Bridge problem after update to RC2



  • Hi,

    I have updated from RC1a to RC2 on an embedded systems (wrap)

    The configuration included a brideg between LAN and WLAN (opt2). Following the update I got this message:

    There were error(s) loading the rules: no IP address found for bridge0/tmp/rules.debug:255: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:256: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:257: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:258: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:267: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:268: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:269: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:270: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:279: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:280: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:281: could not parse host specification no IP address found for bridge0 /tmp/rules.debug:282: could not parse host specification pfctl: Syntax error in config file: pf rules not loaded - The line in question reads [255]: pass out quick on $WLAN proto udp from $WLAN to 209.88.179.6 port = 500 keep state label "IPSEC: Develogen Israel - outbound isakmp"..

    If I disable the WLAN or assign a static IP, it goes away…

    Is there any change in the bridge or VPN from RC1 to RC2?



  • Update to RC2a where this is fixed.

    See http://pfsense.blogspot.com/2006/08/rc2-released.html for more information.



  • This was fixed already. We'll have RC2a soon available. Unfortunately this came in by fixing IPSEC on OPT interfaces.



  • I am having this problem too (bridge – RC2 -- IPSEC). Based on the information in this thread, I wanted to update my installation to RC2a. I am trying to do it via the shell in web client ...does not seem to work. These are my steps (in Firefox): went to Diagnostics >> Command. Entered "fetch -q -o - http://www.pfsense.com/~sullrich/update_to_rc2a.sh | sh -" in Execute Command Shell. Then hit Execute. After about 10seconds this line appears in the top and then nothing seems to happen.

    Questions: (1) I waited for about a minute. Is that too short? (2) is this method of updating still working? I tried to go to http://www.pfsense.com/~sullrich and find the shell script. That seems to be under the old directory.

    Thanks.



  • No, you should go directly to the latest of the snapshot builds now that you can find in the ~sullrich folder. In case you are on embedded you have to reflash as the RC2x-series builds didn't support the new update mechanism.


Locked