Config.xml not read / written when using FD0



  • Hi all,

    I'am a new user ( upgraded from Monowall ). As far of today I never succeeded to store the
    configuration data onto a floppy. ( No HDD in the PC ).

    • Even if I force ( via option 98 ) the configuration to be stored on the floppy ( FD0 ),
        there is nothing written on that floppy. Nevertheless, the system confirms the 'move'.

    • If I boot from a CDROM, the config.xml that I putted manually onto a floppy seems to be never
        red.

    • Same issue if 'monowall' floppy is used ( should be recognised ? ).

    I tried this on various PC's, using 0.94.10.

    If somebody has an idea of what is going wrong …

    Thanks, Hpe.



  • Its a code error. (As in the developers made a slight "boo boo" in the code)
    (That's what they tell me when I told them about this issue)

    Should be fixed in the next update.



  • yep, typo: "Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream: "

    "i" != "o"  :D



  • @hoba:

    yep, typo: "Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream: "

    "i" != "o"  :D

    Yes ! Of course ! Will try to replace /cinf using /conf in the iso.
    Thanks :-)

    Hpe



  • @hpe:

    @hoba:

    yep, typo: "Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream: "

    "i" != "o"  :D

    Yes ! Of course ! Will try to replace /cinf using /conf in the iso.
    Thanks :-)

    Hpe

    I just searched the entire tree and cannot find any occurances of "cinf".  You using a serial console?



  • I just searched the entire tree and cannot find any occurances of "cinf".  You using a serial console?

    I have the same problem, I cannot find any "cinf" entry. Maybe 'Hoba' or 'Aussie_bear' knows more about it ?
    I also never get '  Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream … '.
    but FD0 remains void.
    Will check further, and keep you informed if I find something. Maybe a mount problem ... ?

    hpe



  • @sullrich:

    @hpe:

    @hoba:

    yep, typo: "Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream: "

    "i" != "o"  :D

    Yes ! Of course ! Will try to replace /cinf using /conf in the iso.
    Thanks :-)

    Hpe

    I just searched the entire tree and cannot find any occurances of "cinf".  You using a serial console?

    I've attached a keyboard and monitor to the PC I'm using as the pfSense box.

    The full error message is this…

    **Processing: moving…removing old...linking...done.
    You're configuration has been moved to fd0

    Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream:
    No such file or directory in /etc/inc/config.inc on line 68**



  • I've attached a keyboard and monitor to the PC I'm using as the pfSense box.

    The full error message is this…

    **Processing: moving…removing old...linking...done.
    You're configuration has been moved to fd0

    Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream:
    No such file or directory in /etc/inc/config.inc on line 68**

    Which version are you using ?
    I do not have same warning. ( I am using 0.94.10 ).

    Hpe



  • Fixed in 0.94.12



  • @hpe:

    I've attached a keyboard and monitor to the PC I'm using as the pfSense box.

    The full error message is this…

    **Processing: moving…removing old...linking...done.
    You're configuration has been moved to fd0

    Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream:
    No such file or directory in /etc/inc/config.inc on line 68**

    Which version are you using ?
    I do not have same warning. ( I am using 0.94.10 ).

    Hpe

    Was using 0.94.10…Well, until 5 minutes ago...I'm using 0.94.12 right now.

    @sullrich:

    Fixed in 0.94.12

    Trying it now…CD-ROM version.

    No option to save to removable media anymore?
    (Option 98 is now gone)  ???



  • @Aussie_Bear:

    @hpe:

    I've attached a keyboard and monitor to the PC I'm using as the pfSense box.

    The full error message is this…

    **Processing: moving…removing old...linking...done.
    You're configuration has been moved to fd0

    Warning: file_get_contents(/cf/cinf/config.xml): failed to open stream:
    No such file or directory in /etc/inc/config.inc on line 68**

    Which version are you using ?
    I do not have same warning. ( I am using 0.94.10 ).

    Hpe

    Was using 0.94.10…Well, until 5 minutes ago...I'm using 0.94.12 right now.

    @sullrich:

    Fixed in 0.94.12

    Trying it now…CD-ROM version.

    No option to save to removable media anymore?
    (Option 98 is now gone)  ???

    Works here.  I have a ms dos formatted USB drive in.  Option 98 comes right up.



  • I can confirm the issue to be solved (CDROM using FD0 - 0.94.12 ).
    Option 98 also appears in due time.

    Thanks,

    Hpe



  • LOL, there's the option!
    (The floppy controller on this old setup died. I just tried PfSense on another box)


Log in to reply