3 LoUIS:1
    Cache level 1:
     32KB/64B 4-way data cache WT WB Read-Alloc
     32KB/64B 4-way instruction cache Read-Alloc
    Cache level 2:
     256KB/64B 8-way unified cache WT WB Read-Alloc Write-Alloc
    real memory  = 536870912 (512 MB)
    avail memory = 513359872 (489 MB)
    Texas Instruments AM335x Processor, Revision ES1.2
    random: entropy device external interface
    ofwbus0: <open firmware="" device="" tree="">
    simplebus0: <flattened device="" tree="" simple="" bus=""> on ofwbus0
    simplebus1: <flattened device="" tree="" simple="" bus=""> on simplebus0
    simplebus2: <flattened device="" tree="" simple="" bus=""> mem 0x210000-0x211fff on simplebus1
    ti_scm0: <ti control="" module=""> mem 0-0x7ff on simplebus2
    aintc0: <ti aintc="" interrupt="" controller=""> mem 0x48200000-0x48200fff on simplebus0
    aintc0: Revision 5.0
    cpulist0: <open firmware="" cpu="" group=""> on ofwbus0
    cpu0: <open firmware="" cpu=""> on cpulist0
    pmu0: <performance monitoring="" unit=""> irq 0 on ofwbus0
    am335x_prcm0: <am335x power="" and="" clock="" management=""> mem 0x200000-0x203fff on simplebus1
    am335x_prcm0: Clocks: System 24.0 MHz, CPU 550 MHz
    ti_pinmux0: <ti pinmux="" module=""> mem 0x800-0xa37 on simplebus2
    am335x_scm0: <am335x control="" module="" extension=""> on ti_scm0
    gpio0: <ti am335x="" general="" purpose="" i="" o="" (gpio)=""> mem 0x44e07000-0x44e07fff irq 7 on simplebus0
    gpiobus0: <ofw gpio="" bus=""> on gpio0
    gpioc0: <gpio controller=""> on gpio0
    gpio1: <ti am335x="" general="" purpose="" i="" o="" (gpio)=""> mem 0x4804c000-0x4804cfff irq 8 on simplebus0
    gpiobus1: <ofw gpio="" bus=""> on gpio1
    gpioc1: <gpio controller=""> on gpio1
    gpio2: <ti am335x="" general="" purpose="" i="" o="" (gpio)=""> mem 0x481ac000-0x481acfff irq 9 on simplebus0
    gpiobus2: <ofw gpio="" bus=""> on gpio2
    gpioc2: <gpio controller=""> on gpio2
    gpio3: <ti am335x="" general="" purpose="" i="" o="" (gpio)=""> mem 0x481ae000-0x481aefff irq 10 on simplebus0
    gpiobus3: <ofw gpio="" bus=""> on gpio3
    gpioc3: <gpio controller=""> on gpio3
    uart0: <ti uart="" (16550="" compatible)=""> mem 0x44e09000-0x44e0afff irq 11 on simplebus0
    uart0: console (115384,n,8,1)
    iichb0: <ti i2c="" controller=""> mem 0x44e0b000-0x44e0bfff irq 17 on simplebus0
    iichb0: I2C revision 4.0 FIFO size: 32 bytes
    iicbus0: <ofw i2c="" bus=""> on iichb0
    iic0: <i2c generic="" i="" o=""> on iicbus0
    icee0: <at24c02> at addr 0xa0 on iicbus0
    iichb1: <ti i2c="" controller=""> mem 0x4802a000-0x4802afff irq 18 on simplebus0
    iichb1: I2C revision 4.0 FIFO size: 32 bytes
    iicbus1: <ofw i2c="" bus=""> on iichb1
    iic1: <i2c generic="" i="" o=""> on iicbus1
    sdhci_ti0: <ti mmchs="" (sdhci="" 2.0)=""> mem 0x48060000-0x48060fff irq 20 on simplebus0
    mmc0: <mmc sd="" bus=""> on sdhci_ti0
    sdhci_ti1: <ti mmchs="" (sdhci="" 2.0)=""> mem 0x481d8000-0x481d8fff irq 21 on simplebus0
    mmc1: <mmc sd="" bus=""> on sdhci_ti1
    ti_wdt0: <ti watchdog="" timer=""> mem 0x44e35000-0x44e35fff irq 23 on simplebus0
    ti_mbox0: <ti system="" mailbox=""> mem 0x480c8000-0x480c81ff irq 26 on simplebus0
    ti_mbox0: revision 4.0
    am335x_dmtimer0: <am335x dmtimer2=""> mem 0x48040000-0x480403ff irq 28 on simplebus0
    Event timer "DMTimer2" frequency 24000000 Hz quality 500
    am335x_dmtimer1: <am335x dmtimer3=""> mem 0x48042000-0x480423ff irq 29 on simplebus0
    Timecounter "DMTimer3" frequency 24000000 Hz quality 500
    usbss0: <ti am33xx="" integrated="" usb="" otg="" controller=""> mem 0x47400000-0x47400fff on simplebus0
    usbss0: TI AM335X USBSS v0.0.13
    musbotg0: <ti am33xx="" integrated="" usb="" otg="" controller=""> mem 0x47401400-0x474017ff,0x47401000-0x474011ff irq 54 on usbss0
    usbus0: Dynamic FIFO sizing detected, assuming 16Kbytes of FIFO RAM
    usbus0 on musbotg0
    musbotg1: <ti am33xx="" integrated="" usb="" otg="" controller=""> mem 0x47401c00-0x47401fff,0x47401800-0x474019ff irq 55 on usbss0
    usbus1: Dynamic FIFO sizing detected, assuming 16Kbytes of FIFO RAM
    usbus1 on musbotg1
    cpswss0: <3-port Switch Ethernet Subsystem> mem 0x4a100000-0x4a1007ff,0x4a101200-0x4a1012ff irq 38,39,40,41 on simplebus0
