• Dinamik VLAN nasıl oluşturabilirim? ( pfSense + HP Procurve Switch )

2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    H

kullanıcıların hangi vlan a dahil olacağını otomatik yapılandırmak için

her kullanıcının mac adresini vlan database ine hangi vlan'a üye olduğunu tanımlamanız lazım

kullanıcı bağlandığında switch mac sorgulaması yapacak hangi vlan'da  kayıtlıysa o vlan'a üye yapacak

pfsense'de burdan ip'yi senin kurallarına göre verecek

sisteme dahil olmayan kullanıcılar muhtemelen default vlan'da takılı kalır.

pfsense üzerinden ip verirsin vermezsin sana kalmış

ama pfsense'nin lan bacağı switch'de trunk olmalı buna dikkat et bunu yapmazsan pfsense switch'deki vlanları görmez

• Captive Portal servis start..

7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    yakarY

Radius kullansanız da kullanmasanız da bu problemle karşılaşabiliyorsunuz.

Konu fastcgi'nin çökmesi ile ilgili, 2.0.3'de sorunu çözdüler, bilginize..

• Squid3 TCP_MISS/000 internete çıkamama sorunu

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2 modem ile çıkışı nasıl yönlendiririm?

10
    0 Votes
    10 Posts
    3k Views
    C

Teşekkürler

• Birbirini Dinleyen iki pfsense Firewall

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    G

Teşekkürler..

• 443 nolu port yönlendirme

16
    0 Votes
    16 Posts
    13k Views
    M

aşagıdaki şekilde yaptım ama olmadı başka ayarlarda yapmam gereklimi aceba. (aceba farklımıdır ama bu site 443 e gelen istege cevap verecek. yani http degil https çalışıyor.)

• Captive Portal Https

7
    0 Votes
    7 Posts
    2k Views
    darkthroneD

ip aralığı 10.0.0.10 ile 10.0.0.144 bu aralıktaki ipleri https portunu nasıl engelleyebilirim, alliases de tek tek mi yazmam gerekiyor…? (ip yapım 10.0.0.1/8 bit ve 255.0.0.0 ağ maske olarak tanımlıdır...)

• Squid + SquidGuard

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

proxy server üzerinde diğer iplerin olduğu bloklarıda proxy serverin üzerine al

• Lan Client için Wan ip adresi değiştirme

7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    K

Ben teşekkür ederim. Çözümü daha açıklamak gerekirse  Firewall: NAT: Port Forward ilede bir alakası yokmuş. Firewall: NAT: 1:1  ile yönlendirme yapılması gerekiyormuş. Aslında bende ilk olarak bu yöntemi denedim ama çalışmadı. Çalışmamasının nedeni de sistemde squid ve squidguard kurulu. Dolayısıyla tüm 80 portlarım squid üzerinden geçiyor. Firewall: NAT: 1:1 ayarlarından Client pc ye ne kadar yönlendirme yapsamda dış ip adresi squid'in ip
    adresi oluyor. Çözüm olarakta "Proxy server: General settings" /  "Bypass proxy for these source IPs" bölümünde wan ip sini ayarladığım pc'nin ip adresini yazarak squid (Proxy server) sistemine dahil etmedim.

• Load Balance

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    I

@tuzsuzdeli:

Hepsi tier1 olursa hepsini sıra ile kullanır. Sağlam olmayan hat var ise onu kullanmaz.
    Yani loadbalance+failover kombineymiş gibi düşünebilirsiniz.
    Örneğin bir tanesini tier2 yaparsanız
    tüm tier1 olan hatların çalışmadığı durumda tier2'yi kullanmaya başlar.

Açıklama  için Teşekkürler

• DNS

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    G

Çok teşekkür ederim, tuzsuzdeli üstat, bu forumda ciddi anlamda katkı verdiğinizi görüyorum, buraya bağlanan IT cilerde var dolaylı yollardan bakıldığında insanların ekmeklerini kazanmalarında yardımcı oluyorsunuz teşekkürler, Allah razı olsun

• Squid3 Reverse proxy

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    E

@TechnicaL:

Bu konu hakkında vaktiniz varsa ve bir mahsuru yoksa klavuz veya ufak bir makale hazırlayabilirseniz elimizde kaynak olur hemde başka insanlar faydalanır.

Tabii ki Selim Bey,

İlk müsait vaktimde hazırlayıp paylaşırım.

• FreeRadius Kullanıcı sorunu Lütfen yardım…?

