SQUID and SQUIDGUAR wont start after updating



  • Everything was running smoothly until i decoded to update to squid 2.7.8_1 on PF 1.2.3r

    After that it wont start anymore so Qwuid guard is also off

    Anny help would be gratly appreciated

    Thank you!



  • Here is the last part of my log

    Mar 17 15:27:51 kernel: pid 10003 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:51 squid[10003]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:36 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:36 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:35 check_reload_status: reloading filter
    Mar 17 15:27:31 kernel: pid 9579 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:31 squid[9579]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:31 php: /pkg_edit.php: Starting Squid
    Mar 17 15:27:30 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:30 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:29 check_reload_status: reloading filter
    Mar 17 15:27:27 kernel: pid 9475 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:27 squid[9475]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:27 php: /pkg_edit.php: Starting Squid
    Mar 17 15:27:24 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:24 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:23 check_reload_status: reloading filter
    Mar 17 15:27:23 kernel: pid 9371 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:23 squid[9371]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:23 php: /pkg_edit.php: Starting Squid
    Mar 17 15:27:18 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:18 php: : SQUID is installed but not started. Not installing redirect rules.
    Mar 17 15:27:17 check_reload_status: reloading filter
    Mar 17 15:27:14 kernel: pid 9261 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:14 squid[9261]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:13 php: /pkg_edit.php: Starting Squid
    Mar 17 15:27:13 kernel: pid 9243 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:13 squid[9243]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory
    Mar 17 15:27:13 php: /pkg_edit.php: Starting Squid
    Mar 17 15:27:02 kernel: pid 9198 (squid), uid 0: exited on signal 6
    Mar 17 15:27:02 squid[9198]: url_rewrite_program /usr/local/bin/squidGuard: (2) No such file or directory



  • Quick fix, i have re installed squidGuard… and it is fine.

    Very strange and if a solution exist, jet me know!



  • same here - reinstalling hasn't helped (yet!)

    edit:  squidguard also refuses to start, and it won't uninstall :(

    edit: after many attempts & reboots, squidgaurd uninstalled OK - reinstall squid OK - reinstall squidguard OK.

    All services seem to be running OK.

    Oddness!


Locked