Alix + pfsense 1.2.3 nano on CF.. won't boot



  • So using the tutorial I physdiskwrite the image to my 2GB extreme CF.

    At boot i see
    <snip>####################################################################PC Engines ALIX.3 v0.99
    640 KB Base Memory
    261120 KB Extended Memory

    01F0 Master 848A SanDisk SDCFX3-2048
    Phys C/H/S 3970/16/63 Log C/H/S 992/64/63

    1  FreeBSD
    2  FreeBSD

    Boot:  1</snip>

    But then it just starts dumping # characters our indefinitely. It takes no keyboard input and just stays here. I can't find this on the forums in google. Install is pretty straight forward so I'm sort of at a loss here. I tried m0n0wall and was able to get it to boot using all the same hardware but I really want pfSense.  Any insight?

    TIA
    –chris



  • From this page http://doc.pfsense.org/index.php/NanoBSD_on_WRAP

    The line "If you try to boot pfSense 1.2.3 on a WRAP without modifying the image or the CF, you will likely be greeted by a long string of ######## after the boot menu. "

    Looks like i need to modify my image.

    This is in the docs but somewhat hard to find.  I read the docs the previous few days with regards to embedded installs and never found this wrap/alix specific stuff.

    –chris



  • This is WRAP specific.
    NOT ALIX specific.

    I've seen this on an alix however if the board still had an old version. (anything besides 0.99h)



  • Yeah that page is WRAP-specific, not applicable to the ALIX at all. If you're seeing that, you have an outdated BIOS on the ALIX that has a bug that prevents it from functioning. Upgrade the BIOS and you'll be set.


Log in to reply