Auto Config Backup not working



  • On one of my pfSense (2.4.5-P1) boxes I cannot get ACB to work. The system log says it is successful:

    Jul 8 18:11:20	php-fpm		/services_acb_backup.php: End of configuration backup to https://acb.netgate.com/save (success).
    Jul 8 18:10:50	php-fpm		/services_acb_backup.php: Beginning configuration backup to https://acb.netgate.com/save
    

    but no manual or scheduled backup ever show in the Restore tab. The /tmp/backupdebug.txt shows this:

    cat /tmp/backupdebug.txt
    https://acb.netgate.com/save
    
    Operation timed out after 30000 milliseconds with 0 bytes received
    

    I verified that pfSense can resolve the backup server:

    nslookup acb.netgate.com
    
    Server:         1.1.1.1
    Address:        1.1.1.1#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:   acb.netgate.com
    Address: 208.123.73.78
    
    

    Here are the packages currently installed:

    packages.png



  • Well, that's interesting. My 2.4.5_p1 shows no backups available either,



  • For me it started back with 2.4.4, I just never got around troubleshooting it. Interesting enough, I just rebooted and tried a new manual backup and got this error:

    Jul 8 18:58:36	php-fpm		/services_acb_backup.php: New alert found: An error occurred while uploading your pfSense configuration to https://acb.netgate.com/save (<html>^M <head><title>500 Internal Server Error</title></head>^M <body>^M <center><h1>500 Internal Server Error</h1></center>^M <hr><center>nginx/1.16.0</center>^M </body>^M </html>^M )
    
    Jul 8 18:58:36	php-fpm		/services_acb_backup.php: An error occurred while uploading your pfSense configuration to https://acb.netgate.com/save (&lt;html&gt;^M &lt;head&gt;&lt;title&gt;500 Internal Server Error&lt;/title&gt;&lt;/head&gt;^M &lt;body&gt;^M &lt;center&gt;&lt;h1&gt;500 Internal Server Error&lt;/h1&gt;&lt;/center&gt;^M &lt;hr&gt;&lt;center&gt;nginx/1.16.0&lt;/center&gt;^M &lt;/body&gt;^M &lt;/html&gt;^M ) - <html>^M <head><title>500 Internal Server Error</title></head>^M <body>^M <center><h1>500 Internal Server Error</h1></center>^M <hr><center>nginx/1.16.0</center>^M </body>^M </html>^M
    
    Jul 8 18:58:34	php-fpm		/services_acb_backup.php: Beginning configuration backup to https://acb.netgate.com/save
    


  • Error on manual backup.

    The following input errors were detected:
    
    An error occurred while uploading your pfSense configuration to https://acb.netgate.com/save (&lt;html&gt; &lt;head&gt;&lt;title&gt;500 Internal Server Error&lt;/title&gt;&lt;/head&gt; &lt;body&gt; &lt;center&gt;&lt;h1&gt;500 Internal Server Error&lt;/h1&gt;&lt;/center&gt; &lt;hr&gt;&lt;center&gt;nginx/1.16.0&lt;/center&gt; &lt;/body&gt; &lt;/html&gt; )
    

  • Netgate Administrator

    We are aware and have our guys looking at it.

    Steve



  • I see ACB is working again. Thanks! Seeing past backups. too. Permissions?


  • Netgate Administrator

    No, it was local connectivity issue that was resolved quite quickly once we were on-site.

    Should all be good now.

    Steve



  • I'm still unable to backup my config. Same issue from first post.


Log in to reply