    cpswss0: CPSW SS Version 1.12 (0)
    cpswss0: Initial queue size TX=128 RX=384
    cpsw0: <ethernet switch="" port=""> on cpswss0
    miibus0: <mii bus=""> on cpsw0
    micphy0: <micrel 10="" 100="" 1000="" ksz9031="" phy=""> PHY 1 on miibus0
    micphy0:  none, 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-master, 1000baseT-FDX, 1000baseT-FDX-master, auto
    cpsw0: Ethernet address: 
    cpsw1: <ethernet switch="" port=""> on cpswss0
    miibus1: <mii bus=""> on cpsw1
    micphy1: <micrel 10="" 100="" 1000="" ksz9031="" phy=""> PHY 2 on miibus1
    micphy1:  none, 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-master, 1000baseT-FDX, 1000baseT-FDX-master, auto
    cpsw1: Ethernet address: 
    etherswitch0: <switch controller=""> on cpswss0
    ti_adc0: <ti adc="" controller=""> mem 0x44e0d000-0x44e0dfff irq 44 disabled on simplebus0
    ti_adc0: scheme: 0x1 func: 0x730 rtl: 0 rev: 0.1 custom rev: 0
    cryptosoft0: <software crypto="">
    Timecounters tick every 1.000 msec
    usbus0: 480Mbps High Speed USB v2.0
    usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
    ugen0.1: <mentor graphics=""> at usbus0
    uhub0: <mentor 1="" 9="" graphics="" otg="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr=""> on usbus0
    ugen1.1: <mentor graphics=""> at usbus1
    uhub1: <mentor 1="" 9="" graphics="" otg="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr=""> on usbus1
    mmcsd0: 64GB <sdhc 3="" 2017="" adlce="" 8.0="" sn="" 94c22496="" mfg="" 02="" by="" sd=""> (read-only) at mmc0 48.0MHz/4bit/65535-block
    uhub1: 1 port with 1 removable, self powered
    uhub0: 1 port with 1 removable, self powered
    mmcsd1: 4GB <mmchc 112="" 1999="" s10004="" 0.8="" sn="" 1ec92547="" mfg="" 08="" by="" 0x0000=""> at mmc1 48.0MHz/8bit/65535-block
    Trying to mount root from ufs:/dev/ufsid/591c4e6f92b05c42 [rw,noatime]...
    warning: no time-of-day clock registered, system time will not be set accurately
    Starting file system checks:
    /dev/ufsid/591c4e6f92b05c42: FILE SYSTEM CLEAN; SKIPPING CHECKS
    /dev/ufsid/591c4e6f92b05c42: clean, 135569 free (33 frags, 16942 blocks, 0.0% fragmentation)
    g_vfs_done():ufsid/591c4e6f92b05c42[WRITE(offset=163840, length=32768)]error = 30
    g_vfs_done():ufsid/591c4e6f92b05c42[WRITE(offset=7700480, length=4096)]error = 30
    mount: /dev/ufsid/591c4e6f92b05c42: Read-only file system
    Mounting root filesystem rw failed, startup aborted
    ERROR: ABORTING BOOT (sending SIGTERM to parent)!
    May 17 13:22:04 init: /bin/sh on /etc/rc terminated abnormally, going to single user mode
    Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh:
    # g_vfs_done():ufsid/591c4e6f92b05c42[WRITE(offset=163840, length=32768)]error = 30
    g_vfs_done():ufsid/591c4e6f92b05c42[WRITE(offset=7700480, length=4096)]error = 30
    random: unblocking device.
    # mount
    /dev/ufsid/591c4e6f92b05c42 on / (ufs, local, noatime, read-only)
    devfs on /dev (devfs, local)
    # df
    Filesystem                  512-blocks   Used  Avail Capacity  Mounted on
    /dev/ufsid/591c4e6f92b05c42    1816376 731824 939248    44%    /
    devfs         
    uname -r
    11.0-RELEASE-p10
    # uname -a
    FreeBSD  11.0-RELEASE-p10 FreeBSD 11.0-RELEASE-p10 #0 51c8a24f312(RELENG_2_4): Wed May 17 08:21:33 CDT 2017     root@buildbot2.netgate.com:/xbuilder/crossbuild/work/obj-ufw-recover-armv6/arm.armv6/builder/factory/tmp/FreeBSD-src/sys/uFW  arm</mmchc></sdhc></mentor></mentor></mentor></mentor></software></ti></switch></micrel></mii></ethernet></micrel></mii></ethernet></ti></ti></ti></am335x></am335x></ti></ti></mmc></ti></mmc></ti></i2c></ofw></ti></at24c02></i2c></ofw></ti></ti></gpio></ofw></ti></gpio></ofw></ti></gpio></ofw></ti></gpio></ofw></ti></am335x></ti></am335x></performance></open></open></ti></ti></flattened></flattened></flattened></open></auto></auto>
    

    Thanks for your time and attention,



  • I have exactly the same problem. Tried creating the SD card from dd on a mac and then rufus on a PC.

    very frustrating…..



  • There is a new(older) recovery image in the portal, which seems to be working….

    Hurrah!