Need Help With Home Router IPsec Setup



  • Hello,

    I'm having issues communicating with any devices on my LAN when connecting through the VPN. I have a default pfsense setup (except the VPN). No changes to the routing, firewall, or NAT (other than defaults). I followed the Netgate documents on setting up a IKEv2 IPsec VPN. I'm able to establish a connection from my iPhone or Windows 10 laptop when on the WAN side of the router. Once connected, I'm unable ping anything on the inside 192.168.120.0/24 subnet which is what I'm trying to get to. Can someone take a look at the screenshots and let me know if something looks wrong?

    Setup: External device --> Cable modem --> pfsense --> switch --> internal device.

    Fixed all of the screenshots being in a wacko order. My bad.

    UPDATE: I'm pinging 192.168.150.1 from a device on 192.168.120.0/24, but not the other way around. This must be some simple thing I'm missing.

    0_1551060982332_IPsec Mobile Clients.jpg 1_1551060992052_IPsec Phase Two.jpg 0_1551060992052_IPsec Phase One.jpg 0_1551061004037_IPsec Overview.jpg 0_1551061008734_IPsec Leases.jpg 0_1551061012078_IPsec SAD.jpg 0_1551061015506_IPsec SPD.jpg 0_1551061021160_Firewall IPsec.jpg 0_1551061027915_Screen Shot 2019-02-24 at 6.09.33 PM.png 0_1551061033874_Screen Shot 2019-02-24 at 6.09.43 PM.png 0_1551061039732_Screen Shot 2019-02-24 at 6.09.57 PM.png



  • @aknewhope You need to add the 0.0.0.0/0 in your Phase 2.

    Go VPN>IPSEC>Tunnels> Edit your phase 2
    Under local network select network and put the 0.0.0.0/0 route in. Try and let me know if that works!


Log in to reply