Cannot boot after web-upgrade from 2.4.2 to 2.4.3 on apu1.d w msata ssd



  • after starting the browser-update it was not able to boot any more but now shows this on the (Serial)console:

    Booting from Hard Disk...
    Booting from 0000:7c00
    
    F1  pfSense
    
    F6 PXE
    Boot:  F1
    //bboooott//ccoonnffiigg::  --SS111155220000  --DD
    
    handle_75
    handle_02
    
    

    any idea?



  • I booted from a usb-drive with 2.4.3 and when trying to mount the ssd manually, fsck found several errors and was able to fix them. I could mount and "rescue" my config.xml.
    Then I put another usb drive in for permanent use and decided to reinstall and enable zfs to mirror on ssd and usb-drive.
    Before reinstalling I used the third menu-entry to search for an old config.xml and the setup-process backed it up to /tmp and it seemes that it was transfered to the new installation automatically
    currently it's in the state of```
    .Updating pfSense-core repository catalogue...
    repository pfSense-core has no meta file, using default settings

    let's see if it finally works

  • Netgate Administrator

    If it doesn't have a valid WAN connection the time-out on that can be…. excessive.  That looks normal though.

    We have a bug report open on that issue.

    Steve



  • yes, the box had a static wan-ip configured and I was restoring it in my network, not in the destination network. once I fixed this, the installation succeeded and it's now running like before (cool that taking over the old config.xml worked so flawless!) but now with the right filesystem  ;D


  • Netgate Administrator

    Good to hear, thanks for the feedback.  :)

    Steve