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    O

merhaba

sözünü ettiğiniz otel konusu ile ben de uğraştım.freeradiusu başka bir linux üzerinde çalıştırmayı düşünürseniz mysqldeki tablolar konusunda yardımcı olabilirim.
    ama detay gerekli.çünkü bazı yerlerde saatlik kullanım filan sözkonusu o zaman sadece kullanıcı açmak yetmez rad group tablosuna filan da yazmak gerekir gibi gibi.

• Pfsense 2.0.3 cron sorunu

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    O

Bence de.

Yanlız şöyle bi komik durum oldu sonradan.pfsense'de cron paketi varmış.onu kurdum.aynı satırı oraya da ekledim.
    Daha sonra service tabındaki cron sayfasına geldim.Nasıl olduğunu bilmiyorum ama önceden kurduğum lightsquidin cronu da oradaydı.Çok üzerinde durmadım ve sildim.
    Ayrıca status tabındaki sarg reports kısmında schedule bölümünde extra parametreleri de sildim.
    Bunları yaptıktan sonra araya birşeyler girdi ve ben bu işi unuttum.Taaaaki bir gün müşterim beni bir gün arayana kadar:)

Sarg bu haldeyken hergün rapor çıkarmış.Ama günlük değil.17nisan-21nisan,17nisan23nisan…... şeklinde.Disk dolmuş,sistem iptal.Sas diskli makinada bile 1-2 saat aldı silinme işlemi.

uzun bir geyik oldu benimki ama not olarak düşeyim dedim:)

• Kullanıcı Giriş Ekranını Düzenleme html Sayfası

15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    S

ben html sayfası olarak 2 tane yaptım php olarak da yapıyorum hemen bi kaç tane forumda captive portal için yapılanların üzerindede bi kaç değişiklik yapıp hazırlıyorum benim için önemli olan pfsensede ki ayar kısmı

• Dual Wanda .mp4 uzantıları istediğin wana atama?

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    L

@OGUZ:

İlk önce System Routings -> Group dan yeni bir grup oluştur. Ve Gruba isim Ver. yapına göre örneğin  Wan1 i T1 Wan2 yi T2 olarak seç (Senin tier isim ve sırlaman neyse ).Sonra Firewal Rules-> Lan a gel. En süteki default kuralın altına yeni kural ekle.

Action - > PASS
    İnterface -> LAN
    Protocol -> TCP
    Source -> Lan Subnet
    Destination -> any
    Destination port range -> HTTPS
    Gateway -> Oluşturduğum grup ismi neyse gateway

İlgi için teşekkürler ama sorduğum bu değildi.
    Rules Lan kısmında HTTPS portu tek wan şeklidne gatewayde. HTTP portu dual wan. HTTP hariç tüm çıkışların tek wana gitmesi içinde any olarak tek wan seçili. Benim istediğim youtube ve benzeri video siteleri https olmadığı için dula wana çıkıyor. Videolar genelde mp4 uzantılı oluyor. Bende uzantısı mp4 olan bütün url leri bir wana atamak istiyorum.

• Squid3 kurulumu…hata..

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    E

Merhaba,

Muhtemelen benden daha tecrübelisiniz. Ben son bir haftadır PFSense'e merak saldım. PFSense doc altında Squid3 için aşağıdaki sıralama ile kurulum yazmışlar. Prod olarak kullandığınız bir ortam değilse aynı sıralama ile reinstall denenebilir. Bu arada reverse proxy ile ilgili tecrübeniz varsa paylaşmanız faydalı olacak.

Installation Squid3 + SquidGuard on pfsense 2.0.x
    Open Packages list: click System > Packages
    Install the Squid2 package, if it is not installed.
    Install SquidGuard package which depends on Squid2 package.
    Install the Squid3 package
    Configure Squid3 package.
    Configure SquidGuard package.

• IPsec hata

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    O

ip sec ile iligli bir video bakmanızı tavsiye ediyorum

http://www.youtube.com/watch?v=j04w0Rjfc1g

• IPSec bulk import nasıl yapılır?

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    O

Aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.

Youtube Video

• Belirli bir süre sonra internet yavaşlaması, hiç girememe

5
    0 Votes
    5 Posts
    6k Views
    O

Sorununuz tamamen modem ile alakalı. bazı modemler gerektiğinden fazla yük bindirilmesi ve uzun süre çalışmalarından dolayı sıkıntı yaratıyor sizlere tavsiyem modeminizi bridge mod ile kullanmanız bu sayede modeminize fazla yük bindirmemiş olacaksınız. diğer tarafta ise tavsiyem mutlaka modeminizi değiştirin

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.