Problem after update



  • Hi,
    I did a update today and my SG1000 dont start.
    I login via console and the pfsense dont start properly ie It boot up with command line.
    I can start the menu with /etc/rc.initial but with error messages:

    [2.4.5-RC][jolut@]/home/jolut: /etc/rc.initial
    PHP Warning: fopen(/dev/icee0): failed to open stream: Permission denied in /etc/inc/system.inc on line 2425

    Warning: fopen(/dev/icee0): failed to open stream: Permission denied in /etc/inc/system.inc on line 2425

    *** Welcome to pfSense 2.4.5-RC (arm) on StargateSGC ***

    WAN (wan) -> cpsw0 ->
    LAN (lan) -> cpsw1 -> v4: 192.168.2.1/24
    ofwdump: could not open /dev/openfirm: Permission denied
    mount: /dev/ufsid/59ed36fc69455e10: Operation not permitted

    1. Logout (SSH only) 9) pfTop
    2. Assign Interfaces 10) Filter Logs
    3. Set interface(s) IP address 11) Restart webConfigurator
    4. Reset webConfigurator password 12) PHP shell + pfSense tools
    5. Reset to factory defaults 13) Update from console
    6. Reboot system 14) Enable Secure Shell (sshd)
    7. Halt system 15) Restore recent configuration
    8. Ping host 16) Restart PHP-FPM
    9. Shell

    How can I solve this? I cant access internet thru WAN.
    Regards, Jörgen


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    What is the actual error when you try?

    That error is from running the menu as a non-root user. That would not be an error preventing anything else from working.



  • When I boot up from console as admin:

    FreeBSD/arm (Amnesiac) (ttyu0)

    login: XXXXXXX
    Password: XXXXXXXX
    [2.4.5-RC][jolut@]/home/jolut:

    Menu don't start so I enter /etc/rc.initial as seen in previous post.

    When I try to boot up with LAN, I can't access the device at all


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    Before that



  • Thanks for the replys!!
    I only found this:

    WARNING: too long kenv string, ignoring uboot.Fatboot=env exists loaderdev || en v set loaderdev ${fatdev}; env exists UserFatboot && run UserFatboot; env exists trynetboot && env exists Netboot && run Netboot; echo Booting from: ${fatdev} $ {bootfile}; fatload ${fatdev} ${loadaddr} ${bootfile} && go ${loadaddr};
    CPU: ARM Cortex-A8 r3p2 (ECO: 0x00000000)

    Parse error: syntax error, unexpected ']' in /etc/inc/filter.inc on line 2390

    Parse error: syntax error, unexpected ']' in /etc/inc/filter.inc on line 2390


  • Rebel Alliance Developer Netgate

    There was a problem with one of the snapshots yesterday which could have caused that. You can fix it one of two ways:

    1. Login as root, manually edit the lines it mentions using vi or ee and remove the extra bracket from both lines.
    2. Reinstall using a current snapshot


  • up and running.
    Thanks a lot!


Log in to reply