Alix 2d13 upgrade 2.2.0 ERROR 19



  • I've been running on 2.1 since a year now and yesterday after the automatic upgrade to 2.2.0 I got error 19. Bios 0.99h.
    Is my CF dead?

    thank you for your help!

    VT: running with driver "vga".
    CPU: Geode(TM) Integrated Processor by AMD PCS (498.06-MHz 586-class CPU)
      Origin = "AuthenticAMD"  Id = 0x5a2  Family = 0x5  Model = 0xa  Stepping = 2
      Features=0x88a93d <fpu,de,pse,tsc,msr,cx8,sep,pge,cmov,clflush,mmx>AMD Features=0xc0400000 <mmx+,3dnow!+,3dnow!>real memory  = 268435456 (256 MB)
    avail memory = 226222080 (215 MB)
    pnpbios: Bad PnP BIOS data checksum
    random device not loaded; using insecure entropy
    ipw_bss: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_ipw/.
    ipw_bss: If you agree with the license, set legal.intel_ipw.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (ipw_bss_fw, 0xc080eb70, 0) error 1
    ipw_ibss: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_ipw/.
    ipw_ibss: If you agree with the license, set legal.intel_ipw.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (ipw_ibss_fw, 0xc080ec20, 0) error 1
    ipw_monitor: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_ipw/.
    ipw_monitor: If you agree with the license, set legal.intel_ipw.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (ipw_monitor_fw, 0xc080ecd0, 0) error 1
    iwi_bss: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_iwi/.
    iwi_bss: If you agree with the license, set legal.intel_iwi.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (iwi_bss_fw, 0xc0837300, 0) error 1
    iwi_ibss: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_iwi/.
    iwi_ibss: If you agree with the license, set legal.intel_iwi.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (iwi_ibss_fw, 0xc08373b0, 0) error 1
    iwi_monitor: You need to read the LICENSE file in /usr/share/doc/legal/intel_iwi/.
    iwi_monitor: If you agree with the license, set legal.intel_iwi.license_ack=1 in /boot/loader.conf.
    module_register_init: MOD_LOAD (iwi_monitor_fw, 0xc0837460, 0) error 1
    wlan: mac acl policy registered
    kbd0 at kbdmux0
    K6-family MTRR support enabled (2 registers)
    random: <software, yarrow="">initialized
    ACPI BIOS Error (bug): A valid RSDP was not found (20130823/tbxfroot-223)
    ACPI: Table initialisation failed: AE_NOT_FOUND
    ACPI: Try disabling either ACPI or apic support.
    cryptosoft0: <software crypto="">on motherboard
    padlock0: No ACE support.
    pcib0 pcibus 0 on motherboard
    pci0: <pci bus="">on pcib0
    Geode LX: PC Engines ALIX.2 v0.99h tinyBIOS V1.4a (C)1997-2007
    pci0: <encrypt decrypt,="" entertainment="" crypto="">at device 1.2 (no driver attached)
    vr0: <via 10="" vt6105m="" rhine="" iii="" 100basetx="">port 0x1000-0x10ff mem 0xe0000000-0xe00000ff irq 10 at device 9.0 on pci0
    vr0: Quirks: 0x2
    vr0: Revision: 0x96
    miibus0: <mii bus="">on vr0
    ukphy0: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">PHY 1 on miibus0
    ukphy0:  none, 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto, auto-flow
    vr1: <via 10="" vt6105m="" rhine="" iii="" 100basetx="">port 0x1400-0x14ff mem 0xe0040000-0xe00400ff irq 11 at device 10.0 on pci0
    vr1: Quirks: 0x2
    vr1: Revision: 0x96
    miibus1: <mii bus="">on vr1
    ukphy1: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">PHY 1 on miibus1
    ukphy1:  none, 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto, auto-flow
    vr2: <via 10="" vt6105m="" rhine="" iii="" 100basetx="">port 0x1800-0x18ff mem 0xe0080000-0xe00800ff irq 15 at device 11.0 on pci0
    vr2: Quirks: 0x2
    vr2: Revision: 0x96
    miibus2: <mii bus="">on vr2
    ukphy2: <generic ieee="" 802.3u="" media="" interface="">PHY 1 on miibus2
    ukphy2:  none, 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto, auto-flow
    isab0: <pci-isa bridge="">port 0x6000-0x6007,0x6100-0x61ff,0x6200-0x623f,0x9d00-0x9d7f,0x9c00-0x9c3f at device 15.0 on pci0
    isa0: <isa bus="">on isab0
    atapci0: <amd cs5536="" udma100="" controller="">port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xff00-0xff0f at device 15.2 on pci0
    ata0: <ata channel="">at channel 0 on atapci0
    ata1: <ata channel="">at channel 1 on atapci0
    ohci0: <ohci (generic)="" usb="" controller="">mem 0xefffe000-0xefffefff irq 12 at device 15.4 on pci0
    usbus0 on ohci0
    ehci0: <amd cs5536="" (geode)="" usb="" 2.0="" controller="">mem 0xefffd000-0xefffdfff irq 12 at device 15.5 on pci0
    usbus1: EHCI version 1.0
    usbus1 on ehci0
    cpu0 on motherboard
    pmtimer0 on isa0
    orm0: <isa option="" rom="">at iomem 0xe0000-0xea7ff pnpid ORM0000 on isa0
    atrtc0: <at realtime="" clock="">at port 0x70 irq 8 on isa0
    Event timer "RTC" frequency 32768 Hz quality 0
    attimer0: <at timer="">at port 0x40 on isa0
    Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
    Event timer "i8254" frequency 1193182 Hz quality 100
    ppc0: parallel port not found.
    uart0: <16550 or compatible> at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
    uart0: console (115200,n,8,1)
    uart1: <16550 or compatible> at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
    Timecounters tick every 1.000 msec
    IPsec: Initialized Security Association Processing.
    usbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
    usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
    ugen0.1: <amd>at usbus0
    uhub0: <amd 1="" 9="" ohci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 1.00="" 1.00,="" addr="">on usbus0
    ugen1.1: <amd>at usbus1
    uhub1: <amd 1="" 9="" ehci="" root="" hub,="" class="" 0,="" rev="" 2.00="" 1.00,="" addr="">on usbus1
    ada0 at ata0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
    ada0: <sandisk sdcfh-004g="" hdx="" 6.02="">CFA-0 device
    ada0: Serial Number AIZ061311235105
    ada0: 16.700MB/s transfers (PIO4, PIO 512bytes)
    ada0: 3815MB (7813120 512 byte sectors: 16H 63S/T 7751C)
    ada0: Previously was known as ad0
    GEOM_PART: integrity check failed (ada0, MBR)
    random: unblocking device.
    Timecounter "TSC" frequency 498061278 Hz quality 800
    GEOM_PART: integrity check failed (diskid/DISK-AIZ061311235105, MBR)
    Root mount waiting for: usbus1 usbus0
    uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
    Root mount waiting for: usbus1
    uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered
    Trying to mount root from ufs:/dev/ufs/pfsense0 [ro,sync,noatime]…
    mountroot: waiting for device /dev/ufs/pfsense0 ...
    Mounting from ufs:/dev/ufs/pfsense0 failed with error 19.

    Loader variables:
      vfs.root.mountfrom=ufs:/dev/ufs/pfsense0
      vfs.root.mountfrom.options=ro,sync,noatime

    Manual root filesystem specification:
      <fstype>: <device>[options]
          Mount <device>using filesystem <fstype>and with the specified (optional) option list.

    eg. ufs:/dev/da0s1a
            zfs:tank
            cd9660:/dev/acd0 ro
              (which is equivalent to: mount -t cd9660 -o ro /dev/acd0 /)

    ?              List valid disk boot devices
      .              Yield 1 second (for background tasks)
      <empty line="">Abort manual input</empty></fstype></device></device></fstype></sandisk></amd></amd></amd></amd></at></at></isa></amd></ohci></ata></ata></amd></isa></pci-isa></generic></mii></via></generic></mii></via></generic></mii></via></encrypt></pci></software></software,></mmx+,3dnow!+,3dnow!></fpu,de,pse,tsc,msr,cx8,sep,pge,cmov,clflush,mmx>



  • You can try to go back to your previous pfSense version: You will need a working serial connection when booting, then choose the alternate NanoBSD Boot Slice (it should contain your previous pfSense install) when you see the option.

    I had to troubleshoot a non-working config-xml: deleting the /conf/config.xml from the command prompt (loader prompt) restored the previous working config on the next boot.


  • Banned


Log in to reply